CouponTime - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

CouponTime lovar användaren att den kommer tillhandahålla olika typer av kuponger, erbjudanden och reklamerbjudanden när denne handlar på Internet och genom detta spara både tid och pengar. Dock så är verkligheten inte densamma som beskrivningen. Dessa erbjudanden och kuponger som visas av CouponTime är oftast falska och du bör inte tro på dessa. Detta verktyg kommer irritera dig markant eftersom reklamen visas på måfå till och från och stör din internetupplevelse på detta sätt. Reklamen kan visas i flera format, så som pop-up (där internetrutor plötsligt hoppar upp på måfå), textreklam, reklampelare med mera. Även nya flikar kan öppnas på din sökmotor.

CouponTime fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till hos alla de populära sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Just nu finns detta endast på datorer drivna med Windows så de som använder Apple behöver inte oroa sig för tillfället. Även fast reklamen ser väldigt lockande ut så bör du inte klicka på dessa. För det första så är dessa oftast falska. Det betyder att du inte kommer få några erbjudanden ändå. För det andra så kommer denna reklam från tredjeparter. Eftersom CouponTime är helt gratis för användare så blir verktyget sponsrat av tredjeparter som vill visa reklam på användarnas sökmotorer. Skulle du dock klicka på en av dessa länkar eller reklamer så kommer du direkt bli omdirigerad till en tredjeparts hemsida som kan vara infekterad med kriminella inom internetvärlden, så som bedragare eller kapare. Så du sätter dig själv i risk att bli infekterad samt löper risk att bli bedragen och förlora dina pengar.

Problemet med CouponTime är att de inte har något riktig kontroll över deras partners vilket gör det till ett väldigt bra tillfälle för kriminella inom internetvärlden att nå användare på deras sökmotorer, då andra mer pålitliga reklamsidor portar dessa. Därav är CouponTime ett oönskat verktyg. Ännu ett likanden eller t.o.m värre attribut är verktygets datainsamlande. Om du besöker http://coupontime.info och kollar på deras villkor så ser du själv vad de gör. Väl installerad så börjar den samla information om din internetaktivitet och intressen kring internet, som t.ex. sökhistorik, sökningar, mest besökta hemsidor, IP-address och t.o.m vart du befinner dig. Denna information skickas sedan till CouponTime sponsorer. De formar reklamen kring given information och gör reklam samt erbjudanden mer lockande och relevanta för just dig. Detta ökar chanserna för dessa att du klickar på deras reklam. Detta är med andra ord huvudmålet för skaparna av CouponTime, att få dig och andra användare att klicka på deras länkar och öka trafik samt potentiella köpare på deras hemsidor.
CouponTime

Även om detta i sig inte är ett skadligt virus så kan det skapa många problem genom att föra dig till skadligare platser för internetsäkerheten. Därav bör det tas bort så fort som möjligt. Det är dessutom inte svårt att veta om din dator blivit infekterad eller inte då de flesta reklamer från CouponTime är noterade med ”Ads by CouponTime eller ”Brought to you by CouponTime”. Så om du märkt av detta på din dator så är du garanterat infekterad och bör ta till åtgärder för att ta bort CouponTime direkt.

Denna applikation sprids på väldigt tvivelaktiga sätt. Oftast kommer applikationen packeterad med andra gratisprogram som kan laddas ned från internet. Så vill du undvika att bli infekterad med denna typ av skadlig programvara så bör du inte ladda ned något från ej pålitliga hemsidor.

Om du nu inte har något val så var försiktig under installationen. Hoppa inte över några steg så extra tillägg, avancerade inställningar eller dylikt. Leta efter olika redan bockade rutor som kan ha accepterat inställningen åt dig redan. Det är även smart att läsa igenom villkoren. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så är det rekommenderat att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram så som SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla och söka igenom din dator med det. Det kommer hitta samt ta bort CouponTime automatiskt. Om du mot förmodan inte vill installera något program så kan du ta bort det skadliga innehållet manuellt. Följ bara våran steg-för-steg guide om hur man tar bort CouponTime nedan.Automatisk CouponTime verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som CouponTime och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av CouponTime reklamer

Du tar bort CouponTime genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som CouponTime installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till CouponTime .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort CouponTime från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till CouponTime och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponTime, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CouponTime från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till CouponTime. Klicka på papperskorgen bredvid CouponTime eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponTime, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CouponTime från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till CouponTime och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponTime, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort CouponTime från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör CouponTime ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna CouponTime från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill CouponTime. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CouponTime, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

     
 

Om författaren

 
januari 11, 2015 08:35, januari 11, 2015 08:35
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *