BoBrowser - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

BoBrowser är beskrivet som en applikation som har flertalet användbara funktioner. Dels så får användaren ett gratis antivirus samt skydd mot skadliga program, den snabbar upp din dators internet samt nedladdningar och även håller din information säkrad. Den fungerar som ett tillägg till din sökmotor och kan läggas till på alla de mest populära sökmotorerna så som Google Chrome, Mozilla Firefox samt Internet Explorer. Det är endast brukbart på datorer som körs med Windows, så Mac-användare behöver inte oroa sig. Även fast det beskrivs som en användbar applikation som förstärker din internetupplevelse så är verkligheten en aning annorlunda. BoBrowser är listat som ett reklamprogram samt PUP (Potentially unwanted program) vilket betyder ”potentiellt oönskad program”, och det är inte för intet. Väl installerad så kommer den visa flertalet reklamer på din sökmotor helt på måfå. Dessa reklamer kan komma i flera olika former så som pop-ups (reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (likt föregående fast lägger sig vid aktivitetsfältet), textreklamer eller reklampelare. Att ett nytt fönster eller flik hos din sökmotor med reklam plötsligt dyker upp händer med. Dessa reklamer kan se väldigt lockande ut men du bör inte se dessa som pålitliga då de flesta är falska och endast är ett trick för att fånga din uppmärksamhet. Skaparna av detta reklamprogram får nämligen betalt för varje klick som görs på deras länkar. Du bör inte klicka på dessa på grund av att du direkt då kommer bli omdirigerad till en tredjeparts hemsida som kan vara infekterad och orsaka din dator skada. Dessutom kan du även bli bedragen på dina pengar om du skulle köpa något hos dessa. Som du kan se så är detta reklamprogram gratis för användare och du känner till att ingenting är gratis i dagens läge. Eftersom det är gratis så får applikationens skapare sponsorer från olika tredjeparter för att visa deras reklam. Problemet är att dessa tredjeparter ofta är kriminella inom internetvärlden så som kapare eller bedragare. Detta betyder att kriminella inom internetvärlden kan nå dig dagligen via din sökmotor. Därav bör du inte klicka på någon av dessa reklamlänkar. En annan oönskad attribut är deras datainsamlande. Om du har lite fritid så var god läs igenom villkoren på deras hemsida angående privat information (privacy policy). Det hittar du på http://bobrowser.com. Här är deras regler angående datainsamlande samt delning om dig till tredjeparter:

Datainsamlande samt användning av denna

Vårat primära mål för insamlandet av information är för att tillge samt förbättra våran hemsida. Applikationen, funktioner samt relaterade till dessa (tillsammans, ”tjänsten”) samt att säkerställa att användare uppskattar tjänsten.

För att få tillgång till vissa funktioner av denna tjänst kommer vi fråga dig efter personlig identifierbar information. Detta hänvisar till information om dig som kan användas till att kontakta eller indentifiera dig (personuppgifter). Personuppgifter inkluderar, fast är inte begränsad till, ditt användarnamn samt din mailaddress. Ditt användarnamn behöver inte vara ditt riktiga namn, det kan vara vilket du än behagar, dock kommer det anses vara personlig information om det innehåller ditt riktiga namn. Vi använder dina personuppgifter för att tillhandahålla dig tjänsten samt administrera dina frågor.

Vi samlar information när du besöker hemsidan och/ eller installerar en eller flera av applikationens komponenter, inkluderat din dators internetprotokoll (IP). Även versionen av din sökmotor, operativsystem samt hemsidan du besökte före våran, sidor på våran hemsida som du besökt, den tid du besökt dessa på, information du sökt på dessa sidor samt genom användning av våran applikation även tid och datum för in/ ut passering, användarstatistik för användandet av applikationen samt annan statistik (oidentifierad information). Vi använder denna information för att övervaka samt analysera användandet av hemsidan och applikationen samt även för hemsidans tekniska administration, för att öka hemsidan samt applikationens funktionsduglighet och användarsnitt, även för att bättre skräddarsy hemsidan samt applikationen för våra användares behov. T.ex. kan en del samlad information användas så att nästa gång du besöker hemsidan eller använder applikationen kommer den bättre tjäna dina önskemål och visa bättre sökresultat, reklam samt annan information bättre lämpad för dina intressen. Vi använder även denhär informationen för att lokalisera ditt användande av tjänsterna och skapa lämpliga anpassaningar land för land. Vi behandlar inte oidentifierbar information som personlig information, dock kan vi sammangyttra, analysera samt evaluera sådan information som beskrivet i villkoren (privacy policy).

En del oidentifierbar information kan anses vara en del av dina personuppgifter om det var kombinerat med andra identifierbara uppgifter som kan möjliggöra att du identifieras (t.ex. kombinera din sökmotor med din mailaddress). Men samma typ av information kan anses vara oidentifierbar information när de samlas ensamma eller endast kombineras med annan oindentifierbar information (t.ex. dina visningspreferenser). Vi kan komma att kombinera dina personuppgifter med oidentifierbar information och sammangyttra dessa med annan information hämtad från ClaraLabs användare för att försöka förbättra din upplevelse, förbättra kvaliteten, värdet av tjänsterna samt analysera och förstå hur tjänsten används. Vi kan även använda informationen kombinerad utan att sammangyttra för att tjänsa dig specifikt, som t.ex. genom att leverera en produkt till dig angående dina preferenser eller restriktioner.

BoBrowser

I ett nötskal så betyder det att din information som sökhistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor med mera kommer samlas och skickas till tredjeparter. Det senare anpassar deras reklamer från informationen hämtad och gör dessa mer relevanta samt intressanta för just dig. Även fast BoBrowser officiellt inte är ett farligt virus så kan det leda till mer skadliga former av säkerhetsbrister på Internet. Därför bör det tas bort så fort som möjligt. Om du inte minns att du har installerat BoBrowser på din dator så är det OK, på grund av att detta potentiellt oönskade program följer med packeterad med andra gratisprogram som t.ex. PDF-skapare, mediaspelare eller falska Flash uppdateringar. För att undvika att detta skall hända så bör du undvika att installera program från opålitliga hemsidor. Har du inget annat val så var mycket noga under installationsprocessen. Hoppa inte över några steg i all hast. Leta efter ikryssade rutor som redan kan vara ikryssade åt dig. Detta bör skydda din dator från att installera skadeprogram. Om det nu redan är försent och din dator redan är infekterad så ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram så som Reimage, SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla. Genomsök datorn med en av dessa program så kommer det automatiskt hitta samt eliminera hotet automatiskt. Om du mot förmodan inte vill installera något program och göra detta manuellt så följ våra steg-för-steg instruktioner givna nedan.Automatisk BoBrowser verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som BoBrowser och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur man blir av med BoBrowser

Du tar bort BoBrowser genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som BoBrowser installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till BoBrowser and related parasites like Protectium .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort BoBrowser från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till BoBrowser och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BoBrowser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna BoBrowser från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till BoBrowser. Klicka på papperskorgen bredvid BoBrowser eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BoBrowser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna BoBrowser från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till BoBrowser och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BoBrowser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort BoBrowser från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör BoBrowser ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna BoBrowser från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill BoBrowser. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BoBrowser, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

BoBrowser skärmdumpar

 
     
 

Om författaren

 
januari 25, 2015 09:01, juni 30, 2017 15:19
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *