Checkthevirus.in - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Sökmotorskapare
 

Dyker Checkthevirus.in upp som din startsida varje gång som du öppnar din sökmotor, men du har inget minne av att du själv placerat det som din startsida? Det betyder att din dator är infekterad med ett vius som kallas Checkthevirus.in. Det är listat som en kapare av sökmotorer. Även fast det inte är speciellt farlig i sig själv så kan det leda till seriös skada på IT-säkerheten och därför rekommenderar vi att eliminera det omgående.

Det finns två sätt att ta bort virus som Checkthevirus.in på. Antingen kan du göra det manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som detta, då rekommenderar vi det automatiska alternativet. Det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes, installera det och genomsök sedan datorn fullt ut med det. En av dessa program kommer att hitta och ta bort Checkthevirus.in automatiskt. Dock kan inte anti-skadeprogrammet ändra dina sökmotorers inställningar, så detta måste du göra själv. Gå till inställningarna på din påverkade sökmotor och ändra både startsida och sökleverantör till www.google.com, www.yahoo.com eller en annan legitim hemsida som du föredrar.

Ifall du vill ta bort viruset manuellt så kan du skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på våra steg-för-steg instruktioner om hur man eliminerar Checkthevirus.in manuellt. Vi har utvecklat dessa för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process av att ta bort viruset. Gör det bästa och försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera Checkthevirus.in helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av Checkthevirus.in, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har några frågor angående borttagningen eller viruset själv, ställ då gärna dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om sökmotorskaparen Checkthevirus.in

Sökmotorskaparen Checkthevirus.in fungerar som ett tillägg och ör kompatibel med alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera samt även Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Väl inne så byter det ut din startsida och standard sökleverantör till Checkthevirus.in hos alla dessa sökmotorer.

Det är en ganska irriterande infektioner eftersom även om du skulle ändra dina inställningar till en legitim startsida och sökmotor, men inte tar bort Checkthevirus.in, så kommer inställningarna återställas varje gång du stänger och öppnar din sökmotor. Det är därför det är så viktigt att eliminera Checkthevirus.in från din dator.

Om din dator har infekterats med Checkthevirus.in så kommer du eventuellt se att datorn blivit slöare och att en del program inte går att öppna. Checkthevirus.in kan också infiltrera in andra skadeprogram till din dator.

Dessutom så har Checkthevirus.in egenskaper som ett reklamprogram. Väl inne i din dator så kommer det överflöda dina sökmotorer med reklam i alla dess former. Dessa inkluderar popups, pop-under, textreklam, banderoller och textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Även fast reklamernas utseende av Checkthevirus.in ser lockande ut så förslår vi dig att inte klicka på någon av dom, skulle du göra det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden, t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus, eller om du försöker att handla någon hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.Automatisk Checkthevirus.in verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Checkthevirus.in och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Checkthevirus.in

Du tar bort Checkthevirus.in genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Checkthevirus.in installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Checkthevirus.in .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Checkthevirus.in från dina webbläsare

  Top Hur man avlägsnar Checkthevirus.in från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Checkthevirus.in, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Checkthevirus.in från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Checkthevirus.in och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Checkthevirus.in, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Checkthevirus.in virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Checkthevirus.in från listan.

Hur man avlägsnar Checkthevirus.in från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Checkthevirus.in och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Checkthevirus.in, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Checkthevirus.in från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Checkthevirus.in ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Checkthevirus.in från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Checkthevirus.in och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Checkthevirus.in, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Manuell borttagning av Checkthevirus.in

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
april 7, 2016 10:54, april 7, 2016 10:54
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *