Ads By Fraven - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Fraven är ett reklamprogram som kan installeras på Internet Explorer, Moxilla Firefox samt Google Chrome. Det potentiellt oönskade programmet infliltrerar datorer utan användarens tillåtelse och stör deras aktivitet på datorn genom att visa flertalet reklamer. Hur fick du detta in i din dator? Med största sannolikhet så har du själv lagt till detta utan att veta om det. Fraven kommer ofta packeterad ihop med andra gratisprogram som hämtas från Internet, så som t.ex. musikspelare, PDF-skapare etc. Ibland kan det installeras genom att du klickar på en skadlig länk.

Ads by Fraven föreslår att du skaffar dig olika erbjudanden samt kuponger för att handla varor via internethandel. En del av reklamerna kan kallas något liknande Ads by Fraven 1.1 eller dylikt. Om du skille klicka på en av dessa så kommer du omdirigeras till sponsrade hemsidor som reklamprogramet försöker marknadsföra. Detta är ett vanligt knep för att stödja reklamsidor. Dock är det inte gjort på ett schysst sätt. Det finns heller inga garantier på att hemsidorna som Ads by Fraven försöker ta dig till är säkra.

Dessutom så använder reklamprogrammet sig av datorns resurser vilket kan orsaka att datorn blir slöare. En del av reklamprogrammen fungerar även som en så kallad tracking cookie vilket är en textfil med sparad information om, i detta fallet, ditt internetanvändande. Om du märker av att Ads by Fraven på något sätt liknar dina senaste sökningar så betyder det att detta reklamprogram har tillgång till din sökhistorik. Var försiktig då detta kan komma åt lösenord eller annan känslig information. Detta kan senare skickas till tredjeparter och involvera dig i skadlig aktivitet.

Ta bort Ads by Fraven så fort du märker av detta i ditt system. Kontrollera kontrollpanelen först och ta bort allt som är Fraven relaterat. Gör samma sak i tilläggslistan på din sökmotor och genomsök datorn efter andra parasiter genom att använda ett anti-skadeprogram. Nedan kan du finna en full instruktion om hur du tar bort Ads by Fraven från Internet Explorer, Moxilla Firefox och Google Chrome.

Använda kontrollpanelen för att ta bort huvudsakliga Fraven komponenter

 1. Gå in på kontrollpanelen. På Windows XP, Vista eller 7 så klicka på Start -> Kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort program eller avinstallera. På Windows 8 så skriv Kontrollpanelen i sökfältet och leta sedan upp Avinstallera ett program. Du kan vara tvungen att bekräfta att du är administrator i båda fallen.
 2. Leta efter Fraven och/ eller liknande innehåll i programlistan. Som standard som rekommenderar jag dig att ta bort Yontoo, WebCake, alltid med ”savings” eller ”coupon” relaterat vilket är reklamerbjudanden. Sök sedan igenom datorn med ett anti-skadeprogram så som SpyHunter eller StopZilla, detta kan ge dig en idé om vad du faktiskt bör ta bort.
 3. Stäng ned kontrollpanelen.

Ta bort Ads by Fraven från Internet Explorer

 1. Klicka på skiffnyckeln -> Hantera tillägg.
 2. Gå igenom Alla tillägg under Visa. Ta bort all Fraven relaterat och innehåll som du inte känner till som inte är skapat av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle eller Adobe.
 3. Stäng ned inställningar.

Ta bort Ads by Fraven från Firefox

 1. Skriv in about:addons i sökrutan.
 2. Gå igenom Extensions and addons listan vilket innehåller tillägg och instickmoduler. Ta bort allt Fraven relaterat och innehåll du inte känner till som inte är skapade av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe.
 3. Som en extra åtgärd så kan du återställa Firefox. Gå in på Firefox -> Help (hjälpmenyn) -> Troubleshooting information (felsökning). Klicka sedan på Reset Firefox eller Återställ Firefox.

Ta bort Ads by Fraven från Chrome

 1. Skriv in chrome://extensions i sökrutan eller på svensk version klicka på de tre horisontella linjerna, välj Verktyg och sedan Tillägg.
 2. Gå igenom tilläggslistan och ta bort allt du inte behöver, speciellt Fraven relaterat. Om du är osäker så inaktivera dessa tillfälligt.
 3. Starta om Chrome.
 4. Som en extra åtgärd kan du skriva in chrome://setting i sökrutan (eller densamma som nummer 1 ovan på svensk version), klicka på advanced settings (avancerade inställningar) längst ned. Där finner då Reset Chrome, eller Återställ Chrome.

Notering:

Om du hittar ett tillägg som inte kan tas bort från din sökmotor så måste det antingen tas bort från kontrollpanelen eller med ett anti-skadeprogram som t.ex. SpyHunter, Malwarebytes eller ett avinstallerarprogram som RevoUninstaller.

Automatisk Ads by Fraven verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By Fraven och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure       
 

Om författaren

 
januari 12, 2015 08:32, januari 12, 2015 08:32
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *