App Lid - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

App Lid kan se ut som en användbar applikation vid första anblick, men är tyvärr inte det. Det här skadeprogrammet är listad som ett reklamprogram, så ifall du inte vill bemöta några internetbaserade skador i framtiden så bör du inte låta det vara kvar installerat. Väl inne i datorn så kommer App Lid överösa alla dina sökmotorer med olika reklamer i alla dess former. Dessa reklamer är inte bara irriterande utan även skadliga och kan leda dig till hemsidor som du inte bör besöka.

Om du nyligen har uppmärksammat att din dator är infekterad med det här viruset men du har ingen aning om hur man tar bort det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi ge dig detaljerade instruktioner om hur du blir av med App Lid antingen manuellt eller automatiskt, metoden du väljer är helt upp till dig.

Om du inte har någon tidigare erfarenhet med att ta bort virus som denna så rekommenderar vi det automatiska alternativet, det är mycket enklare och tar mindre tid. Ladda enkelt ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök din dator med det. Det bör automatiskt hitta samt ta bort viruset på bara några få ögonblick. Dessutom så skyddar det din dator mot liknande infektioner i framtiden, så det är värt att ha det installerat.

För att ta bort App Lid manuellt så behöver du slutföra ett flertal steg. Denna process kan vara komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort App Lid manuellt, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dom. Försök att genomföra alla stegen korrekt så kommer du kunna ta bort App Lid helt på egen hand.

Om du stöter på några komplikationer under borttagningen, var då god och ställ dessa frågor i kommentarsfältet nedan. För att lära dig mer om just de specifika egenskaperna hos App Lid, var då god och fortsätt läs artikeln.

Om reklamprogrammet App Lid

Även fast det kan se ut som en användbar applikation så bör du inte förlita dig på det. App Lid kan leda till olika internetbaserade säkerhetsproblem. Först och främst så överöser det dina sökmotorer med reklamer som popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment).

Vi rekommenderar dig inte att klicka på någon reklam som visas av App Lid, gör du det så kommer du att omgående bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägd av olika kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller om du försöker handla någon hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

En annan oönskad egenskap av App Lid är dess insamlande av information. Väl inne så kommer det samla in personlig information som din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor eller t.o.m. din IP-address eller e-post address. Sedan formar de om sina reklamer baserad på inhämtad information och får dessa att bli ännu mer relevanta och attraktiva för just dig, på så sätt ökar risken att du klickar på dom. Detta är huvudmålet för App Lid då de får betalt för varje klickning du utför.

Reklamprogrammet App Lid spridningsmetoder

App Lid kan infiltrera din dator då du laddar ned samt installerar något gratisprogram från en opålitlig hemsida. T.ex. om du skulle ladda ned samt installera en PDF-skapare eller en mediaspelare så finns den en risk att App Lid installeras bredvid. Därför bör du alltid hålla ett vakande öga under installationen av gratisprogram samt hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk App Lid verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som App Lid och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet App Lid

Du tar bort App Lid genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som App Lid installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till App Lid .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort App Lid från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till App Lid och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till App Lid, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna App Lid från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till App Lid. Klicka på papperskorgen bredvid App Lid eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till App Lid, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna App Lid från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till App Lid och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till App Lid, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort App Lid från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör App Lid ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna App Lid från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill App Lid. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till App Lid, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av App Lid

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
augusti 25, 2015 21:02, augusti 25, 2015 21:02
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *