AdBeaver - Hur Tar Man Bort?

 

Håller AdBeaver på och störa dig med olika annonser på dina webbläsare? Det betyder i sådana fall att din dator är infekterad med ett reklamprogram av samma namn.

Om du nyligen har upptäckt att din dator är infekterad med skadeprogrammet AdBeaver men du inte har en aning om hur du hanterar det, då har du hamnat helt rätt. I den här artikeln kommer vi lära dig om hur man gör det antingen manuellt eller automatiskt, vilket metod du väljer är helt upp till dig.

Eftersom det är mycket enklare att göra det automatiskt så rekommenderar vi den metoden. Allt du behöver göra är att skaffa dig ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Malwarebytes och genomsök datorn med det. En av dessa applikationer bör hitta och eliminera AdBeaver omgående. Om din dator är infekterad med andra liknande virus så kommer det hitta och ta bort de med. Du kan självklart använda dig av ett eget valt anti-skadeprogram med.

Om du dock inte känner för att installera ett ytterligare anti-skadeprogram så får det att ta bort infektionen manuellt med. Tyvärr är denna process mer komplicerad, av den anledningen har vi utvecklat steg-för-steg borttagningsinstruktioner om hur man eliminerar AdBeaver, skrolla ned till slutet av artikeln och ta en titt på dessa. Försök att slutföra alla stegen korrekt så kommer du att kunna eliminera AdBeaver helt på egen hand.

För att lära dig mer om de specifika egenskaperna av AdBeaver, vänligen fortsätt då läs artikeln. Om du har några frågor som relaterar till det här ämnet så får du gärna ställa dessa i kommentarsfältet nedan, vi kommer att göra vårt yttersta för att besvara dom alla.

Om reklamprogrammet AdBeaver

AdBeaver som nämnt ovan klassas som ett reklamprogram. Om din dator infekteras med det så kommer du förr eller senare uppmärksamma att ditt internetanvändande störs av massvis av reklam. Reklam som visas av AdBeaver kan komma i alla dess former som t.ex. popups, pop-under, textreklam, banderoller eller textannonsering (contextual advertisment). En ny flik eller sida med reklam kan även öppnas slumpmässigt.

Reklam av AdBeaver kan även visas på internethandelssidor som t.ex. eBay eller Amazon. Du kommer att erbjudas att köpa särskilda produkter till väldigt attraktiva priser, fall dock inte för detta då de oftast är falska. De försöker endast fånga din uppmärksamhet och få dig att klicka på dom, det rekommenderar vi dig att du inte gör.

Om det händer att du klickar på en av reklamerna som visas av AdBeaver så kommer du omgående att bli omdirigerad till en annan hemsida som kan vara ägda av kriminella inom internetvärlden som t.ex. kapare eller bedragare. På så sätt kan din dator bli infekterad med andra virus, eller om du försöker att handla något hos dessa så riskerar du att bli bedragen på dina pengar.

AdBeaver fungerar som ett tillägg till sökmotorer och kan läggas till hos de allra vanligaste sökmotorerna som t.ex. Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer eller Safari. Detta betyder att även Apple användare kan drabbas med.

Reklamprogrammet AdBeavers spridningsmetoder

AdBeaver sprids på samma sätt som de flesta andra reklamprogrammen av den här typen, genom att packeteras in i olika gratisprogram som kan laddas ned från internet. Om du t.ex. skulle ladda ned och installera ett gratis nedladdningsverktyg eller en mediaspelare så finns det en risk att AdBeaver laddas ned och installeras bredvid utan att du lägger märke till detta. Av den här anledningen bör du alltid hålla ett vakande öga under installationsprocessen av gratisprogrammen och alltid hålla din dator säkrad med ett pålitligt anti-skadeprogram.Automatisk AdBeaver verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som AdBeaver och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av reklamprogrammet AdBeaver

Du tar bort AdBeaver genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som AdBeaver installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till AdBeaver .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort AdBeaver från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till AdBeaver och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdBeaver från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till AdBeaver. Klicka på papperskorgen bredvid AdBeaver eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna AdBeaver från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till AdBeaver och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort AdBeaver från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör AdBeaver ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna AdBeaver från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill AdBeaver. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till AdBeaver, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Liknande bilder

 
related image #1 from AdBeaver
     
 

Om författaren

 
november 4, 2016 08:42, november 4, 2016 08:42
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *