Couponpueke - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Couponpueke beskrivs som ett användbart tillägg till din sökmotor som hjälper användaren att förbättra deras internetanvändande. Dock är dess beskrivning väldigt långt bort från verkligheten. Ifall du inte vill få problem så bör du ta bort denna applikation så fort som möjligt. Om du inte riktigt vet hur du göra detta så fortsätt bara läsa artikeln. Vi kommer ge dig alla instruktioner för att eliminera denna Internet infektion.

Först och främst så bör du veta om att det finns två sätt att göra detta på – Manuellt samt Automatiskt. Det är mycket enklare att göra detta automatiskt, så vi rekommenderar dig att hålla dig till det sättet. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla, installera det samt utför en full genomsökning av din dator. Det kommer automatiskt hitta samt ta bort Couponpueke. Om din dator är infekterad med andra virus så kommer den ta bort dessa med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning skulle vilja göra detta manuellt så kan du följa Couponpueke steg-för-steg instruktioner om hur man ta bort det. Det finns att hämta i slutet av denna artikel. Vi har skapat dessa instruktioner för att hjälpa dig igenom processen att ta bort viruset då det kräver specifik kunskap. Dock så rekommenderar vi dig, efter att du har tagit bort detta manuellt, att genomsöka datorn ändå mot andra infektioner som kan ha infiltrerats in tillsammans med Couponpueke, dessa måste tas bort också.

Om du har några frågor angående Couponpueke så var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan. Ifall du skulle vilja lära dig mer om de specifika egenskaperna hos detta virus så var god fortsätt läs artikeln.

Om Couponpueke

Couponpueke är listad som ett reklamprogram eftersom det visar flera olika reklamer på sökmotorer. Även fast det presenteras som en användbar applikation som både hjälper dig att spara tid samt pengar medans du handlar på Internet genom att tillhandahålla kuponger och erbjudanden så är detta inte sant. Det hjälper dig varken spara tid eller pengar. Tvärt om så kan du förlora dina pengar och du kommer definitivt förlora tid tack vare Couponpueke applikationen.

Det fungerar som ett tillägg hos sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Väl installerad så kommer den visa olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer kan komma i alla former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamerna lägger sig i aktivitetsfältet), textreklam samt reklampelare. En ny flik samt fönster kan även dyka upp med reklam hos din sökmotor. Oftast dyker dessa reklamer upp hos internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder olika produkter till ett bättre pris. Även fast dessa erbjudanden ser attraktiva ut så bör du veta om att de är oftast falska och endast ett trick för att vinna din uppmärksamhet. Om du skulle klicka på en av dessa reklamlänkar så kommer du direkt omdirigeras till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare, så vi rekommenderar inte att du gör detta. På detta sätt kan din dator bli infekterad samt om du försöker köpa något kan du bli bedragen på dina pengar.

Couponpueke kan beskrivas som ett reklamförande nätverk specifikt utvecklad för kriminella inom internetvärlden. Som du vet så kan dessa inte marknadsföra deras produkter på legitima reklamförande nätverk då de är blockerade från dessa, så de använder reklamprogram som dessa för att driva in trafik till deras hemsidor och infektera nya användare. Detta sagt så har du Couponpueke installerat på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor. Detta är väldigt farligt och du bör ta bort infektionen omgående.

En annan oönskad egenskap från Couponpueke är dessa insamlande av information. Väl installerad så samlar applikationen in information om dig som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och Email-address. Tredjeparter formar sedan sin reklam från informationen samlad och göra dessa mer relevanta samt attraktiva för just dig så chanserna ökar att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av Couponpueke skapare som får betalt per klick som du utför på deras reklamlänkar. De genererar internettrafik samt samlar in potentiella köpare.

Det är inte svårt att indikera om din dator har blivit infekterad av denna applikation eftersom reklamerna som visas oftast är märkta med ”Ads by Couponpueke” eller ”Brought to you by Couponpueke”. Så har du märkt av detta på någon av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och bör ta itu med problemet.

Couponpueke spridningsmetoder

Couponpueke sprid packeterad med andra gratisapplikationer som kan laddas ned gratis från internet. T.ex. om du laddar ned någon gratis mediaspelare eller PDF-skapare så kan Couponpueke installeras vid sidan om utan att du får någon varning om detta. Om du inte vill att detta ska ske så bör du hålla ett vakande öga vid installation av gratisprogram från suspekta hemsidor. Hoppa inte över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det finns. Detta låter dig ta kontrollen i dina egna händer. Leta efter olika förklickade bockar. Ifall du märker av att något är påväg att installeras som du inte känner till så låt inte detta ske. Det kan vara Couponpueke eller ett annat reklamprogram.Automatisk Couponpueke verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Couponpueke och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Couponpueke

Du tar bort Couponpueke genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Couponpueke installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Couponpueke .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Couponpueke från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Couponpueke och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Couponpueke, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Couponpueke från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Couponpueke. Klicka på papperskorgen bredvid Couponpueke eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Couponpueke, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Couponpueke från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Couponpueke och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Couponpueke, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Couponpueke från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Couponpueke från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Couponpueke. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Couponpueke, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 11, 2015 09:59, februari 11, 2015 09:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *