ClickToSearch - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

ClickToSearch klassas som ett annonsprogram och PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program) pågrund av flera skadliga handlingar som den utför. När den installeras kommer den visa massor av olika pop-up annonser i din webbläsare. Den fungerar som ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, inklusive Google Chrome, Internet Explorer, Safari och Mozilla Firefox.

ClickToSearch är ett annonsprogram som visar olika kuponger och erbjudanden i din webbläsare. Även om annonsprogrammets utvecklare lovar att dessa kuponger och erbjudanden kommer hjälpa dig att spara både tid och pengar när du shoppar på nätet, är detta inte sant. Alla dessa kommersiella erbjudanden kommer från tredje parter. När du klickar på en av dem kommer du omedelbart omdirigeras till en hemsida som kan vara infekterad och skada din dator. För det mesta visas dessa annonser på e-handelssidor som eBay eller Amazon och erbjuder dig att köpa något till ett bättre pris.

Dessutom kommer den samla på din personliga information, såsom surf-historik, IP adress eller sökförfrågningar och sedan lämna över det till en tredje part. De justerar sina annonser i enlighet med den här informationen så att de blir mer attraktiva för dig.

ClickToSearch är inte ett skadligt virus som själv kan orsaka mycket skada, utan den kan leda dig till allvarliga cyber-säkerhetsproblem, därför måste du ta bort den så fort so möjligt. ClickToSearch kommer buntad med andra kostnadsfria programvaror som kan hittas på Internet, t.ex när du får och installerar en programvara från Internet, finns det en chans att ClickToSearch kommer tillsammans med den. Med det sagt, för att undvika att den här skadliga applikationen installeras på din dator måste du vara väldigt uppmärksam under installationen av gratisprogram från sidor som ser misstänksamma ut. Välj alltid anpassad eller avancerad installation och hoppa inte över några steg. Läs alla villkor för att se till att du är medveten om vad du installerar. Om din dator redan är infekterad med ClickToSearch och du vill ta bort den, rekommenderar vi starkt att scanna din PC med ett pålitligt anti-sabotageprogram såsom Spyhunter eller malwarebytes. Den kommer upptäcka och ta bort viruset. Om du föredrar att göra detta manuellt, följ bara vår steg-för-steg ClickToSearch borttagnings guide nedanför.

Hur du avinstallerar ClickToSearchAnvända Kontrollpanelen för att ta bort de huvudsakliga ClickToSearch komponenterna och installerare

 1. Gå till Kontrollpanelen. På Windows XP/Vista/7 öppna Start -” Kontrollpanelen sedan”Lägg till/Ta bort Program eller”avinstallera.”På Windows 8 ange Kontrollpanelen”i sökfältet, leta sedan efter avinstallera ett program. I både fallen kan du bli tvungen att bekräfta att du är administratören på din PC.
 2. Leta efter ClickToSearch och/eller liknande objekt i programlistan. Jag rekommenderar att ta bort Yontoo, Webcake eller något som är relaterat till ”savings” eller ”coupon”. Scanning med anti-sabotageprogram som Spyhunter eller Stopzilla kan ge en bra bild av vilka program du också borde ta bort därifrån.
 3. Stäng Kontrollpanelen

Ta bort ClickToSearch från Internet Explorer

 1. Klicka på ikonen med skiftnyckeln-> Hantera Tillägg
 2. Gå igenom Verktygsfält och tillägg. Ta bort allt som är relaterade till ClickToSearch och objekt som du inte känner till och som inte är gjorda av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng fönstret.

Ta bort ClickToSearch från Firefox

 1. Skriv about:addons i adressfältet
 2. Gå igenom listan med Tillägg och Insticksmoduler, ta bort allt ClickToSearch relaterat och objekt du inte känner igen. Om du inte känner till tillägget och den inte är gjord av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe behöver du den förmodligen inte.
 3. Alternativt: Ställ om Firefox: För detta behöver du gå till Firefox-> Hjälp (Hjälp finns i menyn för OSX användare) -> Felsökningsinformation. Sedan Återställ Firefox.

Ta bort ClickToSearch från Chrome

 1. Ange chrome://extensions i adressfältet.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort program som du inte behöver, speciellt relaterat till ClickToSearch. Om du är osäker kan du också tillfälligt inaktivera dem.
 3. Starta om Chrome.

Alternativt, kan du ange chrome://settings i adressfältet, välj Visa Avancerade Inställningar, scrolla ner till slutet av listan och tryck på Återställ Webbläsarinställningar.

Automatisk ClickToSearch verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ClickToSearch och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
augusti 17, 2014 08:46, augusti 17, 2014 08:46
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *