Cleanserp.net Viruset - Hur Tar Man Bort?

 

Cleanserp.net är ett farligt data-virus som bör tas bort utan tvekan. Det klassas som en sökmotorskapare och utredningen startades på grund av de otillåtna ändringarna som det utför. Användare kommer att lägga märke till att deras startsida, sökleverantör och nya flikar kommer att bytas ut till ett okänt nätverk som kommer ha tendensen att dyka upp slumpmässigt under internetanvändandet med. Dessa parasiter orsakar en rad olika obehag för användarna, allt från att göra datorn slöare till nekad tillgång till andra sökmotorer. Webbplatser kommer att överflödas med trejeparts innehåll som härstammar från udda källor.

Ytterligare information om det här viruset

Faran att utsättas för infekterat innehåll bör fungera som ett effektivt argument till varför du inte bör använda det här nätverket överhuvudtaget. Dina internetvanor kommer inte längre att vara privata och allting du gör online kan övervakas av Cleanserp.net viruset. Även fast hemsidan uttalar sig om att de respekterar din integritet så avslöjar integritetspolicyn ett annat scenario.


Cleanserp.net virus

Sökmotorn nämner att de endast samlar in besökares information som är begränsad till IP-adresser, men kan även inkludera en del tekniska data. Det finns även en par tillfällen då tjänsten även kan spara användares namn och e-postadresser med. Dock placeras vårt fokus på sökmotors affiliates och innehållet från dessa.

Andra företag identifieras att visa annonser på Cleanserp. Den senare tjänsten nekar inte möjligheten att deras sammarbetspartners kommer placera kakor (cookies) på användares datorer. Detta är en relativ vanlig process, men tack vare det faktum att den analyserade plattformen kan vara involverad med oplitliga parter, det gör situationen en aning mer komplicerad.


Cleanserp.net hijacker

Vi har alltid uttryckt vår oro när det kommer till tredjeparters plattformar för sökning eftersom de kommer vara fixerade med att tjäna pengar från sponsorer och internettrafik. Därför kommer säkerheten av det innehåll dom väljer att visa vara en sekundär prioritering. Tjänsten kan gå med på att stötta innehåll som innehåller programvirus eller andra data-koder, filer eller program som utvecklats för att störa, förstöra eller begränsa funktionerna av datorns utrustning. Vi säger inte att den här sökmotorn kanske gör det med avsikt, men dess säkerhetsåtgärder kan vara för svaga för att upptäcka skadligt innehåll.

Att använda en tredjeparts sökmotor är inte lika effektivt som att använda en mer respektabel sökmotor. Plattformen vi utreder i den här artikeln har inte sin egen databas att generera länkar från. Av den anledningen kommer det omdirigera använda till Google. Dock kommer den här lömska sökmotorn att lägga till länkar till hemsidor de accepterat att stötta.

Stoppa den hör sökmotorn från att få tillgång till din dator. Du kan bli av med det manuellt, instruktioner för detta finner du nedan i artikeln. Om du är intresserad av ett mer långvarigt skydd, då har vi ett förslag för dig. Installera Reimage, Spyhunter eller Plumbytes, dessa verktyg är effektiva nog att skydda dig från parasiter på alla sätt och vis.

Hur distribueras skadeparasiter?

Källor av skadligt innehåll kan ta sig in i ditt operativsystem på olika sätt. Först och främst kan detta ske på grund av dåliga internetvanor. Det är möjligt att du installerade ett program i ett standard-läge och tillåtit ”bundles” att följa med (paket av program). Den korrekta metoden för en installation är att utföra den i ett avancerat läge. Det anses vara klokt att försöka ladda ned så lite gratisprogram som möjligt. Det är viktigt att hitta verktyg som inte innehåller några udda villkor, eller som vill starta en oönskad aktivitet. Peer-to-peer nedladdning som det heter anses också vara farligt, du kan helt enkelt vilseledas till att installera en trojan som sedan kommer att starta en hel del störande aktviteter.Automatisk Cleanserp.net viruset verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Cleanserp.net Viruset och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Cleanserp.net viruset

Du tar bort Cleanserp.net viruset genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Cleanserp.net viruset installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Cleanserp.net viruset and related parasites like Startpage.com viruset , Sear4m.xyz viruset , Browser-net.org viruset , CryForMe viruset .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Cleanserp.net viruset från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Cleanserp.net viruset från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cleanserp.net viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Cleanserp.net viruset från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Cleanserp.net viruset och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cleanserp.net viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Cleanserp.net viruset virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Cleanserp.net viruset från listan.

Hur man avlägsnar Cleanserp.net viruset från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Cleanserp.net viruset och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Cleanserp.net viruset, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Cleanserp.net viruset från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Cleanserp.net viruset ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Cleanserp.net viruset från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Cleanserp.net viruset och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Cleanserp.net viruset, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Cleanserp.net viruset skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
juni 23, 2017 17:27, juli 14, 2017 10:04
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *