DomaIQ - Hur Tar Man Bort?

 

DomaIQ är ett annonsprogram som kan visa annonser på webbläsarna Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari och Google Chrome. Den fungerar som ett webbläsartillägg och kan läggas till i de webbläsare som nyss nämndes. Tekniskt sätt är det inte ett virus men vissa användare kan tro att den är det på grund av att den kan installeras på system utan deras kännedom. Detta är för att DomaIQ distribueras tillsammans med olika kostnadsfria programvaror som kan hittas på Internet. Den är skadlig och klassas som ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially) pågrund av att den visar irriterande pop-up annonser på datorer. Om din PC är infekterad med DomaIQ kommer en ny flik med en helsidig annons dyka upp varje gång du öppnar din webbläsare. Dessutom kan DomaIQ också spåra dina surf-aktiviteter, såsom historik eller sökförfrågningar. Senare ges den här informationen till tredje part annonsörer och de kan använda informationen för att justera deras annonser för att göra dem mer attraktiva för dig.

Som tidigare nämnt distribueras DomaIQ via kostnadsfria programvaror. T.ex varje gång du laddar ner och installerar gratisprogram, kan detta skadliga program också installeras. Om du vill undvika att detta, ska du vara väldigt försiktig under installationen av det kostnadsfria programmet. Läs alltid villkoren och hoppa inte över några steg. Om möjligt, välj anpassad eller avancerad installation för att se till att du vet vad du installerar. Om din dator redan är infekterad och du vill få bort denna skadliga applikation, rekommenderar vi starkt att scanna din PC med ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Spyhunter eller malwarebytes. Detta kommer lösa dina problem. Om du föredrar att göra det manuellt, följ bara vår borttagningsguide nedanför.

Använda Kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga DomaIQ komponenterna och installerare

 

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -” Kontrollpanelen sedan”Lägg till/Ta bort Program eller”avinstallera.”På Windows 8 ange Kontrollpanelen”i sökfältet, leta sedan efter avinstallera ett program. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
 2. Leta efter DomaIQ och/eller liknande objekt i programlistan. Jag rekommenderar att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra bild av vilka program du också borde ta bort därifrån.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort DomaIQ från Internet Explorer

 1. Klicka på ikonen med skiftnyckeln-> Hantera Tillägg
 2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som är relaterade till DomaIQ och objekt som du inte känner till och som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng fönstret.

Ta bort DomaIQ från Firefox

 1. Skriv about:addons i adressfältet
 2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt DomaIQ relaterat och objekt du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe behöver du den förmodligen inte.
 3. Alternativt: Ställ om Firefox: För detta behöver du gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare) -> Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox.

Ta bort DomaIQ från Chrome

 1. Ange chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt relaterat till DomaIQ. Om du är osäker kan du också tillfälligt inaktivera dem.
 3. Starta om Chrome.4.Alternativt, kan du ange chrome://settings i adressfältet, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

Automatisk DomaIQ verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DomaIQ och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
juli 25, 2014 09:46, juli 25, 2014 09:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *