Adonis Ransomware - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Ransomwares
 

Adonis ransomware virus skrevs med användandet av ett programspråk kallat Autoit. Det huvudsakliga objektivet av Autoit är att generera automatiska skripter för Windows program, men på senare år har dess vikt och användningsområde skiftat. Vi har redan analyserat ett antal prover av skadeprogram som utvecklats med språket Autoit, men i den här artikeln kommer vi ta en titt på en hemsk filkodare.

Dock har det visat sig att den första antagelsen var felaktig eftersom det här ransomwaret inte krypterar filerna fullständigt. Av den anledningen har den inte en originel filändelse som kan läggas till på de förstöra filerna. Vi uttrycker vår oro med att infektionen fortfarande kan vara under utveckling. Detta betyder att en mer funktionell variant kommer att upptäckas.


Adonis ransomware virus

Om det här ransomwaret återskapar sin aktivitet, då kan du vara säker på att vi kommer informera dig om dessa ändringar. Även om Adonis viruset förbättras och börjar kryptera filer, då kommer vi ändå avfärda användare från att betala 0.1 BTC som krävs i hotbrevet. Summan växlas om till ungefär 225.03 USD, självklart bör du inte betala en krona till kaparna.

Den här infektionen ger inte ut någon e-postadress som skall kontaktas efter att en betalning utförts. Det förklaras att alla filerna kommer att dekrypteras per automatik, men eftersom det aldrig sker någon kryptering så är hoten tomma. Att betala lösensumman vore väldigt dumt eftersom just detta ransomwaret är falskt, vilken betyder att det endast låtsas kryptera dina filer.

Betala inte, ta bort infektionen istället

För att återfå kontrollen över din enhet för du rengöra den från skadeprogrammet, vi föreslår att du använder dig av ett anti-skadeprogram i det här fallet. Ett sådant program kommer att rengöra enheten från alla hotfulla spår, sedan kommer det skydda dig mot liknande händelser i framtiden. Vi rekommenderar Reimage, Spyhunter eller Hitman för allt detta. De kommer garanterat ge dig ett kraftfullt skydd.

Även fast ju den här specifika infektionen inte krypterar några filer så finns det massor som gör det. Det är extremt enkelt att bli infekterad idag, du bör alltid skydda din digitala data från eventuella krypteringar och andra skador. Lagra viktig data på en backup enhet, det finns massor att välja mellans om är riktigt bra för just dig. Du kan även göra en kopia på dina filer och lagra det på en USB-enhet för att skydda dom.

Det värsta du kan göra är att frivilligt betala lösensumman. Vi varnar dig eftersom den krypterade datan oftast är värdelös även efter en betalning har utförts i bitcoins. Detta är väldigt tråkigt och vi hoppas att du inte frestas den vägen, oavsett hur desperat du än må vara att återfå dina filer. Genom att betala lösensumman kommer du också sponsra kapare och hjälpa dom att utveckla nya varianter i framtiden.

Du bör känna till att de mesta innehållet på internet kan orsaka infektioner. Du kan t.o.m. stöta på skadligt innehåll på ditt e-post konto via skräppost eller bifogat innehåll. Dessa filer kan ofta fungera som lasten för ett ransomware.

Av den här anledningen ber vi användare att inte öppna slumpmässiga meddelanden och tro på deras innehåll. Det är möjligt att kapare skickar meddelanden som presenteras som välkända källor. En ytterligare säkerhetsåtgärd vore att undvika suspekta domäner, illegala tjänster, Peer-to-peer nedladdningar och annat som kan leda till att trojaner tar sig in i systemet.Automatisk Adonis ransomware verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Adonis Ransomware och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du tar bort Adonis ransomware genom systemåterställning:

Starta om din dator i Felsäkert Läge med Kommandotolken


För Windows 7/ Vista/ XP
 • Start -> Stäng av -> Starta om -> OK.
 • Tryck på F8 upprepade gånger tills uppstartsalternativen visas.
 • Välj Felsäkert Läge med Kommandotolken. Windows 7 enter safe mode

För Windows 8/ 10
 • Tryck på Av/ På ikonen vid Windows inloggningssida. Tryck och håll sedan ned Shift knappen medans du klickar på Starta om. Windows 8-10 restart to safe mode
 • Välj Felsök -> Avancerade alternativ -> Startinställningar -> Starta om.
 • När det laddas upp, välj Aktivera Felsäkert Läge med Kommandotolken från listan med uppstartsalternativen.Windows 8-10 enter safe mode

Återställ systemfiler och inställningar.
 • När Kommandotolken laddar, skriv in CD Restore och tryck Enter.
 • Skriv sedan in Rstrui.exe och tryck Enter igen. CMD commands
 • Klicka på "nästa" i fönstret som visas. Restore point img1
 • Välj en av Återställningarna som finns tillgängliga innan Adonis ransomware infiltrerade datorn och klicka sedan på "nästa". Restore point img2
 • För att starta systemåtersällning, klicka "Ja". Restore point img3

2. Total borttagning av Adonis ransomware

Efter återställningen av din dator så rekommenderas det att genomsöka datorn med ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter och ta bort alla skadliga filer som relaterar till Adonis ransomware.


3. Återställ Adonis ransomware påverkade filer med hjälp av Shadow Volume kopior

Om du inte använder dig av Systemåterställning med ditt operativsystem så finns det en chans att använda sig av så kallade Shadow Copy Snapshots. De lagrar kopior av dina filer till den tid då dessa skapades. Oftast försöker Adonis ransomware radera alla möjliga Shadow Volume kopior, så den här metoden fungerar inte på alla datorer. Dock kan skadan misslyckas.

Shadow Volume kopior finns endast tillgängliga på Windows XP Service Pack 2, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8. Det finns två sätt att återfå dina filer via Shadow Volume kopior på. Du kan använda Windows egna tidigare versioner, eller Shadow Explorer.

a) Windows egna tidigare versioner

Högerklicka på en krypterad fil och välj Egenskaper ->Tidigare versioner. Nu ser du alla möjliga kopior av den specifika filen och tiden då den lagrades i en Shadow Volume kopia. Välj en version av filen du vill återfå och klicka på Kopiera om du vill spara den till en egen vald plats, eller så återställer du ifall du vill byta ut den nuvarande krypterade filen. Om du vill se innehållet av filen klickar du bara på "öppna".
Previous version

b) Shadow Explorer

Det är ett program som kan hittas på Internet gratis. Du kan ladda ned antingen en full eller en portabel version av Shadow Explorer. Öppna programmet. Vid vänsta hörnet högst upp väljer du enhet som filen du letar efter är lagrad. Du kommer att kunna se alla mappar på den enheten. För att återfå en hel mapp så högerklickar du på den och väljer "exportera". Välj sedan vart du vill ha den lagrad. Shadow explorer

OBS: I många fall så är det omöjligt att återställa datafiler som har påverkats av ett modernt Ransomware. Av den anledningen rekommenderar vi ett vettigt Moln-program för att ha en backup ifall att. Vi rekommenderar att du tar en titt på Carbonite, BackBlaze, CrashPlan eller Mozy Home.

     
 

Om författaren

 
augusti 1, 2017 15:59, augusti 1, 2017 15:59
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *