Ads By CloudScout - Hur tar man bort?

 

Har du märkt av mycket reklam från CloudScout när du använder Internet? Dessa är inte bara reklamer på måfå som du ser normalt på Internet. CloudScout reklamer visas via ett reklamprogram som infiltrerar datorer genom orättvisa metoder och är rekommenderat att ta bort. Hur man gör för att ta bort detta irriterande reklamprogram kommer disskuteras vidare i denna artikel.

CloudScout reklamer

CloudScout reklamer kan märkas av på Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari och andra mindre populära sökmotorer. Dessa reklamer visas oftast på handelssidor på Internet och innehåller länkar till kommersiella hemsidor. Varje klick på en av CloudScout reklamer genererar pengar till reklamprogrammets skapare. Det är inte ett ärligt sätt att tjäna pengar på och är en av anledningarna till varför detta program kategoriseras som ett potentiellt oönskat program.

Bara för att göra saker värre så kan CloudScout utsätta din integritet i risk. Programmet övervakar dina internetvanor ochs samlar in information om hemsidor du besökt för att lära sig mer om dina intressen. Senare genereras reklam baserad på vad du tycker om och ökar därav chanserna att du klickar på dessa reklamer. Även fast det skapar mer effektiva reklamer så är insamlande av din internethistorik ett brott mot din integritet.

En annan sak som bör nämnas om CloudScout reklamer är att dessa kan innehålla länkar till skadliga hemsidor. Om du besöker detta så riskerar du att få din dator infekterad med spionprogram, skadeprogram eller andra hot. Detta är en bra anledning varför du bör ta bort CloudScout reklamprogram så snabbt som möjligt.

CloudScout spridningsmetoder

Precis som liknande reklamprogram som t.ex. Surf Slide, Selection Tool eller SpeedCheckMe så installeras CloudScout packeterad med andra gratisprogram som t.ex. mediaspelare, nedladdningsprogram med mera. De är satta att installeras som standard. Om du vill undvika att lägga till dessa program så bör du alltid hålla utkik efter tillägg och avancerade tillval och följa processen noga. Se till att välja bort val som indikerar installation av ett tillägg som du inte känner till.

För att ta bort CloudScout reklamer, genomsök datorn fullt ut med t.ex. Spyhunter, Malwarebytes eller StopZilla. Dessa program kommer hitta samt eliminera reklamprogrammet automatiskt. Glöm inte bort att du måste uppdatera till senaste versionen före du använder det. För de som föredrar att ta bort CloudScout reklamer manuellt, kika in våra instruktioner givna nedan.


Automatisk Ads By CloudScout verktyg för borttagning

 

Andra verktyg

 
  0   0
    Malwarebytes Anti-Malware
 
  Hämta Reimage för Ads By CloudScout upptäcktNotera: Reimage försök ger detektion av parasiten som Ads By CloudScout och hjälper till dess avlägsnande gratis. Du kan ta bort upptäckta filer, processer och poster registret själv eller köpa en full version.
  We might be affiliated with some of these programs. Full information is available in disclosure

Manuell borttagning av CloudScout reklamer

Du tar bort Ads By CloudScout genom att använda Windows Kontrollpanel

Många kapnings- och reklamprogram som Ads By CloudScout installerar komponenter i form av Windowsprogram och annan mjukvara. Denna del av reklamvaran kan tas bort från Kontrollpanelen. För att få tillgång till den, gör följande.

 1. Gå till Start->Kontrollpanelen (äldre windowsmodeller) eller tryck på Windowsknappen -> Sök och skriv Kontrollpanelen (Windows 8);
 2. Välj Avinstallera Program;
   
   
 3. Gå igenom programlistan och välj program relaterad till Ads By CloudScout and related parasites like FoxyDeal Ads , Ads by Shoppy-Up , UniSales Ads , Ads by Presto Savings .
   
 4. Tryck på knappen Avinstallera.
   
 5. I många fall så är Antimalwareprogram bättre på att upptäcka ”parasitfiler” relaterade till reklamvaran och därför rekommenderar jag att man installerar Reimage, Spyhunter eller Malwarebytes för att identifiera andra program som kan vara en del av infektionen på datorn.
   

Denna metod kommer inte att ta bort samtliga webbläsartillägg och verktygsfält, så fortsätt därför till den andra delen av vår borttagningsguide.

Att ta bort Ads By CloudScout från dina webbläsare

  Top Avlägsna skadligt innehåll från Internet Explorer

 1. Tryck på Kugghjulet->Hantera tillägg.
    
 2. Gå igenom Verktyg och Tillägg. Ta bort allting relaterat till Ads By CloudScout och andra innehåll som inte är skapta av Google, Microsoft, Yahoo, Oracle or Adobe.
   
 3. Stäng ned inställningar.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads By CloudScout, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Tryck på Kugghjulet->Inställningar.
    
 2. Välj Avancerat fliken och klicka på Återställ knappen.
    
 3. Välj “Radera personliga inställningar rutan och klicka på Återställ.
    
 4. Klicka på Stäng knappen vid bekräftelse fönstret och stäng sedan ned din sökmotor.  

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads By CloudScout från Chrome

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Google Chrome. Välj Inställningar.
   
 1. Klicka på Hantera tillägg vid vänstra menyfältet.
   
 1. Gå igenom tilläggs-listan och ta bort program du inte behöver. Speciellt de med relaterande namn till Ads By CloudScout. Klicka på papperskorgen bredvid Ads By CloudScout eller andra tillägg du vill ta bort.
   
 1. Tryck på Ta bort knappen vid bekräftelse fönstret.
 1. Om du är osäker så kan du inaktivera dessa tillfälligt.
   
 1. Starta om Chrome.

(Ytterliggare åtgärd) Återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads By CloudScout, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Google Chrome’s meny knapp (de tre horisontella linjerna) och välj Inställningar.
   
 1. Skrolla ned till slutet av sidan och klicka på Återställ inställningar knappen.
   
 1. Klicka på Återställ knappen vid bekräftelse fönstret.

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Avlägsna Ads By CloudScout från Firefox

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hornet på Mozilla Firefox och välj Tillägg ikonen (eller håll in och tryck Ctrl+Shift+A på ditt tangentbord).
   
 2. Gå igenom Tillägg samt Insticksmoduler, avlägsna allt relaterat till Ads By CloudScout och andra innehåll du inte känner till. Om du inte känner till tillägget och det inte är skapat av Mozilla, Google, Microsoft, Oracle eller Adobe så behöver du troligen inte detta.  

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads By CloudScout, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på meny-knappen vid övre högra hörnet av Mozilla Firefox. Klicka på Hjälp knappen (frågetecknet).
    
 2. Välj “Starta om utan tillägg” i hjälpmenyn.
    
 3. Vid omstart, klicka på “Återställ”.
 4. Detta resulterar i att Mozilla startas om och alla ursprungsinställningar återkommer. Läs dock instruktionerna noga då önskat innehåll kan försvinna.

 

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

  Top Hur man tar bort Ads By CloudScout från Microsoft Edge:

OBS: engelsk version av Microsoft EdgeÅterställa inställningarna på Microsoft Edge (metod 1)

 1. Öppna Microsoft Edge och klicka på ”More actions” knappen (tre punkter i övre högra hörnet av skärmen), välj sedan ”setting” för inställningarna.
   
 2. I fönstret med inställningarna väljer du sedan ”Choose what to clear” knappen för att välja vad som skall bort.
   
 3. Välj allt du vill ta bort och tryck på ”Clear” för att bekräfta borttagningen.
   
 4. Högerklicka på Start och välj enhetshanteraren.
   
 5. I processer-fliken, högerklicka på Microsoft Edge och välj Detaljer.
   
 6. Inne i Detaljer, leta efter poster kallade Microsoft Edge, högerklicka på dom och välj ”end task” för att avsluta processen.
   

Om denna metod inte fungerade för dig så kan du följa de avancerade stegen nedan. Se till att du backar upp din data innan du slutför dessa steg. Återställa inställnignarna på Microsoft Edge (metod 2)

 1. Ta dig till följande mapp: C:\Users\%username%\AppData\Local\Packages\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe Välj alla poster i denna mapp, högerklicka på dom och välj radera.
   
 2. Klicka på startknappen och skriv in ”windows power”. Högerklicka på Windows PowerShell och välj ”kör som administrator”.
   
 3. Som administrator: Windows PowerShell fönster kommer att visas på skärmen, skriv in detta efter PS: cd C:\WINDOWS\system32 och tryck sedan på enter: Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}
   


Efter att du har slutfört dessa steg bör Ads By CloudScout ha eliminerats från din webbläsare Microsoft Edge.

  Top Avlägsna Ads By CloudScout från Safari (Mac OS X)

 1. Klicka på Safari menyn.
   
 2. Välj Preferenser.
    
 3. Klicka på Tillägg fliken.
    
 4. Klicka på Avinstallera knappen intill Ads By CloudScout. Ta bort allt suspekta innehåll du finner. Om du är osäker på om du behöver tillägget eller inte så kan du enkelt klicka på Aktivera rutan för att tillfälligt inaktivera dessa.
    
 5. Starta om Safari.

(Extra åtgärd) återställ din sökmotors inställningar

Om du upplever andra problem relaterade till Ads By CloudScout, så återställ inställningarna av din sökmotor till ursprunget.

 1. Klicka på Safari menyn vid det övre vänstra hörnet. Välj återställ Safari.
    
 2. Välj vilka val du vill återställa (oftast är alla förvalda redan) och klicka på återställ knappen.
   

Om du inte kan återställa din sökmotors inställningar och problemet kvarstår så genomsök din dator med ett anti-skadeprogram.

 

             
     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *