Contradeplatform - Hur Tar Man Bort?

-  0
Type: Reklamprogram
 

Contradeplatform är inget annat än ett skadligt program som du inte bör låta vara installerad på datorn om du inte vill bemöta seriösa säkerhetsproblem via Internet. Det är officiellt listat som ett reklamprogram, så när Contradeplatform väl installerad så kommer det överösa dina sökmotorer med reklamer som inte bara är irriterande, utan även skadliga. Om du har märkt av att din datir har infekterats med detta skadeprogram men du vet inte hur du blir av med det, då har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig instruktioner om hur du eliminerar Contradeplatform både manuellt samt automatiskt. Det är helt upp till dig vilket metod du vill välja.

Ifall du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort säkerhetsproblem från internet så rekommenderas det automatiska alternativet. Det är mycket enklare och snabbare. Ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det kommer att automatiskt hitta samt eliminera hotet för gott på bara några sekunder. Dessutom så skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha en sådant verktyg installerat. Du kan självklart välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock av någon anledning inte vill installera något extra anti-skadeprogram så kan du ta bort Contradeplatform manuellt med. Det kräver dock lite mer specifik kunskap och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig bli av med Contradeplatform manuellt. Följ stegen noga så kommer du kunna eliminera denna oönskade applikation helt själv.

Ifall du har några frågor relaterat till den här artikeln, var god ställ dessa i kommentarsfältet nedan så skall vi göra vårt yttersta för att besvara dom alla. Ifall du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna hos Contradeplatform, var då god fortsätt läs.

Om Contradeplatform reklamprogram

Contradeplatform fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas. Även fast det beskrivs som ett användbart vektyg som skall hjälpa dig spara både tid och pengar då du handlar på Internet genom att ge dig olika kuponger, erbjudanden samt kommersiella erbjudanden så är detta inte sant. Alla dessa erbjudanden som visas av Contradeplatform kommer i väldigt irriterande former av reklam, t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Ett nytt fönster eller flik med reklam kan också dyka upp. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Oftast dyker de upp på internethandelssidor som t.ex. Ebay eller Amazon och erbjuder dig att köpa olika produkter för riktigt attraktiva priser. Även fast dessa ser attraktiva ut så bör du inte klicka på dessa då de oftast är falska och endast ett trick för att fånga din uppmärksamhet. Skulle du ändå klicka på en av dessa reklamlänkar från Contradeplatform så kommer du direkt att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller så kan du t.o.m. bli bedragen på dina pengar om du försöker handla något hos dessa. Därför är det inte värt att behålla den här applikationen installerad på din dator.

En annan oönskad egenskap hos Contradeplatform är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer det samla in information om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. Tredjeparter formar sedan om sina reklamer baserad på informationen hämtad och gör dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dessa. Detta är huvudmålet av Contradeplatform då dess ägare tjänar pengar för varje klickning som utförs hos dessa.

Contradeplatform reklamprogram spridningmetoder

Contradeplatform sprids på samma sätt som många andra reklamprogram, genom att packeteras in i gratisprogram. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett gratisprogram så kan Contradeplatform laddas ned samt installeras bredvid utan att du vet om detta. För att undvika det så bör du vara mer noggrann under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. På så sätt kan du se alla möjligt val och utföra ändringar. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om du märker av att något ytterliggare program håller på att installeras bredvid, tillåt då inte detta att slutföras då det kan vara Contradeplatform eller ett annat reklamprogram.Automatisk Contradeplatform verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Contradeplatform och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Contradeplatform

Du tar bort Contradeplatform genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Contradeplatform installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Contradeplatform .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Contradeplatform från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Contradeplatform och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Contradeplatform, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Contradeplatform från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Contradeplatform. Klicka på papperskorgen bredvid Contradeplatform eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Contradeplatform, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Contradeplatform från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Contradeplatform och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Contradeplatform, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Contradeplatform från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg.  

  Top Avlägsna Contradeplatform från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Contradeplatform. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Contradeplatform, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
april 23, 2015 11:46, april 23, 2015 11:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *