ArcadeCake - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

ArcadeCake är definitivt en applikation som du inte bör ha installerad på din dator. Det är listat som ett reklamprogram efter när det väl installerats så visar det olika reklamer på alla dina sökmotorer. Dessa reklamer är inte bara irriterande, utan även skadliga. Därför bör du inte behålla den här applikationen installerad på din dator ifall du inte vill möta några seriösa problem med internetsäkerheten.

Om du inte är säker på om du har blivit infekterad med ArcadeCake eller inte, så kan du kontrollera detta enkelt genom att reklamerna som visas av ArcadeCake oftast är markerade med ”Ads by ArcadeCake” eller ”Brought to you by ArcadeCake”. Så har du lagt märke till något av detta på någon av dina sökmotorer så är du garanterat infekterad och bör ta tag i det.

Det enklaste sättet att eliminera ArcadeCake på är genom ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. En av dessa program kommer att omgående hitta samt eliminera viruset. Om din dator är infekterad med andra virus så kommer programmet ta bort dessa med. Du kan självklart använda ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du av någon anledning inte vill ladda ned något ytterligare säkerhetsprogram så kan du ta bort ArcadeCake manuellt med. För att göra detta så behöver du slutföra flera steg. Därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort ArcadeCake manuellt, dessa hittar du i slutet av artikeln. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera ArcadeCake helt på egen hand.

Om du stöter på några svårigheter under borttagningen så får du gärna kontakta oss i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att hjälpa dig. För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av just ArcadeCake, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet ArcadeCake

Det fungerar som ett tillägg för sökmotorer och kan läggas till hos alla de mest populära sökmotorerna, dessa inkluderar Mozilla Firefox, Google Chrome eller Internet Explorer. Även fast det kan se användbart ut som skall hjälpa dig att hitta de senaste flash-spelen direkt till din sökmotor så är detta tyvärr inte sant.

Väl installerad så kommer ArcadeCake visa massvis av reklamer i alla dess former, t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster med reklam kan även öppnas på din sökmotor helt slumpmässigt.

Oftast så dyker reklamerna från ArcadeCake på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon och erbjuder dig att köpa särskilda produkter för attraktiva priser. Fall inte för detta trick då de oftast är falska och endast ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på någon av reklamerna. Om du gör det så kommer du att direkt bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du skulle försöka att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Reklamprogrammet ArcadeCake spridningsmetoder

Du kan enkelt bli infekterad med detta reklamprogram genom att ladda ned samt installera ett gratisprogram som t.ex. en mediaspelare eller ett nedladdningsverktyg. Så vill du undvika att bli infekterad med ArcadeCake så bör du hålla ett vakande öga under installationsprocessen av ditt nya gratisprogram.

Hoppa aldrig över några steg och håll alltid utkik efter tillägg samt avancerade tillval. På så sätt kan du se alla möjliga alterntiv och utföra ändringar om det skulle behövas. Tillåt inte att några ytterligare program som du inte känner till installeras bredvid.Automatisk ArcadeCake verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som ArcadeCake och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet ArcadeCake

Du tar bort ArcadeCake genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som ArcadeCake installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till ArcadeCake .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort ArcadeCake från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till ArcadeCake och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ArcadeCake, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ArcadeCake från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till ArcadeCake. Klicka på papperskorgen bredvid ArcadeCake eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ArcadeCake, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna ArcadeCake från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till ArcadeCake och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ArcadeCake, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort ArcadeCake från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör ArcadeCake ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna ArcadeCake från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill ArcadeCake. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till ArcadeCake, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av ArcadeCake

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
oktober 25, 2015 10:33, oktober 25, 2015 10:33
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *