BlocckkTheAds - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

BlocckkTheAds är ännu ett oönskat program som kan störa dig om du får din dator infekterad. Tanken är att den ska öka tillfredställelsen då du använder Internet genom att blockera olika typer av reklamer på din sökmotor. Dock så blockerar inte denna applikationen några reklamer utan tvärt om, den visar själv reklam. Därav är den listad som ett reklamprogram och du bör ta bort det omgående. Om du märkt av reklamer på din sökmotor med fraser som ”Ad by BlocckkTheAds” eller Brought to you by BlocckkTheAds” så är din dator garanterat infekterad.

För att effektiv ta bort BlocckkTheAds så bör du ladda ned ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter, Malwarebytes eller StopZilla och installera detta på din dator. Kör sedan en genomsökning av din dator, det kommer automatiskt hitta samt ta bort viruset. Dessutom skyddar det din dator mot infektioner framåt i tiden.

Du kan även bli av med BlocckkTheAds manuellt. I slutet av denna artikel kan du hitta en steg-för-steg guide om hur du tar bort BlocckkTheAds. Följ enkelt dessa steg noga och du kommer att kunna eliminera denna infektion. Om något om instruktionerna eller viruset skulle vara oklart så var god ställ frågorna i kommentarfältet nedan.

Om du vill lära dig mer om BlocckkTheAds egenskaper så var god fortsätt läs.

Om BlocckkTheAds

BlocckkTheAds bör berika din internetupplevelse genom att blockera olika typer av reklamer från på din sökmotor men tyvärr är detta inte sant. Det är listat som ett reklamprogram eftersom det själv visar olika reklamer. Detta inkluderar pop-ups (vilket är reklamrutor som hoppar upp på måfå), pop-under (som är lik tidigare fast rutorna lägger sig som en flik på skrivbordet), textreklam, reklampelare med mera. Det finns en hel del toppenprogram som både är pålitliga samt gratis som kan blockera reklam från din sökmotor, så det finns ingen anledning att behålla BlocckkTheAds installerad på din dator.

Det fungerar som ett tillägg på din sökmotor och kan läggas till hos alla de populära sökmotorerna så som Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox samt Google Chrome. Vi rekommenderar inte att du klickar på deras reklam, för om du gör det så kommer du direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av kriminella inom internetvärlden och vara riktigt skadligt. Detta kan resultera i att du får din dator infekterad eller om du försöker köpa något så kan du bli bedragen på dina pengar. Detta är på grund av att BlocckkTheAds är sponsrade av kriminella inom internetvärlden. Det fungerar som ett reklamnätverk specifikt för dessa kriminella. Med andra ord, om du har BlocckkTheAds installerad på din dator så kan kriminella inom internetvärlden nå dig via din sökmotor dagligen.

En annan fakta om BlocckkTheAds är deras datainsamlande. Väl installerad så hämtar denna applikation personlig information som din sökhistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address. Denna information kan sedan användas för marknadsföringssyfte och kan säljas till t.ex. tredjeparter. Det är mycket lättare för kriminella inom internetvärlden att nå dig om de redan har en hel del information om dig. Det formar även sin reklam med denna information för att göra deras reklamer mer lockande samt relevanta för dig så chanserna att du klickar på deras länkar ökar. Det är huvudmålet för BlocckkTheAds eftersom ägarna tjänar pengar för varje klick som görs på deras länkar. Detta ökar deras internettrafik samt ger potentiella köpare.

BlocckkTheAds spridningsmetoder

Du kan bli infekterad med BlocckkTheAds genom att installera ett vanligt gratisprogram. Som ett exempel, om du laddar ned samt installerar ett gratisprogram från en suspekt hemsida så finns det en möjlighet att BlocckkTheAds följer med installationen utan att du vet om detta. Du bör vara noga under installationen av gratisprogrammen. För att undvika att detta ska hända så bör du inte hoppa över några steg i all hast, utan läs informationen och kontrollera att inga tillägg eller avancerade inställningar hoppas över. Stressa inte för det kan finnas viktig information som visas väldigt otydligt. Om du märker av att ett tillägg försöker installeras bredvid så tillåt inte detta, det kan vara BlocckkTheAds eller en annan oönskad applikation. Om det redan skulle vara försent och du redan är infekterad så agera snabbt och ta bort detta manuellt eller automatiskt.Automatisk BlocckkTheAds verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som BlocckkTheAds och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av BlocckkTheAds

Du tar bort BlocckkTheAds genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som BlocckkTheAds installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till BlocckkTheAds .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort BlocckkTheAds från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till BlocckkTheAds och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BlocckkTheAds, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna BlocckkTheAds från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till BlocckkTheAds. Klicka på papperskorgen bredvid BlocckkTheAds eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BlocckkTheAds, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna BlocckkTheAds från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till BlocckkTheAds och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BlocckkTheAds, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort BlocckkTheAds från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör BlocckkTheAds ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna BlocckkTheAds från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill BlocckkTheAds. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till BlocckkTheAds, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
januari 15, 2015 09:01, januari 15, 2015 09:01
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *