BlueEagle Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

BlueEagle ransomware virus upptäcktes nyligen och vi känner att vi bör informera dig om det. Det noterades först av en välkänd skadeforskare Michael Gillespie och publicerades på Twitter. Detta Blue Eagle virus försöker att infektera din dator och sedan kryptera filerna som du har lagrade på ditt system. För att kunna få den unika nyckeln för att låsa upp filerna krävs det att du betalar en lösensumma – detta är en skurkaktig taktik för att bovarna skall kunna tjäna pengar.

Om du är ett offer för den här infektionen och majoriteten av dina filer har blivit låsta, då får du vänligen stanna kvar och fortsätta läsa artikeln. Vi kommer att tillhandahålla detaljerad information om själva infektionen och de mest effektiva lösningarna.


BlueEagle ransomware remove

Du kanske undrar hur den här typen av skadeprogram kunde ta sig in i ditt system? Sanningen är den att du troligen själv släppte in det, helt enkelt genom att inte vara så säker på internet. BlueEagle viruset distribueras i huvudsak via skräppost tillsammans med skadliga bifogade filer i meddelandet. Det betyder att om du öppnar ett meddelande från skräppost-sektionen så tar du en enorm risk och vi rekommenderar dig inte att du gör det. BlueEagle infektionen kan också infiltrera system genom att paketeras i olika nedladdningsbara program eller via torrents från opålitliga hemsidor. Det ultimata sättet att hålla din dator säker från att infekteras är att helt enkelt hålla datorn säkrad med ett anti-skadeprogram med realtidsskydd.

Information om BlueEagle viruset

Om det redan är försent och viruset finns inuti din dator, då kommer det att automatiskt starta en krypteringsprocess. Det är en vanlig egenskap av ransomwares att använda sig av en stark AES-kryptering, vilket vi redan noterat hos bl.a. Bad rabbit viruset och Phobos ransomware. När viruset väl genomsökt din dator efter filer som kan krypteras, då kommer det lägga till filändelsen ‘.SaherBlueEagleRansomware’ på det flesta av dom. På så sätt vet du vilka filer som definitivt krypterats och att dessa inte går att öppna.

Efter att krypteringsprocessen är slutförd kommer BlueEagle ransomware automatiskt öppna ett popup-fönster och ändra din bakgrundsbild. Både popup-fönstret och den nya bakgrundsbilden kommer innehålla ett hotbrev med detaljerade instruktioner om hur du skall agera för att betala lösensumman och tillhandahålla den unika dekrypteringsnyckeln för att låsa upp filerna. Originella textmeddelandet:

###### Saher Blue Eagle Ransomware ###########

 

What Happened to my computer?

########################################

Nothing happened , Just your computer has been hacked and then you see a [Ransomware] on your screen ,

you have been hacked by (Saher blue eagle Ransomware)

this ransomware was coded by (Saher blue eagle)

So to sum up [All of your usable files have been encrypted safely].

 

########################################

How do i set my files free ?

########################################

 

You can use Decrypt in this Program, simply But it will ask you for a password ,

So to get the password you have to pay me at bitcoin and don`t close internet connection ,

because closing internet connection will lead you to lose Connection to AI (“Verci”) because every PC has it`s own signature ,

so if you don`t follow the steps you will lose your files forever .

 

########################################

How do I get password ?

########################################

 

Just we told you

Step #1 : Never Stop Internet connection

(you will be at risk)

Step #2 : Pay Bitcoin (1.25) and the AI will send you the Password (Once you receive password

Decrypt and reinstall new windows version).

 

 

Som du säkert kan se så krävs offren på 1.25 Bitcoins, vilket motsvarar 7070 USD i dagsläget. Det är en hel del pengar och även om dina låsta filer är viktiga för dig och du funderar på att betala lösensumman, gör inte det. Det finns inga garantier för att du kommer få någon nyckel efter en framgångsrik betalning.

Ta bort BlueEagle ransomware

Det finns ett par både bra och dåliga nyheter. De dåliga är att det för tillfället inte finns några möjligheter att dekryptera filer som krypterats av detta farliga ransomware. Däremot, om du har backat upp ditt system på en extern enhet eller cloud, då kan du återställa filerna via en systemåterställning.

De goda nyheterna är att du kan ta bort de skadliga filerna av viruset från datorn och du bör göra det omgående. Enklaste vägen är att ladda ned ett anti-skadeprogram och genomsöka din dator med det. Använd aningen Reimage eller SpyHunter – en av dessa applikationer kommer kunna hantera viruset effektivt.

Slutligen, om du har några ytterligare frågor gällande ämnet, då är du mer än välkommen att fråga dom i kommentarsfältet nedan i artikeln.



Automatisk BlueEagle ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som BlueEagle Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort BlueEagle ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan BlueEagle ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av BlueEagle ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till BlueEagle ransomware.


3. Återställ BlueEagle ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker BlueEagle ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

Manuell borttagning av BlueEagle ransomware

 
Processer:
Extensions:
     
 

Om författaren

 
december 26, 2017 00:17, december 26, 2017 00:17
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *