Attention! All your files are encrypted!

-  0

“Attention! All your files are encrypted!” är ytterliggare ett skrämselmeddelande som har utvecklats av bedragare endast för att tjäna snabba pengar. Det betyder enkelt, -”Lystring! Alla dina filer är krypterade!”. Identifierad som Trojan.Ransom.HM så siktar detta skadeprogram in sig på användare som gillar olika typer av fildelningstjänster som t.ex. nedladdningar av filmer, musik samt andra saker. Programmet ses kryptera användares filer samt kräva dessa på 50 euro för dom skall kunna återfå de krypterade filerna.

Detta skrämselprogram sprids via olagliga kopieringar av musik, filmer samt andra filer i de flesta fall. Så snart det startats så släpper det ut en del filer som inte kan startas normalt samt visar varningsmeddelanden som säger att det hittats olagliga program i din dator. Dessutom så krypterar detta virus alla filernas slutpunkter genom att lägga till .EnCiPhErEd som slutpunkt hos filerna samt har en tendens att byta ut ikonerna mot en rosa vanlig ikon.

Varje mapp hos den påverkade datorn blir oftast omdöpta till ”HOW TO DECRYPT FILES.txt” och innehåller detta meddelande:

Attention! All your files are encrypted!

You are using unlicensed programms!

To restore your files and access them,

send code Ukash or Paysafecard nominal value of EUR 50 to the e-mail Koeserg@gmail.com.

During the day you receive the answer with the code.

You have 5 attempts to enter the code. If you exceed this date all data is irretrievably spoiled. Be careful when you enter the code!

Självklart så ska du inte betala dessa 50 euro. Flertalet företag av anti-skadeprogram utvecklar verktyg som kan dekryptera filerna gratis. För att ordna till din dator så rekommenderar vi dig att ta bort Trojan.Ransom.HM med hjälp av detta verktyg.

Bästa sättet att förebygga mot denna Trojan kryptering är att skapa regelbundna återställningspunkter.

 

Om författaren

 
 
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *