Ads By GOsavy - Hur Tar Man Bort?

 

GOsavy är ett reklamprogram som använder sig av oschyssta metoder för att infiltrera datorn och försöker reklamföra olika kommersiella hemsidor. Det är ett program som hävdar att den hjälper dig spara pengar då du handlar på internethandelssidor. Tyvärr fokuserar den på att marknadsföra specifika hemsidor och är inte ett dugg hjälpfull. GOsavy genererar irriterande reklamer som stör din internetupplevelse och omdirigerar dig till potentiellt farliga hemsidor. Det är rekommenderat att ta bort GOsavy från din dator vare sig du laddat ned det avsikligt eller inte.

Om du har märkt av flera reklamer märkta med ”Ads by GOsavy”, ”GOsavy ads” eller ”Brought to you by GOsavy” etc., så bör du kika in din programlista och avinstallera det därifrån. Återställ sedan inställningarna hos de sökmotorer som har blivit infekterade. För att bli av med GOsavy automatiskt så kör en full genomsökning av dator med Reimage, SpyHunter eller StopZilla.

Om GOsavy reklamprogram

GOsavy fungerar väldigt likt GOsave reklamprogram som vi redan har berättat om i en tidigare artikel. Precis som den senare så påverkar den Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome samt Safari sökmotorer. Om du har märkt av GOsavy på din dator så bör du komma ihåg att den kan infektera flera sökmotorer samtidigt, så se till att återställa inställningarna hos alla dessa efter du blivit av med detta reklamprogram. Du finner fulla instruktioner nedan av denna artikel.

GOsavy visar oftast reklam då du besöker Amazon, Ebay, Walmart eller andra kommersiella hemsidor. Detta är ett smart drag för användare som vill handla via internet och är mer kapabel att trycka på en reklamlänk som erbjuder rabatter, kuponger eller andra alternativ som gör en viss produkt billigare. Om du klickar på en av GOsavy reklamlänkar så kommer den omdirigera dig till en av dessa hemsidor som reklamprogrammets skapare reklamför. Självklart så får de betalt per klick på dessa reklamlänkar. Dock så utsätter detta din dator för en risk att besöka osäkra hemsidor och få din dator infekterad, samt för att inte glömma bort hur mycket tid som går förlorad till omdirigeringar.

En annan sak du bör känna till är att GOsavy övervakar dina internetvanor. Det kan övervaka din internethistorik och samlar information om dina intressen. Senare genererar programmet reklam baserad på informationen och gör dessa mer personliga. Detta låter GOsavy att skapa mer effektiv reklam, samt även utsätta användarens integritet i risk.

GOsavy spridningsmetoder

Det mest populära sättet för att få GOsavy är genom andra gratisprogram. Det kommer packeterat med mediaspelare, PDF-skapare, nedladdningsprogram med mera. Programmet behöver heller inte användarens tillåtelse för att installeras. Om du vill undvika detta bör du ha större kontroll över installationen av gratisprogram. Se till att du alltid kikar efter tillägg samt avancerade tillval under installationen. Detta låter dig se alla val och neka installation som kan vara redan förvalda. Det enda du behöver göra är att bocka av den förvalda bocken om att lägga till GOsavy eller en annan okänd applikation. Undvik installera allt som ser suspekt ut.

För att ta bort GOsavy, följ instruktionerna nedan. Kom ihåg att genomsöka din dator med ett anti-skadeprogram, det kan inte bara eliminera dettänka problemet utan tar även bort andra skadliga innehåll som kan ha lagts till under tiden GOsavy arbetade på din dator.Automatisk Ads by GOsavy verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By GOsavy och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av GOsavy reklamprogram

Du tar bort Ads by GOsavy genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads by GOsavy installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads by GOsavy .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads by GOsavy från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads by GOsavy och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by GOsavy, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by GOsavy från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads by GOsavy. Klicka på papperskorgen bredvid Ads by GOsavy eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by GOsavy, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads by GOsavy från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads by GOsavy och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by GOsavy, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Ads by GOsavy från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads by GOsavy ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads by GOsavy från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Ads by GOsavy. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads by GOsavy, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

       
 

Om författaren

 
februari 9, 2015 10:05, februari 9, 2015 10:05
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *