DealTotal - Hur Tar Man Bort?

 

Nya forskningsresultat har visat att DealTotal bör klassificeras som ett reklamprogram. Experter på internetsäkerhet är enade om att detta är ett skadeprogram som kan orsaka olika internetbaserade säkerhetsproblem. Det är inte speciellt svårt att indikera om man har blivit infekterad med DealTotal eller inte, då reklamerna som visas av DealTotal oftast är märkta med ”Ads by DealTotal” eller ”Brought to you by DealTotal”. Så har du uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer, vänta då inte utan ta bort detta skadeprogram omgående.

Enklaste sättet att ta bort infektioner som DealTotal är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. En av dessa program bör omgående hitta samt automatiskt ta bort viruset från din dator. Om din dator är infekterad med några liknande virus så kommer det även hitta samt eliminera dessa.

Föredrar du den manuella metoden så kan du skrolla ned till slutet av artikeln och ta en en titt på våra steg-för-steg instruktioner. Lyckas du slutföra alla stegen korrekt så kommer du kunna eliminera viruses helt på egen hand. Skulle du dock ta bort det manuellt så är det fortfarande rekommenderat att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram efteråt, då viruset kan ha infiltrerat in andra skadeprogram på din dator som behöver tas bort med.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen av DealTotal så kan du vara god och kontakta oss för hjälp i kommentarsfältet nedan, vi kommer göra vårt yttersta för att besvara alla frågorna. För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av DealTotal, var då god fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet DealTotal

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användade kan drabbas.

Väl installerad så kommer DealTotal överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Vi rekommenderar dig att inte klicka på någon av dessa reklamer, skulle du göra det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

DealTotal fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Som du redan känner till så är dessa blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads och använder därför reklamprogram som denna för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Med detta sagt, om du har DealTotal installerad på din dator så kan kriminella nå dig dagligen via din sökmotor, och detta är väldigt farligt.

En annan oönskad egenskap av DealTotal är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar den in din personliga information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Sedan formas de om sina reklamer baserad på inhämtad information och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva på så sätt, där ökar risken att just du klickar på en av dom. Detta är huvudmålet för DealTotal då de får betalt per klickning du utför.

Reklamprogrammet DealTotal spridningsmetoder

DealTotal sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att packeteras in i gratisprogram som kan laddas ned från Internet. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg från en opålitligt hemsida så finns det en risk att DealTotal installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det från att hända så bör du ha ett vakande öga under själva installationen av gratisprogram. Hoppa inte över några steg och se till att du känner till vad du installerar.Automatisk DealTotal verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DealTotal och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet DealTotal

Du tar bort DealTotal genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DealTotal installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till DealTotal .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DealTotal från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till DealTotal och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTotal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DealTotal från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DealTotal. Klicka på papperskorgen bredvid DealTotal eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTotal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna DealTotal från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DealTotal och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTotal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort DealTotal från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör DealTotal ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna DealTotal från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DealTotal. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTotal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av DealTotal

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 5, 2015 10:39, augusti 5, 2015 10:39
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *