Driver Support - Hur Tar Man Bort?

 

Driver Support är ett kontroversiellt program. Det finns bevis för att det kan spridas packeterad i andra applikationer som installeras till din dator utan att du ens vet om det. Dock kan du även installera det själv.

Driver Support söker igenom datorn efter gamla eller saknade drivrutiner och uppdaterar dessa. Detta är en ganska användbar funktion om du tror att dina drivrutiner saknas eller inte fungerar som de ska. Programmet ger information om vilka drivrutiner som saknas och en betald version kommer även ladda ned samt installera dessa. Vi har inga problem med den här funktionen.

Dock har den ett par extra utföranden som t.ex. optimering av datorn. Då automatiska uppdateringar av drivrutinerna kan vara användbart så är dess tilläggstjänst suspekt enligt min åsikt.

Du kommer att konstant bli erbjuden att ”optimera datorns prestanda” (olika popups kommer visas på ditt skrivbord). Denna optimering kostar och det är inte säkert vilka förbättringar som du kommer att få. Om du klickar på ”fix&optimize” ikonen så kommer du att omgående bli omdirigerad till betalningssidan utan någon förklaring till vad du betalar för. Så du kan inte utföra någon utvärdering om du behöver den här tjänsten eller om du kan lösa problemet själv. Av den anledning kan vi inte rekommendera denna optimering.

Vi listar Driver Support som en PUP (potentially unwanted program) eller ”potentiellt oönskat program” på Svenska av följande orsaker:

  • Först och främst så sprids det tillsammans med suspekta packeteringar som inte riktigt klargör vad som installeras på din dator. Därför kallas Driver Support för ett virus eller skadeprogram även fast det på sitt sätt är ett legitimt sätt att spridas på.
  • Som andra orsak så hävdar en del människor att avinstallationen inte lyckas ta bort det i vissa fall. Jag rekommenderar att du använder dig av RevoUninstaller (gratis) i sådana fall.
  • Tredje orsak är att Driver Support inte ger någon information angående optimeringen som behövs göras men visar flera popups som försöker övertala dig att köpa det.
  • Fjärde och sista orsaken är att Driver Support upptäcktes av vissa antivirus program (t.ex. Dr.Web) som ett PUP/ skadeprogram förr. Just nu är det borttaget från den listan.

Om du inte kan minnas att du har installerat Driver Support på din dator så bör du inte betala för att använda det. Om du dock valde att ladda ned samt installera det själv så kan du använda alla dess egenskaper som du finner är användbara.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Driver Support
     
 

Om författaren

 
juli 11, 2014 09:46, september 18, 2015 10:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *