DigiHelp - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

DigiHelp är ännu en skadlig programvara som du inte bör låta vara installerad på din dator. Programmet är listad som ett reklamprogram och väl installerad visar den flertalet reklamer på alla dina sökmotorer. Det är inte svårt att indikera om du har blivit infekterad av DigiHelp på grund av reklamerna som visas innehåller slogans som ”Ads by DigiHelp” eller ”Brought to you by DigiHelp”. Om du har märkt av detta så vänta inte, gör de nödvändiga stegen och ta bort detta skadeprogram.

Om du nu inte har tidigare erfarenhet med att ta bort virus på datorer så bör du använda dig av ett pålitligt anti.skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Det enda du behöver göra är att ladda ned en av dessa och sedan göra en genomsökning av din dator. Den kommer per automatik lokalisera samt ta bort det skadliga innehållet för gott. Samt att det kommer skydda din dator mot liknande infektioner i framtiden med. Om du däremot känner att du vill ta bort detta manuellt så kan du göra detta med. Skrolla ned i artikeln, där hittar du steg-för-steg instruktioner för att ta bort detta. Instruktionerna kommer assistera dig genom denna komplicerade process att bli av med infektionen.

Om du har några ytterliggare frågor som inte täcks av artikeln så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Om du skulle vilja lära dig mer om just DigiHelp egenskaper så var god fortsätt läs.

Om DigiHelp

DigiHelp fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna så som Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox samt Internet Explorer. Den kommer visa flertalet reklamer så som pop-ups (vilket är reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som är lik tidigare fast rutorna lägger sig som en flik på aktivitetsfältet), textreklam, reklampelare med mera. En nytt internetfönster eller flik kan även dyka upp på måfå innehållande reklam. Dessa reklamer dyker upp alltså helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Inte nog med att dessa reklamer är irriterande, de är även skadliga. Om du skulle klicka på en av dessa så blir du direkt omdirigerad till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. Detta kan resultera i att du får din dator infekterad eller t.o.m blir bedragen på dina pengar om du skulle handla något där.

En annan oönskad egenskap av DigiHelp är dess insamlande av information. För att förbättra dessa reklamer så samlar de din personliga information som t.ex. sökhistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor, din IP-address samt även mailaddress. Senare kommer denna information användas för att forma reklamen så de ser mer intressanta samt relevanta för just dig. Med andra ord att öka chansen att just du klickar på dessa reklamlänkar. Detta är huvudmålet för DigiHelp som får betalt för varje klick.

DigiHelp spridningsmetoder

Digihelp följer oftast med packeterad med andra gratisprogram, t.ex. om du laddar ned samt installerar ett gratisprogram från en opålitligt eller suspekt hemsida så finns chansen att DigiHelp följer med utan att användaren är medveten om detta. Så för att undvika att detta skall hända så försök ladda ned från pålitligt hemsidor. Har du dock inget val så var väldigt noga under installationen och ha alltid ett öga för tillägg eller avancerade tillval. Hoppa inte över några steg i all hast. På detta sätt kommer du hinna se all möjlig information. Det är även rekommenderat att läsa villkoren innan och inte stressa då den viktiga informationen kan näst intill vara dold och väldigt liten. Ser du att något tillägg är påväg att installeras med det tänkta programmet så låt inte detta ske. Det kan vara DigiHelp eller ett annat oönskat skadeprogram.Automatisk DigiHelp verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DigiHelp och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av DigiHelp reklamer

Du tar bort DigiHelp genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DigiHelp installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till DigiHelp .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DigiHelp från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till DigiHelp och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DigiHelp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DigiHelp från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DigiHelp. Klicka på papperskorgen bredvid DigiHelp eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DigiHelp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DigiHelp från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DigiHelp och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DigiHelp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort DigiHelp från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör DigiHelp ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna DigiHelp från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DigiHelp. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DigiHelp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
januari 27, 2015 09:01, januari 27, 2015 09:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *