CoronaBorealis - Hur Tar Man Bort?

 

CoronaBorealis är ett erbjudandeprogram som du inte bör förlita dig på. Nyligen gjorda studier visar att det bör listas som ett reklamprogram, så om din dator infekterats med CoronaBorealis så kommer du se flertalet reklamer på dina sökmotorer.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall din dator har infekterats med detta skadeprogram eller inte eftersom reklamerna som visas av CoronaBorealis oftast är märkta med ”Ads by CoronaBorealis” eller ”Brought to you by CoronaBorealis”. Så har du lagt märke till något av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

För att bli av med detta skadeprogram på snabbaste och enklaste sätt, ladda då ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. En av dessa program kommer att hitta och eliminera hotet omgående. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du dock av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram så kan du ta bort CoronaBorealis manuellt med. Denna process är mer komplicerat och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort CoronaBorealis manuellt. Skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna ta bort den här infektionen helt på egen hand.

Om du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av CoronaBorealis, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet CoronaBorealis

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Internet Explorer, Mozilla Firefox och även Safari. Detta betyder att CoronaBorealis även kan påverka Apple användare med.

Om din dator har infekterats med CoronaBorealis så kommer du lägga märke till reklam på dina sökmotorer. Dessa reklamer kan visas i alla dess former, exempelvis popup, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas helt slumpmässigt.

Vi rekommenderar dig inte att klicka på reklam som visas av CoronaBorealis eftersom du då omgående kommer att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap av CoronaBorealis är dess insamlande av information. Det kommer samla in din personliga information som t.ex. internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP adress och e-post adress. Sedan formas reklamerna om baserad på inhämtad information, vilket gör dessa ännu mer relevanta och attraktiva för dig, på så sätt ökar riksen att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för CoronaBorealis eftersom de får betalt för varje klickning du utför.

Reklamprogrammet CoronaBorealis spridningsmetoder

Detta skadeprogram kan ta sig in i din dator när du laddar ned och installerar något gratisprogram från Internet. Exempelvis om du skulle ladda ned och installera en PDF skapare eller mediaspelare från en opåliltlig hemsida så finns det en risk att CoronaBorealis installeras bredvid utan att du vet om det. För att undvika det från att hända så bör du alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram, samt att även alltid hålla datorn säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk CoronaBorealis verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som CoronaBorealis och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet CoronaBorealis

Du tar bort CoronaBorealis genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som CoronaBorealis installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till CoronaBorealis .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort CoronaBorealis från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till CoronaBorealis och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CoronaBorealis, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CoronaBorealis från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till CoronaBorealis. Klicka på papperskorgen bredvid CoronaBorealis eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CoronaBorealis, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna CoronaBorealis från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till CoronaBorealis och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CoronaBorealis, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort CoronaBorealis från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör CoronaBorealis ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna CoronaBorealis från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill CoronaBorealis. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till CoronaBorealis, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av CoronaBorealis

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
mars 18, 2016 12:34, mars 18, 2016 12:34
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *