DealTop - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
Andra namn: Deal Top
 

DealTop kan eventuellt se ut som ett användbart verktyg vid första anblick, men det är endast ett annat skadeprogram som du inte bör ha installerad på datorn. Nyligen gjorda undersökningar av IT-säkerhetsexperter visar att det bör klassas som ett reklamprogram. Så om din dator har infekterats med DealTop så kommer du att se olika reklamer på dina sökmotorer markerade med ”Ads by DealTop” eller ”Brought to you by DealTop”.

DealTop är väldigt snarlik andra reklamprogram av den här typen, så det är inte speciellt svårt att bli av med. Dock, om du inte har någon tidigare erfarenhet inom detta så rekommenderar vi dig att ta hjälp av ett pålitligt anti-skadeprogram och utföra det automatiskt.

Ladda ned Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes till din dator och genomför sedan en full genomsökning av datorns alla lagrade filer. En av dessa program kommer att hitta och ta bort viruset på några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort DealTop manuellt med. Denna process är mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man ta bort DealTop manuellt för att hjälpa dig. Dessa finner du nedan i artikeln. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera DealTop helt på egen hand.

Om du skulle stöta på några svårigheter under borttagningen, vänligen ber om hjälp i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av DealTop, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet DealTop

DealTop beskrivs som ett användbart verktyg som kan hjälpa dig att spara både tid och pengar då du handlar på Internet, detta genom att tillhandahålla olika kuponger och erbjudanden. Problemet är dock att dessa erbjudanden och kuponger kommer i väldigt irriterande former av reklam.

Reklamerna av DealTop kan visas i alla dess former, som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor helt slumpmässigt.

Oftast så dyker reklamerna av DealTop upp på internethandelssidor som eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då det endast är ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på reklamerna. Detta rekommenderar vi dig inte att du gör.

Om det händer att du klickar på reklam som visas av DealTop så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet DealTop spridningsmetoder

DealTop kan ta sig in i din dator om du skulle ladda ned och installera något gratisprogram från Internet, detta eftersom det följer med packeterad i det. Exempelvis om du skulle ladda ned en PDF skapare, mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg från en opålitligt hemsida, så finns det en risk att det följer med packeterat. Med detta sagt, om du vill skydda din dator från skadeprogram som denna så bör du alltid vara försiktig under installationen av gratisprogram. Det är även rekommenderat att alltid hålla datorn skyddad med ett pålitligt anti-skadeprogram för starkaste möjliga skydd.Automatisk DealTop verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som DealTop och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet DealTop

Du tar bort Deal Top genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som DealTop installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Deal Top .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort DealTop från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Deal Top och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Deal Top från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till DealTop. Klicka på papperskorgen bredvid Deal Top eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till DealTop, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Deal Top från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till DealTop och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Deal Top, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort DealTop från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör DealTop ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Deal Top från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill DealTop. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Deal Top, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av DealTop

 
Processer:

       
 

Om författaren

 
april 20, 2016 09:46, april 20, 2016 09:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *