DeleteAd - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

DeleteAd kan se ut som ett användbart program vid första anblick, men är istället endast ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på datorn ifall du inte vill riskerade internetrelaterade säkerhetsrisker. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så väl installerat så kommer det visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, de är även skadliga och om DeleteAd inte tas bort så kan det infiltrera in andra virus till din dator, eller utsätta dig för bedrägeri.

Om du nyligen har uppmärksammat att din dator har infekterats med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur man eliminerar det, då har du hamnat helt rätt. I den här artiklen kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man tar bort DeleteAd antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus så rekommenderar vi dig att använda dig av det automatiska alterantivet. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden, så det är värt att ha det installarat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

För att kunna eliminera DeleteAd manuellt så behöver du slutföra flera steg. Eftersom detta kan vara aningen mer komplicerat så har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort DeleteAd manuellt, ta en titt på dessa nedan i artiklen. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du kan kunna eliminera DeleteAd helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av DeleteAd, fortsätt då och läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till den här artikeln så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer där att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet DeleteAd

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos de allra vanligaste sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så kommer DeleteAd överflöda alla dina sökmotorer med reklam i alla dess former, exempelvis popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Vi rekommenderar dig inte att du klickar på några reklamer som visas av DeleteAd, om du ändå gör det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

DeleteAd kan beskrivas som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Eftersom de är blockerade från legitima reklamnätverk så använder de reklamprogram som DeleteAd för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dom. Med detta sagt, om du har DeleteAd installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig direkt via dina sökmotorer dagligen, och detta är väldigt farligt.

Reklamprogrammet DeleteAd spridningsmetoder

DeleteAd sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att packetars in i olika gratisprogram som kan laddas ned från opålitliga hemsidor. Så om du t.ex. skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller en mediaspelare så finns det en risk att DeleteAd installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så bör du alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram. Försök även att hålla dig borta från hemsidor som ser suspekta ut och ladda inte ned därifrån.Automatisk DeleteAd verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DeleteAd och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av DeleteAd

Du tar bort DeleteAd genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DeleteAd installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till DeleteAd .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DeleteAd från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till DeleteAd och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DeleteAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DeleteAd från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DeleteAd. Klicka på papperskorgen bredvid DeleteAd eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DeleteAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DeleteAd från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DeleteAd och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DeleteAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort DeleteAd från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör DeleteAd ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna DeleteAd från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DeleteAd. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DeleteAd, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av DeleteAd

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
januari 5, 2016 11:49, januari 5, 2016 11:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *