Ads By SaveZ - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

SaveZ är ännu ett reklamprogram som infiltrerar datorer med hjälp av andra gratisprogram. Det är känt att störa den vanliga internetupplevelsen. Programmet hävdar att det kan hjälpa dig spara både tid samt pengar genom att hitta de bästa erbjudanderna från kommersiella butiker. Det verkar vara en fantastisk egenskap för den som vill handla via Internet. Dock så är reklamerna från SaveZ väldigt irriterande och visas på alla hemsidor vare sig du vill eller inte. Enda sättet att bli av med dessa reklamer är att ta bort SaveZ från din dator.

Om du har märkt av massvis av reklam på din dator så är det starkt rekommenderat att du genomsöker din dator med Reimage, SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes så snabbt som möjligt. För mer information om SaveZ reklamprogram och hur du blir av med det så var god fortsätt läs.

Om SaveZ reklamprogram

På dess officiella hemsida så beskrivs SaveZ som ett tillägg till din sökmotor som tillhandahåller tjänster som ger möjligheten att välja de lägsta priserna för samma produkt genom att ge rabattinformation från alla internethandelssidor. Den hävdar att den är riktigt händig tack vare att den är gratis, lätt att installera samt enkel att ladda ned. Om du ofta handlar på internethandelssidor så kan du finna att detta program är väldigt lockande och laddar ned detta direkt. Dock vill inte alla användare ha detta program installerad på sin dator. Problemet med SaveZ är att den oftast installeras utan användarens samtycke. Vi kommer prata mer om dess spridningsmetoder vidare i denna artikel.

Om din dator redan var påverkad eller om du laddat ned detta tillägg själv så kommer du snart märka av massvis av reklam från SaveZ när du använder Internet. De flesta av dessa reklamer erbjuder dig att få olika rabatter av produkten du precis sökte efter. Om du klickar på en reklamlänk från SaveZ så kommer du bli omdirigerad till en hemsida skaparna av detta reklamprogram försöker sponsra. Oftast är dessa kommersiella hemsidor och SaveZ skapare får pengar för att marknadsföra dessa. Ha i åtanke att du kan också bli omdirigerad till infekterade hemsidor och riskera att din dator får spionprogram, reklamprogram eller andra irriterande program.

Dessutom så spårar SaveZ reklamprogram in dina internetvanor och kan störa din integritet. Det kan även använda information om dina internetsökningar för att forma deras reklamer så dessa ser mer lockande samt relevanta ut för just dig. Detta ökar chanserna en hel del att du klickar på SaveZ reklamer och hjälper reklamprogrammet att tjäna pengar.

SaveZ spridningsmetoder

Som nämnt tidigare så kan detta reklamprogram bli nedladdat från deras officiella hemsida, men ofta kommer det packeterat med andra gratisprogram som video eller musikspelare, PDF-skapare, nedladdningsprogram med mera. SaveZ noterar inte för användaren tydligt nog att det installeras och det behöver inte användarens samtycke att göra det heller.

För att undvika att SaveZ installeras på din dator så var försiktig när du laddar ned gratisprogram från Internet. Följ alla steg noga och håll utkik efter tillvall, avancerade valmöjligheter eller tillägg som redan är förklickande. Neka all installation av SaveZ eller andra program som du inte känner till under installationen av gratisprogrammet.

Om din dator redan har blivit infekterad så ta bort SaveZ reklamprogram omgående. Bästa sättet att göra detta är att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram. En full instruktion om hur man tar bort SaveZ reklamprogram finns nedan.Automatisk Ads by SaveZ verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By SaveZ och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av SaveZ reklamprogram

Du tar bort Ads by SaveZ genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by SaveZ installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by SaveZ and related parasites like UniSales Ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by SaveZ från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by SaveZ och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by SaveZ, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by SaveZ från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by SaveZ. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by SaveZ eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by SaveZ, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by SaveZ från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by SaveZ och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by SaveZ, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by SaveZ från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads by SaveZ ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads by SaveZ från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by SaveZ. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by SaveZ, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 1, 2015 08:43, februari 19, 2015 15:30
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *