CostItApp - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

CostItApp kanske ser ut som ett användbart gratis verktyg vid första anblick, men detta är bara ännu ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på datorn. Det är officiellt listat som ett reklamprogram. Väl installerad så kommer det överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former, detta inluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). Oftast är dessa reklamer märkta med ”Ads by CostItApp” eller ”Brought to you by CostItApp”, så har du lagt märke till detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta itu med problemet.

Det finns två vanliga sätt att avlägsna infektioner som CostItApp på. En av metoderna är manuell och den andra är automatisk, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Eftersom det är mycket enklare att göra detta automatiskt så rekommenderas det alternativet. Allt du behöver göra är att ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. Det bör omgående hitta och eliminera viruset automatiskt. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Ifall du vill utföra detta manuellt så kan du skrolla ned i artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort CostItApp manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera CostItApp helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterade till det här ämnet, ställ då gärna dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av CostItApp, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet CostItApp

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de mest vanliga sökmotorerna, t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl installerad så kommer CostItApp att visa reklamer i alla dess former på alla dina sökmotorer. Dessa dyker oftast upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa olika produkter eller tjänster för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick, och klicka inte på reklamerna eftersom du då omgående kommer att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar om du försöker att handla något hos dessa.

Reklamprogrammet CostItApp spridningsmetoder

CostItApp sprids på ett skadligt sätt som kallas för ”bundling”, dvs att det sprids genom att packeteras in i andra program som kan laddas ned från Internet gratis. Därför bör du hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. På så sätt hinner du se alla möjliga alternativ och kan utföra eventuella ändringar om det behövs. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Stressa inte då det viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är ingenting som du vill missa. Om du under installationen lägger märke till att något tillägg som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte detta att slutföras då det kan vara CostItApp eller ett annat skadeprogram.Automatisk CostItApp verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som CostItApp och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av CostIpApp

Du tar bort CostItApp genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som CostItApp installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till CostItApp .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort CostItApp från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till CostItApp och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CostItApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CostItApp från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till CostItApp. Klicka på papperskorgen bredvid CostItApp eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CostItApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CostItApp från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till CostItApp och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CostItApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort CostItApp från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna CostItApp från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill CostItApp. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CostItApp, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av CostItApp

 
       
 

Om författaren

 
januari 7, 2016 11:41, januari 7, 2016 11:41
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *