Bart Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
Andra namn: Bart virus
 

Bart Ransomware till din tjänst: ett innovativt virus som utför en ganska enkel strategi, vilket visar världen att en utvecklad krypteringsprocess inte alltid är nödvändig för att bli framgångsrik. Viruset har sällsynta egenskaper som inte har uppmärksammats eller använts tidigare. DEFLATE algoritmer för kompressioner används för att samla alla personliga filer som normalt skulle bli kodade med krypteringsnycklar. Bart Ransomware sticker ut här: det lagrar alla dessa filer i ett ZIP arkiv och låser det. Endast ett särskilt lösenord kan hjälpa användare att återfå sina filer. I slutändan så är alla ransomware virus skapta av samma frö: allt de vill ha är pengar.

Om Bart Ransomware

Skaparna av Locky Ransomware verkar vara asnvariga för denna cyber attack med. Bart viruset bör inte fruktas av människor som lever i Ryssland, Ukraina eller Vitryssland. Den infekterade filen är programmerad att radera sig själv om användarens tillhåll placeras någonstans i dessa länder. Människor som lever i andra länder riktar sig Bart Ransomware gärna in sig på.

Det huvudsakliga spåret av detta virus kan gömma sig i %Temp% mappen som en körbar fil och inte en ögonöppnande fil. När väl den nedladdade filen (Rocketloader skadeprogram) startar sig själv så laddar det även ned Bart Ransomware. När viruset väl sats i arbete så kommer en sekvens av symboler och namn som identifierar filer spela en stor roll. Följande filer med namn som tmp, winnt, Application data, AppData, PerfLogs, Program files (x86), Program files, Temp, Recovery, $Recycle Bin, System Volume Information, Boot, Windows kommer inte att skadas.

Dock kommer hundratals filer bli förstörda. Följande lista innehåller endast en del av de potentiella förluster: .n64, .m4u, .m3u, .mid, .wma, .flv, .3g2, .mkv, .3gp, .mp4, .mov, .avi, .asf, .mpeg, .vob, .mpg, .wmv, .fla, .swf, .wav, .mp3, .qcow2, .vdi, .vmdk, .vmx, .gpg, .aes, .ARC, .PAQ, .tar.bz2, .tbk, .bak, .tar, .tgz, .gz, .7z. När de lämpliga filerna har upptäckts så kommer de att placeras i ZIP arkiv filen och få en filändelse som identifierar vilka filer som är arkiverade: .bart. Efter det så kommer de utsatta filerna inte fungera. Självklart så är kapare av Bart Ransomware snabba på att erbjuda sin hjälp. Följande notering lämnas på skrivbordet (i form av recover.nmp och recover.txt.)

!!! IMPORTANT INFORMATION !!!

All your files are encrypted.

Decrypting of your files is only possible with the private key, which is on our secret server.

To receive your private key follow one of the links:

[links to TOR-hosted pages]

If all addresses are not available, follow these steps:

[instructions on how to install the TOR Browser and access the payment portal]

!!! Your personal identification ID: [128-bit long identifier] !!!’

 

 

Denna notering kan också presentera sig på olika språk enligt en del användares inställningar, exempelvis Engelska, Spanska, Italienska, Franska och Tyska. Bart Ransomware har även skapat en Bart sida för dekryptering med all information som behövs för att återfå filerna, den innehåller information som storleken på lösensumman, hur Bitcoins köps och vart de skall överföras. Även fast Bart viruset är ett lurendrejeri till virus så kommer det troligen inte påverka Shadow Volume kopior, vilket gör en återställning en aning enklare.

Hur dekrypteras filer med Bart Ransomware?

Säkerhetsforskare har ännu inte kommit fram till ett sätt att knäcka Bart Ransomware. Det kommer ursprungligen från skickliga kapare och kan inte förväntas att besegras utan en strid. Vi kan endast rekommendera dig att hålla dina filer säkrade via en återställningspunkt, ifall du skulle bli infekterad med Bart viuset. Dock lämnas Shadow Volume kopior orörda, så användare kan återställa sig därifrån. Vi får ofta frågan -”Mina filer är väldigt viktiga för mig, kan jag betala och återfå dessa den vägen?”, vårt svar är alltid densamma: -”Det är inte värt att ge kaparna precis det dom vill ha, speciellt när kravet på lösensumman är så stor (3 Bitcoins).

Dessutom så kan offren använda sig av återställningsverktyg för ZIP filer. Den nedladdade filen har JavaScript inkorporerad. Denna skript är kapabel att ladda ned Bart Ransomware och köra det med Trojan-Downloader som t.ex. Bartex. Om du är ett offer för denna infektion, det bästa du då kan göra är att köra Spyhunter, Reimage och Hitman för att eliminera det. Dessa anti-skadeprogram kommer att automatiskt ta bort det från din dator och fortsätta att skydda dig i framtiden.Automatisk Bart Ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Bart Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Bart Ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Bart virus infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Bart Ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Bart virus.


3. Återställ Bart Ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Bart virus radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

       
 

Om författaren

 
september 18, 2016 09:54, september 18, 2016 09:54
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *