Launchpage.org virus - Hur tar man bort?

 

Launchpage.org är en sökmotor som erbjuder snabb tillgång till ett flertal populära online-tjänster som t.ex. Facebook, Youtube, Amazon, Instagram med mera. Vi uttrycker stark oro över den här plattformen då det varken har EULA- eller Integritetsdokument. Utan dessa villkor kommer du få väldigt lite kunskap om hur sökningar och information hanteras. Launchpage.org kommer välja en webbläsare bland dom mest populära som används idag. Dessutom har vi ingen aning om vem eller vilka ägarna av den här fasciliteten är och om det inkluderar några tillägg till webbläsaren. Allt vi kan säga är at dom denna falska sökmotor ses som startsida, standard sökleverantör och som nya flikar, då bör användare sluta använda de genvägar som hemsidan tillhandahåller eller söka efter information via dess sökfält.

Huvudpoängen med Launchpage.org viruset

Launchpage.org viruset erbjuder även en hel del tjänster precis som Google: Kartor, Gmail, Drive, Play, Översätt eller andra plattformar som hanteras av Google. Som tillägg till dessa genvägar så för Launchpage.org viruset användare vidare till Google Search så de tillhandahålls releventa resultat efter de har sökt efter något. Att använda en hemsida som mellanhand för att få tillgång till Google är inte en idé som vi står bakom. Dessutom, eftersom du använder Launchpage.org viruset, så kan det påverka de sökresultat som Google genererar. Sökmotorskapare kan organisera URL i en annan ordning och stötta deras sammarbetspartners. Eftersom vi inte kan läsa varken EULA- eller integritetsdokumenten så kan vi endast ana att sammarbete med tredjeparter inte alltid kommer vara till förmån för användaren.

Launchpage.org viruset förväntas även använda vissa teknologier för övervakning. Exempelvis kan det inkräktande nog att det övervakar dina daliga aktiviteter online och hur du använder hemsidorna du besöker. Om du finner att använding av internet bör vara privat, då bör du inte låta dig fortsätta vara infekterad med denna sökmotorskapare. Det kan även lägga till massvis av reklam som slumpmässigt dyker upp på din enhet när du söker på internet. Om du störs av eventuella popup meddelanden som förklarar att din enhet äventyrats av spionprogram, trojaner eller andra störande virus, då bör du inte förlita dig på dessa. Kommersiella erbjudanden som informerar om olika sälj, rabatter och erbjudanden bör inte heller litas på.

Tack vare sökmotorskapare kan infekterade enheter även visa tecken på bristfällighet. Det betyder att din dator kanske inte kan arbeta lika effektivt som den tidigare kunde. Om du lägger märke till att din enhet är mer slö än vanligt, då bör du genomsöka den efter skadevirus. Launchpage.org viruset bör övervägas om du ser att startsida, standard sökleverantör och nya flikar har tagit skepnad efter just den här sökplattformen. Om dessa olägenheter låter bekant för dig, vänligen tveka då inte med att ta bort Launchpage.org viruset från ditt system tillsammans med andra skadeprogram som kan ha tagit sig in med.

Hur kan du infekteras med Launchpage.org viruset?

Launchpage.org viruset är en falsk sökmotor som inte kommer att vara bättre än det originella Google på något sätt. Du bör inte frivilligt använda Launchpage.org då det klart och tydligt är en opålitlig variant. Dock kan du råka installera den här sökmotorskaparen eller en annan av misstag. Användare installerar nämligen ofta gratisprogram från olika källor, det är därför smart att kontrollera om dom programmen är pålitliga och inte kommer att ta med misstänksamma tillägg under nedladdning och installation. Tack vare en teknik som kallas för ”bundling”, kan distribution av skadeprogram ske tillsammans med gratisprogram väldigt enkelt. Om du inte har uppsikt under installationen kan du möjligen gå med på att acceptera villkor som skulle ha nekats. Välj ett avancerat installationsalternativ för att analysera programmet bättre. I huvudsak bör du endast installera de mest vesäntliga programmen och motstå att ladda ned slumpmässiga verktyg.

Om du inte är bekant med att ta bort skadeprogram manuellt, då kan det bli svårt att eliminera Launchpage.org viruset på egen hand. För att hjälpa dig har vi utvecklat en användarvänlig guide. Ett alternativ är att använda ett anti-skadeprogram som kommer att hitta alla infektioner på en gång. Reimage eller OSHI är de verktyg som inte bara kommer rensa ditt system på Launchpage.org viruset, det kommer dessutom skydda dig mot skador i framtiden.


Automatisk Launchpage.org virus verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Spyhunter
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Launchpage.org virus och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.   We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Launchpage.org viruset

Du tar bort Launchpage.org virus genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Launchpage.org virus installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Launchpage.org virus and related parasites like Blinkx virus , Sogou virus , SearchAssist.me virus , SearchAtomic.com virus .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Launchpage.org virus från dina webbläsare

  Top Ta bort genväg kapare (alla webbläsare) (valfri):

Om din webbläsare öppnar sidan Launchpage.org virus endast vid start, försök detta:

 • Högerklicka på din webbläsares ikon. Välj Egenskaper;
  Shortcut properties
 • Öppna fliken Genväg;
  Remove url
 • Ta bort Launchpage.org virus del i dialogrutan.

  Top Hur man avlägsnar Launchpage.org virus från Google Chrome:

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Fler verktyg->Tillägg
  Extensions
 • Välj allt skadligt innehåll och radera dessa.
  Remove extensions
 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Välj Hantera sökleverantörer
  Manage search engines
 • Avlägsna onödiga sökleverantörer från listan
  Delete search engines
 • Gå tillbaka till inställningar. Vid Start väljer du Öppna blank sida (Du kan ta bort oönskade sidor även här).
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Chrome menyn vid övre högra hörnet och välj Inställningar. Välj Öppna en särskild sida eller en grupp med sidor och klicka på Grupp med sidor.
  Set pages
 • Radera skadliga söksidor vid Start fönstret genom att klicka på “X” bredvid dessa.
 • Klicka på de tre horisontella linjerna vid Google Chrome och välj Inställningar och klicka på Hantera sökleverantörer.
  Delete start pages
 • Ta bort skadliga söksidor i en ny sökleverantörs sida.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på de tre horisontella linjerna på Google Chrome och välj Inställningar.
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Resset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man avlägsnar Launchpage.org virus från Firefox:

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj “Tillägg” ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Launchpage.org virus och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.it.
  Remove add-on
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Firefox menyn vid övre högra hörnet, välj Inställningar-> Allmänt. Där väljer du den önskade startsidan och klickar sedan på Återställ.
  Restore default

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve
(Valfritt) för äldre version:
 • Skriv in “about:config” addressfältet och tryck enter. Detta öppnar inställningssidan
  Abou config
 • Skriv in “Keyword.url” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
  Reset Keyword.url
 • Skriv in “browser.search.defaultengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Skriv in “browser.search.selectedengine” i sökfältet. Högerklicka och välj återställ.
 • Sök efter “browser.newtab.url”. Högerklicka och välj återställ. Detta försökrar att söksidan inte öppnas i varje ny flik.
 • Om inställningar återgår igen och en genomsökning med ett anti-skadeprogram visar att datorn är ren: stäng ned Firefox, öppna filsökaren och skriv in %AppData% i addressfältet. Skriv in user.js i sökfältet. Om denna fil existerar, döp om den och starta om Firefox. Du kommer behöva repetera stegen ovan.
  Remove user.js

Om problemet kvarstår, genomsök din dator med ett anti-program för att identifiera skadliga innehåll.

  Top Hur man avlägsnar Launchpage.org virus virus från Internet Explorer (äldre versioner):

 • Klicka på pilen till höger om addressfältet.
 • Gör följande: på IE8-9 välj Hantera sökleverantörer, på IE7 klicka på Ändra sökleverantör.
 • Ta bort Launchpage.org virus från listan.

Hur man avlägsnar Launchpage.org virus från IE 11:

 • Klicka på Inställningar (övre högra hörnet)->Hantera tillägg.

  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Launchpage.org virus och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Välj Sökleverantörer.
  Set search engine
 • Om någon av dessa sökleverantörer inte är tillgängliga, klicka på “Hitta fler söklevenratörer” i nedre botten av skärmen och installera Google.
  Find search engines
 • Stäng ned inställningar.
 • Om din startsida var ändrad, klicka på Kugghjulet vid övre högra hörnet för att öppna Internet Explorer menyn, välj Inställningar och välj Allmänt. Skriv in den önskade startsidan du vill ha och klicka på OK.
  Restore home page

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Launchpage.org virus, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Launchpage.org virus från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Launchpage.org virus ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Hur du tar bort Launchpage.org virus från Safari:

Ta bort skadliga tillägg

 • Klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn. Klicka på Preferenser.
  Open preferences
 • Välj Tillägg och avinstallera Launchpage.org virus och andra misstänksamma tillägg.
  Extensions
 • Om din första sida för webbläsaren har ändrats, klicka på Safari-menyn på övre vänstra hörn på skärmen. Välj preferenser och klicka på fliken Generellt. Skriv in valfritt URL för att välja din förstasida.
  Reset homepage

(Alternativt) Återställ dina webbläsares inställningar

Om du fortfarande upplever problem relaterad till Launchpage.org virus, återställ till ursprungsinställningar.

 • Klicka på menyn på Safari i fönstrets övre vänstra hörn. Välj Återställ Safari…

  Choose reset
 • Välj vad du vill återställa (oftast är de valda i förväg) och klicka på knappen Återställ.
  Reset

Om du inte kan återställa dina webbläsarinställningar och problemet kvarstår, scanna ditt system med ett Antimalwareprogram.

 

Launchpage.org virus skärmdumpar

 
         
mars 27, 2017 14:51, maj 22, 2017 17:16
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *