AdvanceElite - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

AdvanceElite är ännu ett reklamprogram som liknar de allra flesta i samma kategori. Det framhålls av skaparna att vara ett användbart verktyg som hjälper dig spara tid och pengar när du shoppar online, eller som en alternativ sökleverantör på webben. Och du får allt detta utan kostnad, det enda du behöver göra är att installera tillägget som går under namnet AdvanceElite. Låter för bra för att vara sant, eller hur? Men det finns dock flera hakar med programmet och det är därför det är listat som ett reklamprogram och PUP (potentiellt icke önskvärt program). Programmet är helt kostnadsfritt att använda. Det får sponsring av tredje part för att visa upp annons och reklam på din webbläsare. Som tidigare nämnt så kan detta program läggas till i de flesta webbläsare såsom Google Chrome, Mozilla Firefox och Internet Explorer.

När programmet väl är installerat så visar den olika annonser på din webbläsare på ett slumpmässigt vis via banners, popups och i andra annonser. Det är inte bara irriterande att se dessa men de kan också leda till att du utsätts för onödiga säkerhetsrisker. Skälet till detta är främst för att de inte modererar tredje parters hemsidor som använder den här plattformen för att marknadsföra sina produkter. Det är till deras hemsidor man omdirigeras till och det är innehållet i dem som kan vara skadlig. Hackare, cyberbrottslingar och bedragare kan lika väl ha skapat hemsidorna med ett annat uppsåt än att sälja varor och tjänster. Du bör därför undvika att klicka på dessa sponsrade annonser eller att verkställa onlineköp där du exempelvis uppger kreditkortsuppgifter.

Men ibland kan det vara svårt att undvika att klicka på annonserna eftersom de ser så tilltalande ut. Annonserna visas oftast i samband med att du besöker e-handelssidor såsom Amazon eller Ebay och kan då locka med bättre erbjudanden än de som du ser på ursprungssidan. Men oftast är de falska och du bör inte tro på dem. AdvanceElite kan listas som ett kapningsprogram till följd av förfarandet vid tillfället den ”kapar” din webbläsare. Den kan ändra grundinställningar för sökmotor och förstasida. Flikar kan exempelvis öppnas slumpmässigt på din webbläsare utan att du gör någonting.

Om du besöker deras officiella hemsida på http://advanceelite.com, och tar en titt på deras sekretessregler så kan du finna intressant fakta. Titta på sektionen ”Informationsinhämtning från användare av mjukvaran”: 

Inkommen användarinformation. När du kontaktar oss, så kan du lämna in personlig information (som ditt fullständiga namn och annan information) för att tillåta oss att effektigt besvara din förfrågan. Inlämning av dessa uppgifter är frivillig och du kan välja att inte avslöja information när/om du kontaktar oss.

Din inkomna användarinformation kan också inkludera användarnamn associerad användandet av tredje parts tjänst, information eller innehåll som du då tillåtit andra dem att dela med sig till oss och annan information som du har offentliggjort via social media eller på annat sätt. Vidare kan vi komplettera inkommen användarinformation med annan information som insamlat av oss eller erhållits från andra parter i marknadsförings- och/eller analyssyfte.

När du kommer åt och använder mjukvara samlas all personlig information in. Den sparas och delas med till tredje part eller säljs i marknadsföringssyfte, exempelvis för att förbättra mjukvara, förse fler mjukvarufunktioner, visa relevant reklam/innehåll, genomföra undersökningar, förse analystjänster och andra syften som beskrivs i aktuellt regelverk. Denna användarinformation inkluderar data om ditt operativ- och datorsystem såsom IP-adresser, unika identifikationsnummer, hårdvara, mjukvara, inställningar, webbläsare, andra enheter kopplade, applikationer, förmågor, användarmönster och prestanda.

Den inkluderar även information kring ditt internetanvändande, webbläsar- och sökhistorik, mest besökta hemsidor och dina internetvanor i allmänhet, inklusive reklam du klickar på, innehåll i kundvagnar när du handlar online. All denna samlade information kan också kompletteras med information som erhållits av tredje part eller som uppgetts av användaren själv, i marknadsförings- och analyssyfte.

AdvanceElite

 

Typ av teknologier för dataspårning. Vi kan använda oss av kakor (cookies), webb och DOM-lagringsdata, Adobe Flash-kakor, pixlar, beacons (webbsändare), Javascripter och andra spårnings och datalagringsteknologier som kan inkludera ett anonymt och unikt informationsverktyg som tilldelas användaren. Dessa teknologier kan användas för att samla in och lagra information om ditt användande av mjukvaran medan du surfar, såsom: Hemsidor du besöker, egenskaper och innehåll som du har tagit del av, sökningar du gjort, URL-information som du använt eller sett.

Data kan användas, kompletteras, säljas och delas med till andra parter i affärssyfte såsom att förse fler egenskaper i mjukvaran och visa mer relevant reklam- och annonsinnehåll och för att genomföra marknadsundersökningar, förse och sälja analytiska tjänster och forskningsdata till tredje parter. Vi kan också använda dessa teknologier och andra liknande verktyg för att relatera ditt användande av mjukvara med personlig information som erhållits genom dig eller andra källor. Exempelvis kakor, klickmönster och annan data kring din aktivitet när du använder mjukvaran som kan tillåta oss att förfina vår reklam, erbjudanden och innehåll som du ser medan du använder mjukvaran så den innefattar produkter och tjänster som är mer relevanta för dig baserat på din tidigare aktivitet online och dina preferenser.

Spårning och inhämtning av data från tredje part. Tredje part som stödjer mjukvaran genom att tillföra annonser, innehåll eller förser andra tjänster, såsom att spåra hemsidor eller användning av mjukvara, eller förser användare med möjligheten att kommentera på och dela innehåll. De kan använda sig av kakor och andra spårnings- och datainhämtningsteknologi såsom beskrivet ovan för att samla in användarinformation.

Inställningar för att förhindra ”spårning”. Vänligen observera att mjukvaran INTE kan erbjuda användaren med ett alternativ för att förhindra spårning.

Så lite kortfattat, när du väl installerar AdvanceElite så kommer mjukvaran att samla in all typ av information som finns tillgängligt på din dator, vilket även inkluderar känsliga och privata uppgifter. Det kan onekligen försätta dig i en stor risk särskilt om du handlar med kredit- och bankkort via nätet (där du bl.a. uppger CVV-kod). All denna information kan säljas, i synnerhet din e-postadress, varpå du kan motta massvis med spam-mail varje dag. Många av dessa mail kan dessutom vara infekterad med spårningsprogram som kan vara mer skadlig än AdvanceElite. Det räcker med att du trycker ”Okej” eller ”Ja” på en ruta som dyker upp vid sidan av.

Huvudmålet för AdvanceElite och andra program som liknar dessa är att få dig och miljontals andra användare att klicka på dessa anpassade annonser, eftersom de får betalt av tredje part för varje klick. Därför är detta reklamnätverk öppet för så många aktörer som möjligt.

Något annat som är intressant är att det på deras officiella hemsida inte finns någon kontaktinformation. Det är ytterst oklart vilket företag eller person som står bakom programmet. Det innebär i praktiken att ingen kan hållas ansvarig för eventuell skada som användning av AdvanceElite kan leda till. Det är således en osäker applikation som du bör göra dig av med. Som du vet kan programmet installeras på din dator utan din vetskap men det är inte svårt att märka av det när det väl har infiltrerat den. Du kommer börja se reklam och annonser på din webbläsare som ofta är märkt med text som ”Annonser från AdvanceElite”. När du väl ser detta, så vidta då åtgärder.

Programmet medföljer ofta annan mjukvara som du laddar ned gratis från nätet. Det är troligare att du får AdvanceElite på din dator via något annat program och än genom deras egen hemsida. Så var försiktig när du laddar ned program från nätet och hemsidor som kan se lite misstänksamma ut. Ofta installeras det väldigt snabbt vid sidan av. Gå därför igenom hela installationsprocessen väldigt noga och skippa inga steg. Tryck inte ”Nästa”, ”Acceptera” eller ”Godkänn” utan att först läsa igenom texten. Försök att också välja Anpassad installation för att få en bättre överblick över vad som medföljer. Du kan då välja bort program och tillägg du inte vill installera på din dator. Titta noga på textrutor, för ibland kan typsnittet vara förminskat så pass mycket att det knappt är läsbart med blotta ögat. Kryssa av, i förväg, ikryssade rutor som ger medgivande att installera skadliga program. Om du ser att annan mjukvara installeras under huvudinstallation, avbryt den.

Om din dator redan är infekterad så vänta inte för länge med att ta bort det. Det finns olika sätt att göra det på, både manuellt och automatiskt. Det enklaste alternativet är att ladda ned en trovärdig mjukvara, s.k. Antimalware, som har till uppgift att skydda din dator, identifiera och radera skadliga filer och program. Ladda ned rev [name=SpyHunter], StopZilla eller Malwarebytes och scanna din dator. Om du däremot inte vill ladda ned ytterligare program på din dator kan du även göra detta manuellt. Följ anvisningarna nedan som går igenom processen steg för steg.Automatisk AdvanceElite verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som AdvanceElite och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du gör dig av med reklamprogrammet AdvanceElite

Du tar bort AdvanceElite genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som AdvanceElite installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till AdvanceElite .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort AdvanceElite från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till AdvanceElite och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdvanceElite, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdvanceElite från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till AdvanceElite. Klicka på papperskorgen bredvid AdvanceElite eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdvanceElite, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdvanceElite från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till AdvanceElite och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdvanceElite, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort AdvanceElite från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör AdvanceElite ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna AdvanceElite från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill AdvanceElite. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdvanceElite, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from AdvanceElite
     
 

Om författaren

 
november 15, 2014 08:08, december 1, 2014 13:11
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *