Crypto1coinblocker - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Crypto1coinblocker är ett ransomware som kan infektera datorer och låsa filer som finns lagrade. För att kunna återfå dessa filer kräver de att du skall betala en lösensumma. Det är ett av de farligaste virusen som finns och kan orsaka en hel del problem.

Om din dator har infekterats med detta virus, men du har ingen aning om hur du hanterar det, då har du kommit till rätt plats. I den här artikeln kommer vi tillhandahålla instruktioner om hur man dödar infektionen och möjliga sätt att återfå dina filer utan att betala lösensumman.

Först och främst behöver du eliminera infektionen innan det orsakar mer bekymmer. Enklaste sättet att göra detta på är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter eller Reimage och genomsöka datorn med det. En av dessa applikationer bör både hitta och eliminera Crypto1coinblocker från din dator på några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något ytterligare anti-skadeprogram, då kan du bli av med Crypto1coinblocker manuellt med. Den här processen kan dock vara komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur du tar bort Crypto1coinblocker manuellt för att hjälpa dig – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera Crypto1coinblocker helt på egen hand.

Om du har några frågor gällande infektionen eller borttagningsprocessen, vänligen ställ då dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Crypto1coinblocker, vänligen fortsätt då läs artikeln vidare.

Om Crypto1coinblocker ransomware

Som vi redan nämnt så listas Crypto1coinblocker som ett ransomware, väl inne i datorn kommer det med andra ord orsaka en hel del skada.

När Crypto1coinblocker väl installerats kommer det först och främst genomsöka din dator efter filer som kan låsas. Detta inkluderar mer eller mindre alla filer som kan användas personligen – video, ljud, dokument, bilder m.m. När genomsökningen väl slutförts kommer Crypto1coinblocker låsa dessa och lägga till filändelsen .1AcTiv7HDn82LmJHaUfqx9KGG55P9jCMyy på alla de låsta filerna. Nu kan du varken öppna eller använda dessa på nåågot sätt. Om du ser en fil med den typen av filändelse på din dator, då är det en klar indikation att din dator är infekterad med detta ransomware.

När krypteringen väl slutförts kommer en textfil vid namn ”HOW TO DECRYPT FILES” placeras på skrivbordet. Denna innehåller information angående dekrypteringen. Du kommer krävas på 1 Bitcoin (ungefär 900 USD i dagsläget). Dessutom får du en tidsgräns att betala lösensumman, utebliven betalning betyder förlust av filerna föralltid. Vi rekommenderar dig dock att inte betala lösensumman eftersom det inte finns några garantier för att du återfår dina filer trotts betalning. Dessutom stöttar du IT-kriminella genom att betala lösensumman, det är ingenting som någon önskar.

Tyvärr finns det inget giltigt dekrypteringsprogram i dagsläget för Crypto1coinblocker, men IT-säkerhetsexperter arbetar på det just i detta nu, vi kommer hålla dig uppdaterad. Det finns ett annat sätt att återfå dina filer på – du kan utföra en systemåterställning. Dock behöver du ha en giltig kopia på din hårddisk för att kunna utföra en systemåterställning som skapades innan infektionen landade på datorn. Se instruktionerna om hur du utför en systemåterställning: https://www.2-viruses.com/how-to-do-a-system-restoreAutomatisk Crypto1coinblocker verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Crypto1coinblocker och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Crypto1coinblocker genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Crypto1coinblocker infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Crypto1coinblocker

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Crypto1coinblocker.


3. Återställ Crypto1coinblocker påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Crypto1coinblocker radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av Crypto1coinblocker

 
Processer:
Extensions:
       
 

Om författaren

 
april 10, 2017 09:48, april 10, 2017 09:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *