Clicon - Hur Tar Man Bort?

 

Clicon är ännu ett skadligt program som listas som ett reklamprogram tack vare dess flertalet skadliga utföranden hos infekterade datorer. Den sprids packeterad med andra gratisprogram och installeras på användares datorer utan att dessa vet om detta, så du kan endast uppmärksamma det först då det redan finns inuti din dator. Dock är det inte svårt att uppmärksamma detta då alla dessa reklamer som visas av Clicon är märkta med ”Brought to you by Clicon” eller ”Ads by Clicon” som du kan se på bilden här nedan.

Clicon

Om du har uppmärksammat detta på någon av dina sökmotorer så är din dator garanterat infekterad och du bör ta tag i det. Ifall din dator är attackerad och du inte vet hur man eliminerar infektionen så har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig fulla instruktioner om hur man blir av med Clicon både automatiskt och manuellt.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus så rekommenderas du att använda dig av det automatiska alternativet. Detta är mycket snabbare och enklare. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Verktyget kommer att automatiskt hitta samt ta bort hotet på nolltid. Dessutom skyddar det din dator framåt i tiden mot liknande infektioner, så det är värt att ha ett sådant verktyg installerat. Om du dock av någon anledning inte vill installera något anti-skadeprogram så kan du eliminera Clicon manuellt med. Skrolla ned till slutet av artikeln så hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort Clicon. Följ alla stegen noga så kommer du kunna ta bort det manuellt. Om du stötet på några problem under processen så var god ställ frågor i kommentarsfältet nedan, vi kommer försöka att besvara dom.

Ifall du vill lära dig mer om de specifika egenskaperna hos Clicon, var då god och fortsätt läs.

Om Clicon

Clicon är listad som ett reklamprogram eftersom det visar olika reklamer på användares sökmotorer. Det fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de mest populära sökmotorerna, t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer och även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan bli infekterade.

Reklamerna som visas av Clicon kan komma i olika former som t.ex. pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som föregående fast reklamrutorna lägger sig i aktivitetsfältet istället), textreklam, reklampelare m.m. Dessa dyker upp helt på måfå, till och från, vilket är väldigt irriterande. Dessutom så är reklamerna inte bara irriterande, de är de också skadliga och inget vi rekommenderar att du klickar på. Om du ändå klickar på dom så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad eller om du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Clicon fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Som du vet så kan de inte stötta tjänster och produkter via legitima reklamnätverk eftersom de är blockerade hos dessa, därav så använder de reklamprogram som denna för att driva in trafik till deras hemsidor. Med detta sagt, har du Clicon installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig dagligen via din sökmotor.

Som om detta vore nog. Clicon samlar även in olika informationer om dina internetvanor som t.ex. din internethistorik, dina internetsökningar, oftast besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address och använda detta inom marknadsföring. Tredjeparter formar sedan om sina reklamer baserad på insamlad information och göra dessa ännu mer relevanta samt intressanta för just dig, på så sätt ökar risken att du klickar på en av dom. Detta är huvudmålet för Clicon då dess ägare tjänar pengar för varje klickning du utför.

Spridningsmetoder av reklamprogrammet Clicon

Clicon sprids packeterad med andra gratisprogram och kan installeras på användares datorer utan att dessa vet om det. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera ett mediaprogram eller en PDF-skapare så kan Clicon installeras bredvid utan varningar. För att undvika att det skall hända så bör du vara försiktig under installationen av gratisprogram som laddats ned från opålitliga källor.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval om det går. Leta efter olika förklickade bockar med. Läsa igenom villkoren anses också vara klokt. Om du märker av att något tillägg installeras bredvid som du inte känner till så tillåt det inte att slutföras då det kan vara Clicon eller ett annat skadligt program som du inte vill se installerad i datorn.Automatisk Clicon verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Clicon och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Clicon reklamer

Du tar bort Clicon genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Clicon installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Clicon .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Clicon från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Clicon och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Clicon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Clicon från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Clicon. Klicka på papperskorgen bredvid Clicon eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Clicon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Clicon från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Clicon och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Clicon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Clicon från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Clicon ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Clicon från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Clicon. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Clicon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Clicon skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
maj 18, 2015 11:17, maj 18, 2015 11:17
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *