CommonShare - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

CommonShare är ett annonsprogram som överöser slumpade datorer med massor av reklam. Den är skapad av Suberweb LLC. Programmet installeras tillsammans med andra programvaror utan att riktigt avslöja det. De flesta användare har märkt av annonser från CommonShare efter att ha laddat ner kostnadsfria PDF-skapare, nedladdningshanterare, videospelare och liknande gratisprogram. Om du inte är noga med att följa varje steg i installationen kommer du till slut att gå med på att ladda några extra tillkommande programvaror som CommonShare utan att ens veta om det. 

När datorn är infekterad kommer annonsprogrammet att börja visa olika kuponger när du surfar på nätet. De dyker upp från ingenstans och lovar att spara dig både tid och pengar genom att ge dig dem bästa erbjudandena för dina internetköp. Popupen säger att den är från Ads by CommonShare. Informationen som visas i dessa meddelanden baseras på dina senaste sökförfrågningar för att öka chansen till att du klickar på dem. Varje annons innehåller en sponsrad länk, så om du klickar på dem kommer du hamna på någon okänd hemsida. Skaparna av CommonShare får betalt för att öka trafik till dessa sidor och förbättra deras sidrankning.

Trots att det är väldigt vanligt att tjäna pengar från filiallänkar, använder CommonShare sig av oschyssta tekniker för att göra det. Anledningen till detta är att den klassas som ett potentiellt oönskat program. Dessutom spårar den också din historik och sökförfrågningar när den är inne i systemet, allt för att förbättra relevansen på annonserna samt till andra marknadsföringssyften. Om du har märkt att slumpartade annonser visas på Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome, är det högst rekommenderat att ta bort CommonShare så fort som möjligt.

Avinstallera alla program som kan kopplas till CommonShare från Kontrollpanelen och kör en full scanning av systemet. Det är också rekommenderat att köra en full scanning av systemet med Reimage, SpyHunter, hitman eller något annat legitimt verktyg som du litar på. De kommer att eliminera dessa störande meddelanden. Glöm inte att uppdatera ditt anti-spionprogram till den nyaste versionen för att försäkra dig om upptäckt och borttagning av de senaste oönskade programmen.

 

Instruktioner för manuell borttagning av CommonShare

Använd Kontrollpanelen för att ta bort de främsta CommonShare komponenterna och installerare

  1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7. Start -> Kontrollpanelen. Sedan Lägg till/Ta bort Program. På Windows 8. Ange Kontrollpanelen i sökfältet. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
  2. Leta efter CommonShare och/eller liknande program. Som standard rekommenderar jag att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan vara till stor nytta.
  3. Stäng Kontrollpanelen 

Ta bort CommonShare från Internet Explorer

  1. Klicka på ikonen med kugghjulet -> Hantera Tillägg
  2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som kan kopplas till CommonShare och de som du inte känner till OCH som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
  3. Stäng fönstret.

Ta bort CommonShare från Firefox

  1. Skriv about:addons i adressfältet
  2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt som är relaterat till CommonShare och andra som du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe finns det en stor chans att du inte behöver den.
  3. Alternativt: Ställ om Firefox:
  4. Gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare). Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox. 

Ta bort CommonShare från Chrome

Ange chrome://extensions i adressfältet. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt om det liknar CommonShare. Om du är osäker kan du tillfälligt inaktivera dem. Starta om Chrome. Alternativt, kan du gå till Chrome -> Inställningar, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

 

VIKTIGT:

Om du hittar ett tillägg som inte kan tas bort från webbläsaren måste den antingen tas bort från Kontrollpanelen eller med ett anti-sabotageprogram (som Spyhunter, malwarebytes) eller en avinstallerare (som RevoUninstaller).

Automatisk CommonShare verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som CommonShare och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
februari 23, 2014 12:19, februari 23, 2014 13:21
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *