Allmyweb.com Virus - Hur Tar Man Bort?

 

Allmyweb.com virus sprids vanligtvis via kostnadsfria nedladdningar från Internet. Den här webbläsarkaparen lägger till AllMyWeb Toolbar i användarnas webbläsare och ändrar startsidan till search.yahoo.com samt den förvalda sökmotorn till allmyweb.com.

Det är inget självklart virus men definitivt ett PUP (potentiellt oönskat program, eng: potentially unwanted program). Den kallas för det på grund av dess irriterande annonser som visas för användare av infekterade datorer och privata information (såsom sökförfrågningar) kapningar. Alla dessa handlingar görs för att generera reklamvinster och förfalska sökresultat med syftet att öka trafiken till vissa sidor.

Allmyweb.com webbläsarkapare kommer oftast buntad med kostnadsfria programvaror eller dokument som du kan ladda ner från Internet. Faktum är att det här sökfältet distribueras flitigt på många populära nedladdningssidor såsoom CNET, Brothersoft eller Softonic. Om du har laddat ner något från dessa eller liknande sidor, är chansen stor att din dator blivit påverkad av den här webbläsarkaparen. I många fall är användarna inte ens medvetna om att de har installerat något sådant på deras datorer.

Du behöver vara extremt försiktig när du installerar nya programvaror som du laddat hem från Internet. Ibland kan du gå med på att ändra din förvalda sökmotor eller startsida bara genom att acceptera villkoren. Det verkar tråkigt och tröttsamt att läsa igenom villkoren i installationsguidens instruktioner, men det är nödvändigt i en sådan situation. Glöm inte att alltid välja anpassad installation. Detta för att vara säker på att du inte installerar något du inte vill ha.

Hur man tar bort Allmyweb.com virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om sökfältet;
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera Sökleverantör, på IE7 klicka på Hantera Sökmotorer;
 3. Ta bort Allmyweb.com från listan.

Hur man tar bort Allmyweb.com virus från IE 11:

 1. Klicka på ikonen inställningar (överst till höger)->Hantera Tillägg;
  1. Välj Sökleverantörer;
  2. Ändra standardsökmotorna till Bing eller Google;
  3. Om någon av dessa sökleverantörer inte finns tillgängliga, följ ”Hitta fler sökleverantörer” i nedre delen av skärmen och installera Google.

Hur man tar bort Allmyweb.com virus från Firefox:

   1. Skriv ”about:config” i adressfältet. Detta kommer öppna sidan med inställningar.
   2. Skriv ”keyword.url” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
   3. Skriv ”browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den
   4. Skriv “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka på den och radera den.
   5. Sök efter ”browser.startup.homepage”. Högerklicka på den och radera.
 1. Sök efter ”browser.newtab.url”. Högerklicka på den och radera. Detta ser till att söksidan inte startar i varje ny flik.
 2. Om inställningarna återkommer och inget dyker upp vid scanning med anti-sabotageprogram: Stäng Firefox, öppna Utforskaren och skriv in %AppData% i adressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Döp om den här filen om den existerar och starta Firefox igen. Du kommer behöva repetera de ovanstående stegen igen.

Hur man tar bort Allmyweb.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på ikonen som innehåller tre horisontella streck på webbläsarens verktygsfält.
 2. Välj inställningar.
 3. Välj Grunderna->Hantera sökmotorer.
 4. Radera onödiga sökmotorer från listan.
 5. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start välj Öppna Startsidan(du kan också ta bort oönskade sidor från länken Grupp Med Sidor).
 6. Om din Ny Flik sida är kapad, måste du scanna med ett anti-sabotageprogram eller använda tillägget New Tab Redirect från Chrome Store.

Automatisk Allmyweb.com Virus verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Allmyweb.com Virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure 

Liknande bilder

 
related image #1 from Allmyweb.com Virus
     
 

Om författaren

 
juli 12, 2014 08:48, juli 12, 2014 08:48
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *