“Urgent Firefox Update” Pop-up - Hur Tar Man Bort?

-
 0
Type: Reklamprogram
 

Människor som har en hel del program på sin dator kan finna det svårt att hålla alla dessa uppdaterade regelbundet. Skurkar har funnit en teknik som drar fördelar av ett sådant begär: falska meddelanden om uppdateringar. Sådana pop-ups är inte nya för säkerhetsforskare, utan istället tråkiga och patetiska. “Urgent Firefox Update” pop-up kan notera användare att deras Mozilla Firefox version är utdaterad. Om användare dock vill uppdatera sitt program så bör de finna en legitim utgivare som tillhandahåller sådana utgåvor. Det är rekommenderat att leta efter nya versioner på programmens officiella hemsidor eller andra pålitliga källor. Förlita dig inte på varje slumpmässiga pop-up meddelande som förslår att du måste förnya ditt Mozilla Firefox, du skulle väll inte lita på en total främling på gatan eller hur?

Om “Urgent Firefox Update” pop-up

“Urgent Firefox Update” pop-up kan se ut som att det härstammar från dess officiella hemsida av denna brett spridda webbläsare. Detta listiga bedrägeri kan använda bilder och citat från den legitima hemsidan och förklä sig som pålitlig. Förlita dig inte på allt som står jämt. “Urgent Firefox Update” pop-up kan orsakas av ett reklamprogram. Tills du fullständigt har blivit av med denna pest så kommer erbjudandena fortsätta att störa dig. För att vara mer exakt, “Urgent Firefox Update” pop-up erbjuder användare att ladda ned en firefox-patch.exe fil. Vid första anblick kan det se legitimt ut, men säkerhetsforskare råder användare att kontrollera källan av sådana dokument, det kommer inte vara Mozillas officiella hemsida. Ju längre du väljer att strunta i denna infektion, ju oftare kommer dessa pop-up meddelanden att visas när du surfar.


urgent-firefox-update-pop-up-2-viruses

“Urgent Firefox Update” pop-up är inte endast här för att testa användare, de har ett större mål i åtanke. Säkerhetsforskare varnar användare för att det till synes harmlösa tillägg kan i själva verket vara en Trojan. Det kan vara ett ransomware virus som kan börja kryptera dina filer så snart de modifierat ditt systems register.

Urgent Firefox Update” pop-up spridningmetoder

Du kan ha råkat ladda ned ett reklamprogram som orskar “Urgent Firefox Update” pop-up meddelandet från tredjeparters fildelningssidor. Du bör förstå att många gratisprogram har ytterligare tillägg i dom. Under installationen kan du välja att antingen acceptera erbjudna tillägg eller neka dessa. För att inaktivera ytterligare program från att installeras så bör du välja ett avancerat installationsalternativ. Du behöver oftast klicka bort dessa förvalda val intill tillägget som visas. Därefter kan du fortsätta med din installation säkert och utan att några ytterligare tillägg följer med.

“Urgent Firefox Update” pop-up är ett relativt smart bedrägeri och användare vill inte vara ensamma på slagfältet. Reimage, SpyHunter eller Hitman kan väljas för att skydda datorn mot infektioner. Dessa anti-skadeprogram är mer än kapabla att handskas med sådana infektioner. Som vanligt så tillhandahåller vi även manuella borttagningsinstruktioner i artikeln om du vill utforska dessa.Automatisk “Urgent Firefox Update” pop-up verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som “Urgent Firefox Update” Pop-up och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Du tar bort “Urgent Firefox Update” pop-up genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som “Urgent Firefox Update” pop-up installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till “Urgent Firefox Update” pop-up and related parasites like Alert.net-update.com popup , “Update Windows 8 Drivers” popup , Updated-Browser.net popup , Outdated Java Plugin Detected popup .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Spyhunter för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort “Urgent Firefox Update” pop-up från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till “Urgent Firefox Update” pop-up och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till “Urgent Firefox Update” pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna “Urgent Firefox Update” pop-up från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till “Urgent Firefox Update” pop-up. Klicka på papperskorgen bredvid “Urgent Firefox Update” pop-up eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till “Urgent Firefox Update” pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna “Urgent Firefox Update” pop-up från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till “Urgent Firefox Update” pop-up och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till “Urgent Firefox Update” pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort “Urgent Firefox Update” pop-up från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör “Urgent Firefox Update” pop-up ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna “Urgent Firefox Update” pop-up från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill “Urgent Firefox Update” pop-up. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till “Urgent Firefox Update” pop-up, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

     
 

Om författaren

 
september 15, 2016 16:54, juli 18, 2017 16:52
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *