Content Defender - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Content Defender är ännu en skadlig applikation som du inte bör låta vara installerad på datorn. Nyligen gjorda undersökningar visar att det bör listas som ett reklamprogram, då när applikationen väl installerats överflöder dina sökmotorer med reklam. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga. Därav rekommenderar vi inte att du behåller Content Defender på datorn.

Om du nyligen har lagt märke till att din dator har infekterats med detta skadeprogram, men du har ingen aning om hur du eliminerar det så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man tar bort Content Defender antingen manuellt eller automatiskt. Vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Det är mycket enklare att eliminera virus som Content Defender automatiskt, så vi rekommenderar den metoden. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och genomför sedan en full genomsökninga av datorn. En av dessa program kommer att automatiskt hitta samt ta bort viruset. Du kan även välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du väljer att göra detta manuellt så kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln, där nere hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Content Defender manuellt. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera infektioner från datorn helt på egen hand.

Om du har några frågor relaterat till det här ämnet så kan du ställa dessa i kommentarsfältet här nedan, vi kommer där göra vårt yttersta för att hjälpa till. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Content Defender, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet Content Defender

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos alla de vanligaste sökmotorerna, detta inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller t.o.m. Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas av infektionen.

Även fast Content Defender beskrivs som ett program som skall hjälpa dig söka på Internet enklare och skydda dig från oönskat material så är detta inte sant. Väl installerad så kommer det överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller samt textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas på din sökmotor när som helst.

En annan oönskad egenskap av Content Defender är dess insamlande av information. Väl installerad så samlar det in information som din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP adress och E-post adress. Sedan formas reklamerna om baserad på informationen hämtad för att göra dessa mer relevanta och mer attraktiva för dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för Content Defender då de får betalt per klickning som utförs.

Reklamprogrammet Content Defender spridningsmetoder

Content Defender sprids på samma sätt som de flesta reklamprogram, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Så vill du undvika denna infektion så bör du ha ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid uktik efter tillägg eller avancerade tillval som det går. På så sätt kan du se alla möjliga alterntiv och utföra ändringar om det behövs. Stressa inte då den viktigaste informationen kan vara väldigt otydlig och är ingenting som du vill missa. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om du under installationen märker av att något program som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det kan vara Content Defender eller ett annat skadeprogram.Automatisk Content Defender verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Content Defender och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Content Defender

Du tar bort Content Defender genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Content Defender installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Content Defender and related parasites like AV Defender Professional , Malware Defender 2015 , Antivirus Defender 2015 , Security Defender .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Content Defender från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Content Defender och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Content Defender, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Content Defender från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Content Defender. Klicka på papperskorgen bredvid Content Defender eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Content Defender, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Content Defender från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Content Defender och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Content Defender, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Content Defender från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Content Defender ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Content Defender från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Content Defender. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Content Defender, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Content Defender

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
oktober 17, 2015 11:35, oktober 17, 2015 11:35
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *