Constant Fun - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Constant Fun är ännu ett skadligt program som officiellt är listat som ett reklamprogram. Väl inne så kommer det överflöda dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former, dessa är inte bara irriterande, utan även farliga.

Det är inte speciellt svårt att indikera ifall du har blivit infekterad med detta skadeprogram eller inte, detta eftersom reklamerna av skadeprogrammet oftast är märkta med ”Ads by Constant Fun” eller ”Brought to you by Constant Fun”. Så har du lagt märke till detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det.

Virus som Constant Fun kan elimineras antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig. Eftersom det är mycket enklare och tar mindre tid att göra detta automatiskt så rekommenderar vi den metoden. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och utför sedan en full genomsökning av dator med det. Ett av dessa program kommer att automatiskt hitta samt eliminera viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner framåt i tiden, så det är värt att ha det installerat.

Om du föredrar att utföra borttagningen manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process. Gör ditt bästa med att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Constant Fun helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Constant Fun, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du dock har några frågor relaterat till det här ämnet, ställ då gärna dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet Constant Fun

Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer som kan läggas till hos de allra vanliga sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Väl inne så kommer det här reklamprogrammet att överflöda dina sökmotorer med reklam i former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Vi föreslår att du håller dig borta från Constant Fun reklamer eftersom en klickning på dessa kan leda dig direkt till en hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden, exempelvis kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras ytterligare, eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du riskera att bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap med Constant Fun är dess insamlande av information. Väl inne så kommer det samla in personlig information som din historik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m. din IP-adress eller E-post adress. Sedan formas reklamerna om baserad på inhämtad information för att göra dessa ännu mer relevanta samt attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för Constant Fun då skaparna för betalt per klickning som du utför.

Constant Fun spridningsmetoder

Constant Fun sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram av den här typen, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från Internet. Exempelvis om du skulle ladda ned samt installera en PDF skapare eller ett nedladdningsverktyg, så finns det en risk att Constant Fun installeras bredvid utan att du vet om detta. Därför är det väldigt viktigt att du alltid väljer programmen noggrant och håller ett vakande öga under installationer av gratisprogram för att undvika sådana händelser.Automatisk Constant Fun verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Constant Fun och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Constant Fun reklam

Du tar bort Constant Fun genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Constant Fun installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Constant Fun .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Constant Fun från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Constant Fun och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Constant Fun, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Constant Fun från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Constant Fun. Klicka på papperskorgen bredvid Constant Fun eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Constant Fun, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Constant Fun från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Constant Fun och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Constant Fun, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Constant Fun från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Constant Fun ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Constant Fun från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Constant Fun. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Constant Fun, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Constant Fun

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
januari 26, 2016 13:30, januari 26, 2016 13:30
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *