ChiliCoupon - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

ChiliCoupon är en till skadlig applikation som klassas som ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program). Den fungerar som ett webbläsartillägg som kan läggas till i de flesta populära webbläsare, såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer. Den finns ännu inte tillgänglig till Mac OS X, så Apple-användare behöver inte oroa sig. Även om den beskrivs som en kraftig och praktisk applikation som kommer förse dig med olika kuponger, rabatter och erbjudanden, är detta inte sant och du borde inte tro på den. Applikationen är fullkomligt kostnadsfri men den är sponsrad av tredje parter. Problemet är att de inte administrerar eller ens ser över sina sponsorer överhuvudtaget. Detta innebär att olika cyberkriminella, såsom hackers och svindlare kan nå dig regelbundet via din webbläsare. De gör reklam för sina produkter eller tjänster genom detta reklamnätverk. Du borde inte klicka på annonserna, eftersom de flesta är falska och du kommer bara bli omdirigerad till tredje part sidor som kan vara infekterade där du då kan skada ditt operativ system eller din personliga information.

På tal om personlig information – om din dator är infekterad med ChiliCoupon, samlar den information om dig varje dag. Information om surfhistorik, sökförfrågningar, mest besökta sidor, IP eller e-post adresser, till och med din geografiska plats kan övervakas och användas för att förbättra deras annonser. På så sätt verkar de mer relevanta för dina intressen och chansen att du klickar på dem ökar. Det är huvudsyftet med ChiliCoupon. De generera webbtrafik och samlar på nya kunder. Och de får betalt för varje gång du klickar på annonserna. Det är därför de försöker göra dem väldigt attraktiva – det är bara trick för att få dig intresserad och klicka på dem. Många cyber säkerhetsexperter rekommenderar att ta bort detta annonsprogram från din dator, även om den inte är ett farligt virus som kan orsaka många stora problem, kan den leda till allvarliga cyber säkerhetshot, därför måste du ta bort den så fort som möjligt. Om din dator är infekterad med den och du vet inte hur man får bort den, finns det två sätt att göra det på. Du kan antingen göra det manuellt eller automatiskt. Vi rekommenderar att ta bort den automatiskt, eftersom det är enklare och snabbare. Ladda ner ett pålitligt anti-sabotageprogram, såsom Reimage, SpyHunter, stopzilla eller Malwarebytes och scanna din PC med den. Den kommer upptäcka och ta bort ChiliCoupon automatiskt. Den kommer också rengöra din dator från liknande infektioner. Om du inte känner för att ladda ner fler program, kan du också göra detta manuellt. Följ bara våran steg-för-steg borttagnings guide för ChiliCoupon som finns under den här artikeln.

Om du vill undvika ChiliCoupon och liknande infektioner, borde du vara väldigt försiktig med vilka sidor som du besöker och vilka programvaror du laddar ner. Datorer blir oftast infekterade när de besöker osäkra webbsidor (till exempel – vuxen innehåll). De skadliga applikationerna är buntade tillsammans med gratisprogram t.ex när du laddar ner och installerar en programvara från en misstänksam sida, finns det en chans att ett annonsprogram också installeras med den utan att du ens vet om det. Det är därför många användare tror att ChiliCoupon eller liknande sabotageprogram är ett virus, eftersom de inte kommer ihåg att de installerat den.Automatisk ChiliCoupon verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ChiliCoupon och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av ChiliCoupon annonsprogram

Du tar bort ChiliCoupon genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ChiliCoupon installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ChiliCoupon .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ChiliCoupon från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ChiliCoupon och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ChiliCoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ChiliCoupon från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ChiliCoupon. Klicka på papperskorgen bredvid ChiliCoupon eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ChiliCoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ChiliCoupon från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ChiliCoupon och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ChiliCoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ChiliCoupon från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ChiliCoupon ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna ChiliCoupon från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ChiliCoupon. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ChiliCoupon, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av ChiliCoupon

 
Processer:
 

Liknande bilder

 
related image #1 from ChiliCoupon
     
 

Om författaren

 
oktober 27, 2014 08:46, december 1, 2014 13:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *