Websearch.searchandfly.info - Hur tar man bort?

 

Websearch.searchandfly.info klassas som en webbläsarkapare, så du vill definitivt inte behålla den på din dator. Om din dator är infekterad med denna infektion, kommer många viktiga inställningar i dina webbläsare ändras. För det första, kommer din startsida att ändras och sedan kommer din sökmotor att ändras till Websearch.searchandfly.info. Du kan se hur det ser ut på bilden nedanför.

Websearch.searchandfly.info

Du borde inte använda denna sökmotor, även om den ser pålitlig ut, den kommer visa massor av annonser överallt och visa dig sökresultat som inte går att lita på. Denna webbläsarkapare försöker lura människor genom att hävda att den här sökmotorn är sponsrad av Google, Bing eller Yahoo men detta är inte sant. I dina sökresultat kommer du hitta tveksamma länkar som du inte borde klicka på eftersom du kommer bli omdirigerad till luriga sidor som kan infektera din dator. Dessutom kommer den samla på din personliga information, såsom lösenord, kreditkort detaljer, bankkonto nummer. Den här informationen kan vid ett senare tillfälle säljas till olika hackers och bluffmakare, att behålla dina lösenord, kreditkort detaljer och bankkonto nummer på din dator kan faktiskt riskera att du förlorar dina pengar eller viktiga filer. Webbläsarkaparen kan också fungera som en bro mellan din dator och andra skadliga applikationen. Utan att du ens är medveten om det, kan olika tillägg som egentligen är annonsprogram läggas till i alla dina webbläsare. Websearch.searchandfly.info kan kapa alla populära webbläsare, såsom Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Det kan vara rätt svårt att få bort denna skadliga applikation själv (såvida du inte redan är en erfaren datoranvändare) så rekommenderar vi dig till att ladda ner ett säkerhetsverktyg som kan ta bort den.

Dessutom kan den blocka vissa sidor som kan hjälpa dig att ta bort den här webbläsarkaparen. Så i ett nötskal, är detta en lista på skadliga aktiviteter som denna webbläsarkapare utför:

 • Olika pop-up annonser visas pågrund av denna kaparen.
 • Din startsida och andra webbläsarinställningar kommer ändras.
 • Websearch.searchandfly.info kommer lägga till nya sabotageprogram i dina webbläsare utan att du ens är medveten om det.
 • Den samlar på din privata information och detta är en väldigt farlig egenskap.
 • Den spårar ditt nätbeteende så den kan planera en attack emot dit och alla dina svagheter avslöjas

Ganska ful applikation, eller hur? Nu undrar du säkert hur du kunde få den på din dator. För det första, undvik sidor som ser misstänksamma ut. Om du surfar på vissa sidor med vuxen innehåll, kan du bli infekterad genom att klicka på en opålitlig länk. Ladda dessutom inte ner programvara från sidor med ett ifrågasatt rykte. Vanligtvis är det en PDF-skapare eller mediaspelare som kan få din dator infekterad. Om du verkligen behöver ett särskilt program och du kan bara få den från en sida som inte ser pålitlig ut, ladda ner den, men var väldigt försiktig under installationsprocessen. Detta annonsprogram kommer buntad med olika gratisprogram och du kan också ladda ner den om du är slarvig. För att undvika att få något oönskat, borde du inte hoppa över några steg i installationen. Klicka inte bara på ”next” och ”agree” utan att läsa igenom allt först. Det är en bra idé att väljas anpassas eller avancerad installation, eftersom då kommer du kunna se alla alternativ, du har kontrollen i dina händer. Och om du har tillräckligt med det, läs också igenom villkoren, där kan du hitta väldigt användbar information. Leta efter olika kryssrutor som redan kan är i markerade och som antyder på att installera ytterligare program. Ibland kan de visas i väldigt små typsnitt, så du måste vara noggrann. Om du märker att ett tillkommande program som du inte känner till, håller på att installeras, borde du inte tillåta det, då detta kan vara Websearch.searchandfly.info eller annat sabotageprogram. Om det redan är försent och din webbläsare redan är kapad, ladda ner ett pålitligt anti-sabotageprogram, som SpyHunter, StopZilla eller Malwarebytes. Detaljerade instruktioner på hur du hanterar Websearch.searchandfly.info kan hittas nedanför.


Automatisk Websearch.searchandfly.info verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
  0   0
    Hitman Pro
 
  Hämta Spyhunter för searchandfly upptäcktNotera: Spyhunter försök ger detektion av parasiten som searchandfly och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.
  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Hur du får bort Websearch.searchandfly.info webbläsarkapare

Du tar bort searchandfly genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.searchandfly.info installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 1. Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
 2. Välj Avinstallera Program;
   
   
 3. Gå igenom programlistan och välj program relaterad till searchandfly and related parasites like Websearch.searc-hall.info virus , Websearch.simplesearches.info virus , websearch.searchesplace.info virus , Websearch.fixsearch.info virus .
   
 4. Tryck på knappen Avinstallera.
   
 5. I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Spyhunter eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
   

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.searchandfly.info från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan searchandfly endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
   
 2. Öppna fliken Genväg;
   
 3. Ta bort searchandfly del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchandfly.info från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
   
 2. Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
   
 3. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 4. Välj Hantera sökleverantörer
   
 5. Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
   
 6. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 7. Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
   
 8. Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 9. Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
   
 10. Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till searchandfly, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 2. Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
 3. Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchandfly.info från Firefox:

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
   
 2. Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.searchandfly.info och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
   
 3. Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
   
 4. Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
   
 5. Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 6. Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 7. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 8. Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.  
 9. Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.searchandfly.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
    
 2. Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
    
 3. Vid omstart, klicka på “Återställ”.
 4. Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
   

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.searchandfly.info virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 3. Ta bort searchandfly från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.searchandfly.info från IE 11:

 1. Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.
    
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till searchandfly och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
   
 3. Välj Sökleverantörer.
   
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
   
 5. Stäng ned inställningar.
 6. Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.searchandfly.info, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
    
 2. Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
    
 3. Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
   
 4. Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
   

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man tar bort Websearch.searchandfly.info från Microsoft Edge:

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
  Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
   
 2. I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
   
 3. Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
   
 4. Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
   
 5. I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
   
 6. Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
   
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 1. Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
   
 2. Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
   
 3. Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
   

Efter att du har slutfört dessa steg bör searchandfly ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Websearch.searchandfly.info från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 1. Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
   
 2. Välj Tillägg och avinstallera Websearch.searchandfly.info och andra misstänksamma tillägg.
   
 3. Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
   

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till searchandfly, återställ till ursprungsinställningar.

 1. Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…
   
 2. Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

Video instruktioner för borttagning av Websearch.searchandfly.info virus

 

 

Liknande bilder

 
related image #1 from Websearch.searchandfly.info
           
     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *