Counterflix Ads - Hur Tar Man Bort?

 

Counterflix är en DNS-tjänsteleverantör som håller användare till fånga med sin lockande slogan – ”Access your favorite without restrictions”. Det sägs att det skall ge tillgång till geoblockerat innehåll, avblockera hemsidor och ge tillgång till streamingtjänster som t.ex. Pandora, Netflix, Hulu, BBC iPlayer m.m. Det är inte konstigt att tusentals användare har rapporterats bli påverkade av detta webbläsartillägg. Vad vi menar med ”påverkade” och varför det finns en negativ ton gentemot Counterflix kommer förklaras vidare i artikeln.

Om reklamprogrammet Counterflix

Som du kan se från titeln här ovan, så är Counterflix ett reklamprogram. Detta betyder att det primärt är ett reklamstöttande program, och alla andra funktioner är sekundära, om ens det för att berätta saningen. Det kan dock ge dig tillgång till vissa domäner som för dig är begränsade, men du kommer inte komma undan bieffekterna av detta tillägg under tiden, vilket överväger den lilla positiva tjänsten som erbjuds. Bieffekterna av Counterflix är som ovan nämnt reklam. Dessa kan vara markerade som “Ads by Counterflix”, ”Powered by Counterflix”, “Brought to you by Counterflix” m.m. Denna reklam kan placeras vart som helst på skärmen, även hela skärmen. Som du kan se från deras slogans så är det inte inhemska annonser på hemsidorna du besöker. Så hur vet de om vad som finns på hemsidan? Och hur kommer det sig att annonserna av Counterflix visar de produkter och tjänster som anspelar på dina tidigare sökningar?

Svaret är ganska enkelt, Counterflix övervakar dig. Få dock inte panik, det är inte ett spionprogram och kommer inte att stjäla din bankinformation eller dylikt. Dock är det ett brott mot din integritet, så självklart har du rätten att vara frustrerad. Ännu värre är att Counterflix tillför tredjeparter med den här informationen så de kan skapa personliga annonser. Dessutom kommer din dator och din webbläsare bli allt slöare med. Och för att ta detta ett snäpp längre så kan annonserna omdirigera dig till domäner som inte alltid har de bästa avsikterna.

Hur lyckas reklamprogrammet Counterflix infektera din dator?

Det finns en URL-adress vid namn Counterflix.com där du kan hitta nedladdningsinstruktioner för både Windows och Mac. Men skurkaktiga program som denna kan även fästa sig på andra program och på sätt laddas ned och installeras i hemlighet. Det senare problemet kan lätt lösas genom att välja ett avancerat installationsalternativ och neka ytterligare tillägg. Counterflix kan även distributeras via suspekta hemsidor som t.ex. gratis spelplattformar eller hemsidor med pornografiskt innehåll, detta genom att klicka på nedladdningslänkar eller andra annonser. Av den orsaken är det otroligt viktigt att du har ett säkerhetsprogram som t.ex. Reimage, SpyHunter eller Hitman på datorn. Inte nog med att de ger dig ett realtidsskydd mot brett spridda skadeprogram, dessutom eliminerar de nuvarande infektioner. Dessa säkerhetsverktyg är rekommenderade för att hantera reklamprogrammet Counterflix. Det finns även manuella instruktioner för borttagning nedan av våra säkerhetsexperter.Automatisk Counterflix Ads verktyg för borttagning

 
 
Notera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Counterflix Ads och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.   We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av Counterflix reklam

Du tar bort Counterflix Ads genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Counterflix Ads installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 • Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
  Control panel
 • Välj Avinstallera Program;
  Programs and features
 • Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Counterflix Ads .
  Remove toolbars
 • Tryck på knappen Avinstallera.
  Uninstall
 • I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
  Scan with spyhunter

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Counterflix Ads från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 • Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
  Add-on
 • Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Counterflix Ads och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
  Disable add-ons
 • Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Counterflix Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
  Internet options
 • Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
  Reset settings
 • Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
  Reset approve
 • Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.
  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Counterflix Ads från Chrome

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
  Open settings
 • Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
 • Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Counterflix Ads. Klicka på papperskorgen bredvid Counterflix Ads eller andra tillägg du vill ta bort.
  Remove extensions
 • Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
  Remove approve
 • Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
  Disable extension
 • Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Counterflix Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
  Open settings
 • Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
  Reset settings
 • Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.
  Reset approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Counterflix Ads från Firefox

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
  Select add-on
 • Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Counterflix Ads och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.
  Remove add-on

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Counterflix Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
  Help button
 • Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
  Troubleshooting
 • Vid omstart, klicka på “Återställ”.
  Refresh firefox
 • Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.
  Refresh firefox approve

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

Hur man tar bort Counterflix Ads från Microsoft Edge:  Top

OBS: engelsk version av Microsoft Edge Återställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)
 • Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
  Open settings
 • I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
  Choose clear
 • Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
  Clear browsing data
 • Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
  Open task manager
 • I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
  Go to details
 • Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
  End Edge task
Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)
 • Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
  Delete files
 • Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
  Open powershell
 • Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
  Run command
Efter att du har slutfört dessa steg bör Counterflix Ads ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Counterflix Ads från Safari (Mac OS X)

 • Klicka på Safari menyn.
 • Välj Preferenser.
  Open preferences
 • Klicka på Tillägg fliken.
 • Klicka på Avinstallera knappen intill Counterflix Ads. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
  Extensions
 • Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Counterflix Ads, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 • Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
  Choose reset
 • Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.

  Reset

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

Counterflix Ads skärmdumpar

 
     
 
 
januari 29, 2017 09:26, januari 29, 2017 09:26
 
   
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *