Websearch.coolwebsearch.info Virus - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Sökmotorskapare
 

Websearch.coolwebsearch.info viruset är en kapare av sökmotorer som låtsas fungera som en sökleverantör. Faktum är att programmet skapades för att reklamföra sponsrade hemsidor samt öka deras trafik. Det fungerar på samma sätt som Websearch.amaizingsearches.info virus, Websearch.webisawsome.info virus, Websearch.Searchsun.info virus och andra kapare av sökmotorer. Denna applikation installeras genom att använda en av de mest populära spridningsmetoderna, att följa med packeterad med andra program. Användare måste vara mer försiktiga varje gång de installerar en ny applikation för att undvika att extra program installeras.

För att ta bort Websearch.coolwebsearch.info viruset från din dator efter att du märkt av det på din sökmotor så kika in instruktionerna i denna artikel. För att lära dig hur du gör detta så kika in instruktionerna i slutet av artikeln eller utför en enkel genomsökning av datorn med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller StopZilla.

Om Websearch.coolwebsearch.info viruset

Websearch.coolwebsearch.info viruset byter ut din standard startsida samt sökleverantör. Detta tillåter programmet att inkludera många sponsrade hemsidor bland dina sökresultat och öka chanserna att du besöker dessa. Var försiktig då Websearch.coolwebsearch.info viruset också kan omdirigera dig till skadliga hemsidor fulla med infektioner. Så inte nog med att denna kapare inte tillåter dig få relevanta sökresultat, den riskerar också din dator för infektioner.

websearch-coolwebsearch-info-virus

Dessutom så kan programmet installeras med andra reklamprogram eller andra potentiellt oönskade program som kan övervaka dina internetaktiviteter och ge tillgång till din personliga information. Uppenbarligen så bör du ta bort Websearch.coolwebsearch.info viruset så snabbt du märkt av detta på någon av dina sökmotorer. Ha i åtanke att programmet kan påverka flera sökmotorer samtidigt. Det upptäcktes i huvudsak Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari.

Websearch.coolwebsearch.info virusets spridningsmetoder

Som redan nämnt så tar Websearch.coolwebsearch.info viruset över din sökmotor medans användaren laddar ned ett annat gratisprogram till datorn. Så om du vill undvika att få dessa irriterande program så måste du vara mer noga under installationsstegen när du hämtar hem nya program till datorn t.ex. mediaspelare, nedladdningsmetoder, PDF skapare med mera. Välj bort alla förslag om tillägg du inte känner till. Gå heller aldrig med på att ändra din startsida till okända hemsidor eller ändring av din sökleverantör.

Ifall din dator redan har blivit infekterad, ta bort Websearch.coolwebsearch.info viruset utan att tveka. Du kan inte ignonera denna kapare då det kan leda till problem. Kika in instruktionerna nedan och avinstallera det från din dator så snabbt som möjligt. Se till att återställa dina inställningar hos alla de påverkade sökmotorerna, annar kan programmet dyka upp igen då du startar om.Automatisk Websearch.coolwebsearch.info virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Coolwebsearch Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Websearch.coolwebsearch.info viruset

Du tar bort coolwebsearch virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.coolwebsearch.info virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.coolwebsearch.info virus från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Websearch.coolwebsearch.info virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till coolwebsearch virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.coolwebsearch.info virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.coolwebsearch.info virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.coolwebsearch.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.coolwebsearch.info virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort coolwebsearch virus från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.coolwebsearch.info virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till coolwebsearch virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.coolwebsearch.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Websearch.coolwebsearch.info virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Hur du tar bort Websearch.coolwebsearch.info virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera coolwebsearch virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Websearch.coolwebsearch.info virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Websearch.coolwebsearch.info virus skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
mars 3, 2015 09:49, mars 3, 2015 09:49
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *