DownSave - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

DownSave är ett reklamprogram som kan installeras på användares datorer utan att dessa vet om det. Om du märker av att din dator är infekterad med DownSave så vänta inte, utan ta bort detta omgående. Tro inte på skaparnas löfte. Dom påstår att programmet kommer förbättra din internetupplevelse genom att hjälpa dig spara både tid och pengar. Dock kommer DownSave inte spara dig några pengar men den kommer visa massvis av reklam. Det är på dehär sättet de tjänar pengar, genom att generera trafik till tredjeparters hemsidor och samla in potentiella köpare. Det är ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till på alla de mest populära sökmotorerna så som Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Det är listat som en PUP, vilket på Svenska betyder ”pontentiellt oönskad program” (pontentially unwanted program) och bör hållas borta från din dator. Inte nog med att DownSave visar massvis av reklam, den samlar dessutom in din privata information som sökhistorik och internetsökningar för att sedan forma deras reklam med informationen hämtad för att göra reklamerna mer intressanta samt relevanta för dig. Genom detta ökar chansen att just du klickar på dessa.

DownSave kommer oftast packeterad med andra gratisprogram. På grund av etta bör du vara försiktig då du installerar program från Internet gratis. Om du hämtar ett program från en opålitligt hemsida så gå igenom installationen noga. Hoppa inte över några steg och håll utkik efter tillägg, tillval samt avancerade valmöjligheter. Läs även villkoren för att undvika få liknande skadeprogram. Om det nu redan är försent och du redan har blivit infekterad med DownSave så genomsök datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram så som Reimage, SpyHunter eller malwarebytes. Det kommer hitta samt eliminera hoten automatiskt. Om du skulle vilja bli av med DownSave manuellt så var god använd våra steg-för-steg instruktioner givna nedan. Notera att det alltid är rekommenderat att genomföra en full genomsökning av din dator med ett anti-skadeprogram efter.

Använda kontrollpanelen för att ta bort DownSave och dess komponenter

 1. Gå in på kontrollpanelen. På Windows XP/ Vista/ 7 så öppna Start – kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort program eller Avinstallera. På Windows 8 så gå in på kontrollpanelen via sökfältet. Leta sedan efter Avinstallera ett program. Du kan behöva bekräfta att du är administrator på datorn innan.
 2. Leta efter DownSave eller relaterade program i listan. Som standard är det rekommenderat att även ta bort Yontoo, WebCake eller allt ”Savings” eller ”Coupon” relaterat. Genomsök datorn med ett anti-skadeprogram så som Reimage, SpyHunter eller Stopzilla bör ge dig en klar bild om vad som behöver tas bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort DownSave från Internet Explorer

 1. Klicka på Kugghjulet – Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort allt DownSave relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningarna.

Ta bort DownSave från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt DownSave relaterat och innehåll du inte känner till som inte är skapade av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Klicka på de tre horisontella linjerna till höger om sökfältet -> Klicka på frågetecknet (hjälpmenyn) -> Starta om utan tillägg. Klicka sedan på Återställ Firefox när Firefox startar om.

Ta bort DownSave från Google Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt DownSave relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.
 4. Som en extra åtgärd kan du skriva in chrome://setting i sökrutan (eller densamma som nummer 1 ovan på svensk version), klicka på advanced settings (avancerade inställningar) längst ned. Där finner du Reset Chrome, eller Återställ Chrome.

Automatisk DownSave verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DownSave och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
januari 30, 2015 08:49, januari 30, 2015 08:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *