Taplika.com virus - Hur tar man bort?

 

Taplika.com viruset är en kapare av sökmotorer som kan installeras till Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Google Chrome utan användarnas vetskap. Väl inne så kommer det byta ut din standard sökleverantör samt din startsida och ta kontrollen över ditt internetanvändande. Programmet visar massvis av reklam då du använder Internet och ändrar dina sökresultat till en lista av sponsrade hemsidor istället för relevanta resultat. WordProser Adware kommer troligen att installeras bredvid denna infektion, så du måste ta itu med det med.

Taplika.com viruset kan installeras till datorer packeterad med andra program. Verktyget installeras oftast via användare av datorer från Internet. Om du går igenom installationsprocessen blint och endast klickar på ”nästa” så kan du acceptera ändringar av din startsida samt installera tillägg utan att du märker av det. Därför är det rekommenderat att välja alternativ där du kan se tillägg under installationen, samt vara noggrann och ta installationen seriöst. Klicka alltid bort förvalda val som indikerar oönskade ändringar i din dator som inte är helt klara för dig.

En del användare får meddelanden med förfrågningar att bekräfta Taplika tillägget i nya flikar. Programmet hävdar att det kan läsa samt ändra all din data på hemsidor du besöker, dina bokmärken, din internethistorik, hantera dina appar, tillägg samt teman.

Om din dator redan har infekterats så finns det endast ett val, att ta bort Taplika.com viruset så snabbt som möjligt. Annars riskerar du att din internetupplevelse bli konstant störd av detta irriterande kaparprogram. Du kommer märka av konstanta omdirigeringar till okända hemsidor samt massvis av reklam bland dina sökresultat. Taplika.com viruset inkluderar öven en hel del sponsrade länkar bland dina sökresultat och söker att förbättra trafiken och rank bland sökresultaten för specifika hemsidor.

Det är starkt rekommenderat att ta bort Taplika.com viruset så snabbt som möjligt då du märkt av det på din dator. Gå först till – Kontrollpanelen, Lägg till/ Ta bort porgram och avinstallera allt relaterat till Taplika.com, Taplika ”New Tab” som det kallas samt andra liknande program. En del versioner av denna kapare installerar ett program som blockerar ändringar av sökmotorn. För att hitta dessa kan du genomsöka datorn med Spyhunter eller ett annat pålitligt anti-spionprogram som kan vara användbart. Därefter kan du avinstallera tillägget och återställa dina sökmotorers inställningar.


Automatisk Taplika.com virus verktyg för borttagning

 
  Hämta Spyhunter för Taplika.com virus upptäcktNotera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som Taplika.com virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.
 

Manuell borttagning av Taplika.com viruset

Du tar bort Taplika.com virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Taplika.com virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 1. Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
 2. Välj Avinstallera Program;
   
   
 3. Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Taplika.com virus and related parasites like Binkiland.com virus , Websearch.resulthunters.info virus , Luckysearch.com virus , Omniboxes.com virus .
   
 4. Tryck på knappen Avinstallera.
   
 5. I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Spyhunter, Malwarebytes eller Stopzilla för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
   

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Taplika.com virus från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Taplika.com virus endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
   
 2. Öppna fliken Genväg;
   
 3. Ta bort Taplika.com virus del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Taplika.com virus från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
   
 2. Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
   
 3. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 4. Välj Hantera sökleverantörer
   
 5. Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
   
 6. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 7. Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
   
 8. Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 9. Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
   
 10. Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taplika.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 2. Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
 3. Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Taplika.com virus från Firefox:

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
   
 2. Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Taplika.com virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
   
 3. Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
   
 4. Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
   
 5. Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 6. Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 7. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 8. Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.  
 9. Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taplika.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
    
 2. Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
    
 3. Vid omstart, klicka på “Återställ”.
 4. Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
   

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Taplika.com virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 3. Ta bort Taplika.com virus från listan.

Hur man avlägsnar Taplika.com virus från IE 11:

 1. Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.
    
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Taplika.com virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
   
 3. Välj Sökleverantörer.
   
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
   
 5. Stäng ned inställningar.
 6. Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Taplika.com virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
    
 2. Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
    
 3. Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
   
 4. Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
   

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur du tar bort Taplika.com virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 1. Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
   
 2. Välj Tillägg och avinstallera Taplika.com virus och andra misstänksamma tillägg.
   
 3. Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
   

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Taplika.com virus, återställ till ursprungsinställningar.

 1. Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…
   
 2. Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

 

Taplika.com virus skärmdumpar

 
Custom image 347eae96 for 1934
           
     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *