AdsAlert - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

AdsAlert kan störa ditt internetanvändande om din dator har infekterats av denna skadliga applikation som är klassad som ett reklamprogram. Reklamprogram infiltreras oftast in i användares datorer utan att dessa är medvetna om det och börjar visa reklamer på alla deras sökmotorer. Oftast så blir du infekterad med flera reklamprogram samtidigt, så det kan vara mycket svårt att rengöra din dator efter det. Om du inte tar bort AdsAlert i tid så är risken stor att det infiltrerar in andra virus till din dator, så agera snabbt och ta bort det omgående. Ifall du inte har så mycket erfarenhet av att ta bort virus som denna så kommer vi hjälpa dig. I den här artikeln finner du detaljerade instruktioner om hur man eliminerar AdsAlert både manuellt samt automatiskt. Faktum är att de flesta av dessa reklamprogram fungerar på ett snarlikt sätt med varandra och kan därav fungerar samma borttagningsmetoder mot andra virus av liknande typ.

Det är klart bäst att eliminera AdsAlert automatiskt. Du kommer spendera betydligt mindre tid med hotet på så sätt än om du skulle göra det manuellt. Dock kräver den automatiska metoden ett ytterligare säkerhetsverktyg. Det finns en del väldigt bra verktyg som är specifikt utvecklade för att hantera sådana infektioner. Vi rekommenderar att antingen använda Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes för dessa utföranden. Båda av dessa applikationer är pålitliga samt tidstestade. Klicka på en av av ovan nämndas hyperlänkar så kommer nedladdningen att starta automatiskt. Följ instruktionerna och installera anti-skadeprogrammet korrekt. När installationen väl är slutförd så kan du börja borttagningen av viruset. Genomsök alla filerna lagrade i din dator så kommer en av applikationerna hitta samt eliminera infektionen automatiskt. Det är inte svårare än så. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med, men var noggrann med vad du väljer och bli inte lurad av något falskt anti-spionprogram.

Den manuella borttagningen är lite mer komplicerad men möjlig. Du behöver en del specifik kunskap för att kunna eliminera reklamprogrammet med den här metoden. Ifall du inte har en aning om hur du gör det så kan du skrolla ned till slutet av den här artikeln. Där hittar du våra steg-för-steg instruktioner om hur man tar bort AdsAlert manuellt. Vi har utvecklat dessa instruktioner för att hjälpa dig igenom denna komplicerade process för att bli av med viruset. Försök att utföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera AdsAlert helt på egen hand.

Ifall du vill lära dig mer om just de specifika egenskaperna av AdsAlert, var då god och fortsätt läs artikeln. Om du har några frågor angående den här infektionen eller borttagningen av den så tveka inte att ställa dessa i kommentarsfältet nedan så kommer vi definitivt besvara dom.

Om reklamprogrammet AdsAlert

AdsAlert beskrivs som en applikation som skall blockera irriterande reklamer medans du söker på Internet. Ironiskt nog så kommer den inte blockera någon reklam utan istället överflöda dina sökmotorer med reklam själv.

Reklamerna som visas av AdsAlert kan komma i alla former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextial advertisment). En ny flik eller ett nytt fönster kan även öppnas på din sökmotor.

Oftast visas reklamerna från AdsAlert då du besöker internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer få erbjudanden att handla olika varor eller tjänster för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick och klicka inte på någon reklam som visas av AdsAlert. Dessa erbjudanden är oftast falska. Om du klickar på en av reklamerna som visas av AdsAlert så kommer en ny flik eller ett nytt fönster att öppnas på din sökmotor. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller ifall du försöker att handla något hos dessa så kan du bli bedragen på dina pengar.

Detta är för att AdsAlert fungerar som ett reklamnätverk för kriminella inom internetvärlden. Som du redan känner till så är dessa blockerade från legitima reklamnätverk som t.ex. Google eller Facebook Ads. Av den anledningen använder de sig av reklamprogram som dessa för att stötta deras hemsidor och driva in trafik till dessa. Med detta sagt, skulle du ha AdsAlert installerad på din dator så kan olika kapare eller bedragare nå dig direkt via din sökmotor dagligen.

En annan oönskad egenskap av AdsAlert är dess insamlande av information. Väl installerad så kommer den samla in din personliga information som t.ex. din internethistorik, internetsökningar, mest besökta hemsidor samt även din IP-address och e-post address. De använder sedan denna information för att forma om sina reklamer. På så sätt ser de mer relevanta samt attraktiva ut för just dig och genom det ökar risken att just du klickar på dessa reklamer. Detta är huvudmålet för AdsAlert då de får betalt per klickning du utför.

Reklamprogrammet AdsAlert spridningsmetoder

Som vi redan nämnt så installeras AdsAlert in hos användares datorer i hemlighet. Oftast händer detta då du laddar ned samt installerar något gratisprogram från en opålitlig hemsida eller då du besöker någon suspekt hemsida utan ett kraftfullt anti-skadeprogram på din dator. Det räcker med att bara klicka på en reklam från en knappt laglig hemsida (med vuxet eller piratkopierat material) och installatören av AdsAlert kommer startas automatiskt.

Så vill du undvika detta från att ske så finns det två vanligare sätt att hålla dig skyddad från skadeprogram. Först och främst bör du hålla datorn säker med ett bra anti-skadeprogram (Spyhunter, Malwarebytes eller Stopzilla bör vara tillräckligt). Därefter bör du hålla ett vakande öga då du installerar gratisprogram. Hoppa aldrig över några steg och läs igenom alla villkoren. Stressa inte då den viktigaste informationen kan visas på ett väldigt otydligt sätt. Om du uppmärksammar något program som du inte känner till installeras bredvid, tillåt då inte installationen från att slutföras då det kan vara AdsAlert eller ett annat skadeprogram som du inte vill se installerad på din dator.Automatisk AdsAlert verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som AdsAlert och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av AdsAlert

Du tar bort AdsAlert genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som AdsAlert installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till AdsAlert .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort AdsAlert från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till AdsAlert och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdsAlert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdsAlert från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till AdsAlert. Klicka på papperskorgen bredvid AdsAlert eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdsAlert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdsAlert från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till AdsAlert och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdsAlert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort AdsAlert från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör AdsAlert ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna AdsAlert från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill AdsAlert. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdsAlert, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av AdsAlert

 
Processer:
       
 

Om författaren

 
juli 31, 2015 11:38, juli 31, 2015 11:38
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *