AdBeaver - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Stör AdBeaver dig med olika annonser via dina webbläsare? Det betyder att din dator är infekterad med ett reklamprogram som kallas för AdBeaver.

Om du nyligen har upptäckt att din dator är infekterad med skadeprogrammet AdBeaver och du inte vet hur du skall hantera det – då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi lära dig eliminera det antingen manuellt eller automatiskt, vilken metod du väljer är helt upp till dig.

Eftersom det är mycket enklare att göra det automatiskt så rekommenderas det alternativet. Allt du behöver göra är att ladda ned ett anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsöka datorn med det. Ett av dessa program bör upptäcka och eliminera AdBeaver omgående. Om din dator är infekterad med andra liknande virus kommer dessa att upptäckas och elimineras med. Du kan självklart välja ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du däremot inte vill ladda ned något ytterligare anti-skadeprogram, då finns det möjligheter att eliminera infektionen manuellt med. Tyvärr är den processen mer komplicerad och därför har vi utvecklat steg-för-steg instruktioner för att hjälpa dig ta bort AdBeaver manuellt – skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så bör du kunna eliminera AdBeaver helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av AdBeaver, vänligen läs då vidare i artikeln. Om du har några frågor som relaterar till viruset får du gärna ställa dessa i kommentarfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.


AdBeaver Virus Remove

Om reklamprogrammet AdBeaver

Som redan nämnt så är AdBeaver ett reklamprogram. Om datorn infekteras med det kommer din internetupplevelse störas av massvis av annonser. Annonser som visas av AdBeaver kan komma i alla former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller fönster med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Oftast visas annonserna av AdBeaver på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att få erbjudandet att köpa olika varor för väldigt attraktiva priser. Fall inte för detta trick då det endast är ett knep för att fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom, vilket inte är någonting vi rekommenderar att du gör.

Om du skulle klicka på en annons som visas av AdBeaver kommer du att omgående omdirigeras till en annan hemsida som kan vara ägd av olika IT-kriminella som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator infekteras med andra virus eller så riskerar du att bli bedragen på dina pengar om du skulle handla någonting hos dessa.

AdBeaver fungerar som ett tillägg till webbläsare och kan läggas till hos bl.a. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas.

Kom bara ihåg att det huvudsakliga målet för utvecklarna av AdBeaver är att tillhandahålla dig med ”fantastiska erbjudanden” och ”kuponger & rabatter” som de hävdar, men istället tjäna pengar på sponsrade innehåll som de levererar till dig. Du kan räkna med att det innehållet är av dålig kvalitet och e.v. även farliga, så det finns ingen logisk orsak till att behålla det installerat. Detta är med andra ord en svag länk för din internetsäkerhet.

Distributionsmetoder för reklamprogrammet AdBeaver

AdBeaver distribueras på samma sätt som de flesta reklamprogrammen av den här typen – via paketering (bundling) i gratisprogram som kan laddas ned från internet. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera ett kostnadsfritt nedladdningsverktyg eller en mediaspelare, då finns det en risk att AdBeaver laddas ned och installeras bredvid utan att du vet om det. Av den anledningen bör du alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogram och alltid hålla din dator säkrad med ett anti-skadeprogram.

Dessutom kan det laddas ned från deras officiella hemsida www.adbeaver.org, men oftast är det inte fallet. Det är mer troligt att det tar sig in i din dator via skräppost eller paketerad i gratisprogram.Automatisk AdBeaver verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som AdBeaver och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet AdBeaver

Du tar bort AdBeaver genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som AdBeaver installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till AdBeaver .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort AdBeaver från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till AdBeaver och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdBeaver från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till AdBeaver. Klicka på papperskorgen bredvid AdBeaver eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdBeaver från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till AdBeaver och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort AdBeaver från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör AdBeaver ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna AdBeaver från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill AdBeaver. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

     
 

Om författaren

 
november 4, 2016 08:42, november 27, 2017 15:02
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *