WildTangent - Hur tar man bort?

 

WildTangent är en spel-plugin som följer med packeterad från hemsidan WildTangent.com. Det laddas ned som en standard ”setup.exe” fil, eller så kan det installeras genom en ActiveX kontroll från hemsidan av en försäljare. Programmet installeras oftast tillsammans med slumpmässiga spel från WildTangent och vissa Winamp insticksprogram. Det uppdateras automatiskt och tillåter dig inte att avinstallera det speciellt enkelt. Genom att bara gå till ”Lägg till/ Ta bort program” i kontrollpanelen för en avinstallation kommer inte att hjälpa.

För att ta bort WildTangent från ditt system krävs en full genomsökning med ett pålitligt anti-skadeprogram som t.ex. Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes. Det finns möjligheter till en manuell borttagning vars instruktioner vi tillhandahåller längst ned i artikeln.

Om WildTangent

Vissa kanske säger att WildTangent endast är ett vanligt webbtillägg för online och offline spel. Dock bör du ha i åtanke att det har funktionen att samla in känslig information och kan använda det för att stötta andra potentiellt oönskade program. Det faktum att det inte kan avinstalleras så enkelt med bör vara ett tecken att det kan orsaka problem för dig.

WildTangent samlar oftast in information om dina internetvanor som sedan används för reklamsyften. Du kan börja få personliga annonser, som i sin tur kan omdirigera användare till potentiellt skadliga hemsidor. Detta är ett av de enklaste sätten att distributera andra potentiellt oönskade program, eller t.o.m. virus.

Det är klart och tydligt att du inte bör förlita dig på WildTangent under några som helst omständigheter. Du bör omgående ta bort det innan det orsakar mer problem för dig. Nedan i artikeln finner du all information du behöver för att bli av med WildTangent snabbt och enkelt, antingen manuellt eller automatiskt.

WildTangent distributionsmetoder

Som nämnt så installeras WildTangent in i datorer tillsammans med andra program. Oftast är programmen packeterade i spel från WildTangent, men det kan även följa med gratis mediaspelare, PDF skapare, nedladdningsverktyg och mycket annat. Om du misslyckas med att neka nedladdningen av det så kan WildTangent läggas till utan ditt samtycke. När du väl förstår att det inte är ett program att behålla på datorn, kommer det redan tagit sig in och det kommer bli svårt att bli av med.

Om du blivit ett offer för detta irriterande skadeprogram, se då till att eliminera WildTangent omgående. Ta en titt på våra instruktioner nedan som förklarar borttagningen manuellt, alternativt kan du använda ett pålitligt anti-skadeprogram och lösa problemet automatiskt.


Automatisk WildTangent verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
  0   0
    Hitman Pro
 
  Hämta Spyhunter för WildTangent upptäcktNotera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som WildTangent och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.
  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av WildTangent

Du tar bort WildTangent genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som WildTangent installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 1. Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
 2. Välj Avinstallera Program;
   
   
 3. Gå igenom programlistan och välj program relaterad till WildTangent .
   
 4. Tryck på knappen Avinstallera.
   
 5. I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Spyhunter eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
   

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort WildTangent från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 1. Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
    
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till WildTangent och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
   
 3. Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WildTangent, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
    
 2. Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
    
 3. Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
    
 4. Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.  

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WildTangent från Chrome

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
   
 1. Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
   
 1. Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till WildTangent. Klicka på papperskorgen bredvid WildTangent eller andra tillägg du vill ta bort.
   
 1. Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
 1. Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
   
 1. Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WildTangent, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
   
 1. Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
   
 1. Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna WildTangent från Firefox

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
   
 2. Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till WildTangent och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.  

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WildTangent, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
    
 2. Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
    
 3. Vid omstart, klicka på “Återställ”.
 4. Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.

 

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man tar bort WildTangent från Microsoft Edge:

OBS: engelsk version av Microsoft EdgeÅterställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
   
 2. I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
   
 3. Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
   
 4. Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
   
 5. I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
   
 6. Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
   

Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)

 1. Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
   
 2. Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
   
 3. Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
   


Efter att du har slutfört dessa steg bör WildTangent ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna WildTangent från Safari (Mac OS X)

 1. Klicka på Safari menyn.
   
 2. Välj Preferenser.
    
 3. Klicka på Tillägg fliken.
    
 4. Klicka på Avinstallera knappen intill WildTangent. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
    
 5. Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till WildTangent, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
    
 2. Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.
   

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Manuell borttagning av WildTangent

 
Registers:

 

             
     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *