CryptoTorLocker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

CryptoTorLocker ransomware är ännu ett farligt virus som kan smyga sig in i ditt system. Viruset är ett typiskt ransomware – det tar sig in i datorn, låser alla dess lagrade filer på hårddisken och begör sedan en lösensumma för att låsa upp dom igen.

Om du nyligen lagt märke till att du infekterats med CryptoTorLocker ransomware, och du inte kan få tillgång till dina filer, då har du kommit helt rätt. Skrolla ned i artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort CryptoTorLocker.

Ifall du har några problem med borttagningen av viruset kan du alltid be om hjälp i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att bistå med hjälp.

Om du vill lära dig mer om CryptoTorLocker ransomware, vänligen fortsätt läs artikeln.

Om CryptoTorLocker ransomware

CryptoTorLocker ransomware fungerar på samma sätt som de flesta ransomwares. Först tar det sig in i din dator (vi berättar om det senare skedet strax), sedan genomsöker det din dator efter filer som potentiellt kan passa att krypteras. CryptoTorLocker ransomware kan kryptera alla de mest populära filerna, inkluderar ljudfiler, textdokument, videofiler m.m. Efter krypteringen kommer du varken kunna öppna eller använda filerna. Alla de krypterade filerna kommer få filändelsen .cryptotorlocker2015!.

Därefter kommer CryptoTorLocker visa ett aggresivt meddelande på din skärm. Det påstår att du behöver betala en särskild summa pengar som lösensumma för att få dekrypteringsverktyget, så du sedan kan dekryptera dina låsta filer. Dessutom pressar det offret att betala snabbt, och det visar även en timer med hur mycket tid offret har kvar innan det är försent att betala lösensumman. Efter att tiden löpt ut kommer offret varken kunna betala eller återfå sina filer längre, de kommer föralltid att vara förlorade. Detta är dock endast ett psykologiskt trick för att öka chansen till spontant och vårdslöst agerande.

Vi rekommenderar inte att några betalningar utförs. Det finns inga garantier för att dina filer dekrypteras även om du betalar lösensumman, så det är inte värt att ta den risken och därigenom stötta IT-kriminella genom att förlora dina pengar. Dessutom kan IT-kriminella stjäla dina bankuppgifter medans du utför betalningen, och på så sätt rikserar du att förlora ännu mer pengar och få seriösa problem.

Ifall din dator redan är infekterad med CryptoTorLocker ransomware behöver du först och främst ta bort viruset och vänta med dekrypteringen. CryptoTorLocker ransomware kan infiltrera in annan skadlig programvara till systemet, aller kryptera ännu fler filer, så att behålla det installerat är ett stort riskmoment. Enklaste sättet att döda CryptoTorLocker ransomware på är med hjälp av ett pålitligt anti-skadeprogram. Om du inte redan har ett, eller om ditt inte är effektivt nog, då rekommenderar vi nedladdning av antingen Reimage eller SpyHunter. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera CryptoTorLocker ransomware från datorn så det inte kan orsaka mer skada. Om du inte önskar att ladda ned något anti-skadeprogram av någon anledning kan borttagningen utföras manuellt med. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner för att eliminera CryptoTorLocker ransomware manuellt. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera CryptoTorLocker ransomware helt på egen hand.

Nu finns det två alternativ för att återfå dina filer som blivit låsta av CryptoTorLocker ransomware på. Det första är att använda ett specifikt program som utvecklats för att dekryptera filer låsta av CryptoTorLocker ransomware. Tyvärr finns det inget sådant program just nu, men vi kommer uppdatera artikeln så fort som ett har släppts. Det andra alternativet är att återfå filerna genom en systemåterställning. För att göra detta behöver du dock en genuin kopia av din hårddisk som skapades innan viruset infiltrerade systemet. Ta en titt på instruktionera om hur man gör det här: https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restore.Automatisk CryptoTorLocker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som CryptoTorLocker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort CryptoTorLocker genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan CryptoTorLocker infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av CryptoTorLocker

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till CryptoTorLocker.


3. Återställ CryptoTorLocker påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker CryptoTorLocker radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av CryptoTorLocker

 
Processer:
Extensions:
       
 

Om författaren

 
februari 14, 2017 08:40, februari 14, 2017 08:40
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *