Computer Pal - Hur Tar Man Bort?

 

Computer Pal kan se ut som en användbart applikation vid första anblick, men det är det tyvärr inte. Det är officiellt listat som ett reklamprogram som när det väl installerats, kommer överflöda alla din sökmotorer med olika irriterande reklamer i alla dess former.

Det är inte speciellt svårt att uppmärksamma om din dator har infekterats med detta virus eller inte då reklamerna som visas av skadeprogrammet oftast är markerade med ”Ads by Computer Pal” eller ”Brought to you by Computer Pal”. Har du lagt märke till något av detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i problemet.

Om du nyligen har lagt märke till att detta virus verkar på din dator men du inte har någon aning om hur du löser problemet så har du kommit helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur man eliminerar Computer Pal antingen manuellt eller automatiskt, var bara god och fortsätt läs.

Det enklaste sättet är att ta bort reklamprogram som Computer Pal på är genom att ladda ned ett anti-skadeprogram och genomsöka datorn med det. Vi rekommenderar antingen Reimage, SpyHunter eller StopZilla, dessa applikationer löser enkelt dina internetbaserade säkerhetsproblem riktigt fort. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner, så det är värt att ha det installerat.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något anti-skadeprogram så finns det ett sätt att ta bort Computer Pal manuellt med. Denna process kan vara komplicerad, därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att genomföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Computer Pal helt på egen hand.

För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna av Computer Pal, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor relaterat till den här artikeln, var då god och ställ dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att hjälpa dig.

Om reklamprogrammet Computer Pal

Även fast Computer Pal beskrivs som ett användbart verktyg som skall hjälpa dig förbättra din internetupplevelse så är detta inte sant. Först och främst så kommer det överflöda alla dina sökmotorer med irriterande reklam i alla dess former, detta inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment).

Ett andra dilemma är att det samlar in din personliga information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt din IP-address och e-post address. Därefter formar reklamerna om baserat på inhämtad information vilket gör dom ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att just du klickar på dom. Detta är huvudmålet för Computer Pal då dess utvecklare får betalt för varje klickning du utför.

Vi rekommenderar dig att inte klicka på någon reklam som visas av Computer Pal, om du skulle göra det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus eller så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet Computer Pal spridningsmetoder

Computer Pal sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogram, genom att packeteras in i gratisprogram som kan laddas ned från Internet. För att undvika detta från att ske så bör du ha ett vakande öga under installationen av gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. Läsa igenom alla villkoren anses också vara klokt. Om du under installationen lägger märke till något tillägg som du inte känner till och som installeras bredvid, tillåt då inte installationen att slutföras då det eventuellt kan vara Computer Pal eller ett annat skadeprogram.Automatisk Computer Pal verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Computer Pal och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet Computer Pal

Du tar bort Computer Pal genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Computer Pal installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Computer Pal and related parasites like “Everything on your computer has been fully encrypted” virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Computer Pal från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Computer Pal och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Computer Pal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Computer Pal från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Computer Pal. Klicka på papperskorgen bredvid Computer Pal eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Computer Pal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Computer Pal från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Computer Pal och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Computer Pal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Computer Pal från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Computer Pal ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Computer Pal från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Computer Pal. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Computer Pal, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av Computer Pal

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 21, 2015 11:48, augusti 21, 2015 11:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *