Websearch.search-plaza.info virus - Hur tar man bort?

 

Websearch.search-plaza.info är ett virus som kapar webbläsare däribland Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Väl installerat ändrar applikationen din förstasida och standardsökmotor till Websearch.search-plaza.info. Det är inte alla användare som tycker att hemsidan ser misstänksam ut och använder därför sökmotorn som vilken annan. Om man använder Websearch.search-plaza.info kommer man inom kort märka att sökresultaten inte är så bra som man förväntat sig. Programmet visar upp flera annonser i samband med sökresultaten som kan vara väldigt irriterande. Slutligen så bör det nämnas att Websearch-viruset har vissa egenskaper som kan äventyra din dators säkerhet och det är därför rekommenderat att ta bort mjukvaran så fort möjligt. Du kan göra det genom att göra en systemsökning med Spyhunter, StopZilla, Malwarebytes eller andra säkerhetsverktyg som är tillförlitliga. Mer information om kapningsprogrammet hittar du nedan.

Om Websearch.search-plaza.info-viruset

Websearch.search-plaza.info designades så att du som användare ska besöka sponsrade hemsidor. Skälen är många men främst för att öka nättrafik och förbättra deras besöksstatistik. Det är på detta sätt skaparna av Websearch-applikationer tjänar pengar. Den fungerar precis som Websearch.eazytosearch.info virus, Websearch.fastsearchings.info virus och Websearch.calcitapp.info virus som du kanske redan har hört om. Oavsett vilket sökord du skriver in och söker på så kommer Websearch.search-plaza.info inkludera massvis med kommersiella hemsidor bland dina sökresultat. Det finns inga garantier heller, och du kan omdirigeras till hemsidor vars innehåll kan äventyra din dators säkerhet. Om detta händer så riskerar ditt system att bli infekterat. Det är huvudskälet till att du bör ta bort Websearch från din dator om du upptäcker det.

websearch-search-plaza-info-virus

Vissa kapningsprogram kan, utan din vetskap, installera annan reklamvara, webbläsartillägg etc. som kan störa och påverka din dators prestanda. Dessa program kan även få dig involverad i olika marknadsföringsprojekt som skaparna kan tjäna snabba extrapengar på.

Websearch´s distributionsmetoder

Många webbläsarkapare installeras på användares datorer i samband med installation av gratisprogram som du enkelt laddar ned från nätet. Websearch är inget undantag. Var mer uppmärksam när du installerar gratisprogram såsom PDF-skapare, nedladdningsprogram och mediaspelare. Välj alltid Anpassad eller Avancerad installation och läs noga igenom varje ruta innan du klickar dig vidare. Om du ser i ikryssade rutor som indikerar installation av olika tillägg så bocka av dem. Gå igenom installation steg för steg och skynda inte om du vill minimera risken att få oönskade program på din dator.

Om någon av dina webbläsare redan är kapad, ta bort Websearch utan att tveka. Följ anvisningarna nedan för att lära dig hur du gör det manuellt. Som vi nämnde i början av denna artikel så kan du även göra detta automatiskt. Gör en systemsökning med ett ansett Antispywareprogram, såsom Spyhunter, StopZilla, Malwarebytes, etc. Glöm inte att återställa inställningarna på webbläsare som drabbats.


Automatisk Websearch.search-plaza.info virus verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
 
  Hämta Reimage för search-plaza virus upptäcktNotera: Reimage försök ger detektion av parasiten som search-plaza virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.
  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Särskilda instruktioner för borttagning av Websearch.search-plaza.info- viruset

Du tar bort search-plaza virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Websearch.search-plaza.info virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 1. Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
 2. Välj Avinstallera Program;
   
   
 3. Gå igenom programlistan och välj program relaterad till search-plaza virus and related parasites like Websearch.search-guide.info virus , Websearch.simplesearches.info virus , websearch.searchesplace.info virus , Websearch.flyandsearch.info virus .
   
 4. Tryck på knappen Avinstallera.
   
 5. I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
   

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Websearch.search-plaza.info virus från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan search-plaza virus endast vid start, försök detta:

 1. Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
   
 2. Öppna fliken Genväg;
   
 3. Ta bort search-plaza virus del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.search-plaza.info virus från Google Chrome:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
   
 2. Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
   
 3. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 4. Välj Hantera sökleverantörer
   
 5. Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
   
 6. Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 7. Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
   
 8. Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 9. Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
   
 10. Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till search-plaza virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
   
 2. Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
 3. Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.search-plaza.info virus från Firefox:

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
   
 2. Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Websearch.search-plaza.info virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
   
 3. Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
   
 4. Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
   
 5. Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 6. Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 7. Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 8. Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.  
 9. Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.search-plaza.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
    
 2. Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
    
 3. Vid omstart, klicka på “Återställ”.
 4. Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
   

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Websearch.search-plaza.info virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 1. Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 2. Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 3. Ta bort search-plaza virus från listan.

Hur man avlägsnar Websearch.search-plaza.info virus från IE 11:

 1. Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.
    
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till search-plaza virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
   
 3. Välj Sökleverantörer.
   
 4. Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
   
 5. Stäng ned inställningar.
 6. Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
   

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Websearch.search-plaza.info virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
    
 2. Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
    
 3. Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
   
 4. Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
   

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man tar bort Websearch.search-plaza.info virus från Microsoft Edge:

OBS: engelsk version av Microsoft Edge
  Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
   
 2. I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
   
 3. Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
   
 4. Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
   
 5. I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
   
 6. Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
   
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 1. Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
   
 2. Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
   
 3. Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
   

Efter att du har slutfört dessa steg bör search-plaza virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Websearch.search-plaza.info virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 1. Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
   
 2. Välj Tillägg och avinstallera Websearch.search-plaza.info virus och andra misstänksamma tillägg.
   
 3. Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
   

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till search-plaza virus, återställ till ursprungsinställningar.

 1. Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…
   
 2. Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

 

Websearch.search-plaza.info virus skärmdumpar

 
           
     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *